حمایت سناتور‌ها از توقیف نفت قاچاق ایران، همزمان با طرح سنا برای تشدید تحریم نفتی تهران

جمعه ۱۴۰۲/۰۳/۱۹

دو سناتور آمریکایی در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال از اقدام اخیر دولت بایدن در توقیف کشتی «سوئز راجان» که حامل نفت قاچاق ایران بود، حمایت کردند. در همین حال، سه سناتور دیگر نیز طرحی را برای تحریم پالایشگاه‌ها و بنادر کشورهایی که با بخش نفت ایران همکاری می‌کنند، معرفی کردند.

تیم کین، سناتور دموکرات، در پاسخ به پرسش آرش اعلایی، خبرنگار ایران‌اینترنشنال، درباره ضبط این محموله نفتی جمهوری اسلامی از سوی دولت بایدن گفت: «این اقدام حرکت قدرتمندی بود. سیاست‌های جمهوری اسلامی، به ویژه ارسال پهپاد به روسیه و رفتارشان با مردم ایران و منطقه دارد هر روز بدتر و بدتر می‌شود. به‌همین دلیل، از این حرکت دولت بایدن حمایت می‌کنم.»

باب منندز، سناتور دموکرات، نیز در پاسخ به سوال آرش اعلایی، خبرنگار ایران‌اینترنشنال، درباره ضبط این محموله نفتی جمهوری اسلامی گفت: «این حرکت را تحسین می‌کنم و امیدوارم بقیه تانکر‌های نفتی جمهوری اسلامی هم توقیف بشود.»

سناتور باب منندز درباره لایحه‌ پیشنهادی سه سناتور آمریکایی برای تحریم خریداران نفت جمهوری اسلامی گفت: «از هر ایده‌ای که جلوی غارت منابع ایران از سوی جمهوری اسلامی را بگیرد حمایت می‌کنم.»

در همین حال، جکی روزن و مگی حسن، سناتورهای دموکرات، و مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه، برای تحریم پالایشگاه‌هایی که نفت ایران را پالایش می‌کنند و بندرهایی که به این محموله اجازه ورود می‌دهند، طرحی را معرفی کرده‌اند.

این طرح همچنین دولت بایدن را ملزم می‌کند درباره دلایل افزایش صادرات نفت ایران با وجود تحریم‌ها گزارشی را ارائه دهد.

سناتور جکی روزن درباره این طرح در توییتی گفت: توان جمهوری اسلامی برای تهدید آمریکا و متحدانش، به وسیله چنین پالایشگاه‌های خارجی تامین مالی می‌شود.

هفته گذشته نیز، جوییش اینسایدر گزارش داد مایک لالر و جرد موسکوویتز، دو عضو جمهوری‌خواه و دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، برای تحریم اشخاص و نهادهایی که به جمهوری اسلامی در صادرات نفت کمک می‌کنند طرحی را ارائه کردند.

این طرح بنادری که کشتی‌های تحریم شده را می‌پذیرند، شرکت‌ها یا اشخاصی که به حمل و نقل محصولات نفتی و پتروشیمی ایران کمک می‌کنند و پالایشگاه‌هایی که محصولات نفتی ایران را فرآوری می‌کنند، شامل می‌شود.

به موجب این طرح، دارایی‌های اشخاص و نهادهای تحریم شده مسدود و صدور ویزا برای آنها ممنوع می‌شود. همچنین اعضای خانواده و کسانی که از افراد تحریم شده حمایت مالی کنند نیز تحریم خواهند شد.

در اوایل فروردین ماه، احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در جمهوری اسلامی، در گفت‌وگو با فایننشال تایمز گفت که ایران به بالاترین سطح صادرات نفت خود در حداقل دو سال گذشته دست یافته و از رکورد قبلی یعنی ۱/۳ میلیون بشکه در روز پیشی گرفته است.

او تاکید کرد صادرات غیرنفتی ۵۳ میلیارد دلاری نیز در ۱۱ ماهه امسال ۱۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.

جواد اوجی، وزیر نفت جمهوری اسلامی، نیز روز ۱۶ فروردین اعلام کرد ایران در سال گذشته ۱۹۰ میلیون بشکه نفت بیشتر از سال ۱۳۹۹ و ۸۳ میلیون بشکه بیشتر از سال ۱۴۰۰ صادر کرده است.


خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها