روزنامه جروزالم پست چاپ اسرائیل گزارش داد که رییس شین بت فاش کرده است جمهوری اسلامی در ایجاد یک گروه تروریستی با عنوان «لانه شیر فلسطین» نقش داشته است.
بر اساس گزارش این رسانه، رونن بار، مدیر شین بت، روز سهشنبه ششم تیر گفت که گروه تروریستی «لانه شیر فلسطین» به شدت تحت تاثیر ایران قرار گرفته و اعضای آن، نماینده نوع جدیدی از سازمان هستند که به اندازه دنیای فیزیکی در رسانههای اجتماعی کار می کنند.
او در کنفرانس «هفته سایبری» تلآویو گفت: «پشت این گروه بازوی دراز ایران است. ایران جوانانی را که بهطور آنلاین به سمت ترور حرکت میکنند تحت تاثیر قرار میدهد و آنها را هدف میگیرد، تحریک میکند و برای آنها کمک مالی میفرستد و برایشان سلاح تهیه میکند.»
از سوی دیگر جروزالم پست به نقل از یک منبع فلسطینی گزارش داد سازمان جهاد اسلامی با استفاده از کمکهای مالی دریافتی از جمهوری اسلامی، به نیروی شبهنظامی غالب در شمال کرانه باختری مبدل شده است.
این منبع فلسطینی گفته است جهاد اسلامی از پولهایی که از ایران دریافت میکند برای خرید سلاح و وفاداری افراد در این منطقه استفاده میکند.
او اضافه کرده است جهاد اسلامی حقوق بالایی به اعضای خود در کرانه باختری پرداخت میکند.
بر اساس این گزارش، تشکیلات خودگردان فلسطینی متوجه شده که شمار بالایی از اعضای شاخه نظامی فتح، گردانهای الاقصی، در حال همکاری با جهاد اسلامی در شمال کرانه باختری رود اردن هستند.
بر اساس این گزارش، تشکیلات خودگردان فلسطینی از این موضوع نگران است که شمار زیادی از افراد این گروه که رهبری آن را محمود عباس بر عهده دارد، در واقع مزدبگیر جمهوری اسلامی باشند.
یک مقام تشکیلات خودگردان فلسطینی به جروزالم پست گفت که ایران هماکنون در کرانه باختری حضور دارد.
به گفته او، جمهوری اسلامی از "مزدوران" خود میخواهد کنترلشان را از نوار غزه به کرانه باختری گسترش دهند.
این گزارش در حالی است که در روزهای گذشته علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در دیدار با زیاد نخاله، دبیرکل سازمان جهاد اسلامی، اعلام کرد جمهوری اسلامی به حمایتها از «گروههای مبارز فلسطینی» ادامه میدهد.
او افزود: «جهاد اسلامی و سایر گروههای مقاومت فلسطینی کلید اصلی مبارزه با اسرائیل را یافتهاند.»
اواخر خرداد، چند روز پس از سفر زیاد نخاله به ایران، اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی گروه شبهنظامی فلسطینی حماس نیز همراه با هیاتی وارد تهران شد.
آذر ماه سال گذشته روزنامه عربی القدس به نقل از منابع مطلع در لبنان اعلام کرد تهران از حدود سه ماه پیش از آن، کمکهای مالی خود را به برخی گروههای فلسطینی قطع کرده و این گروهها در حال حاضر به دلیل قطع کمکهای تهران با مشکلات مالی روبهرو شدهاند.
القدس ننوشته بود کمکهای مالی ایران به کدام سازمانها قطع شده اما باور عمومی بر این است که جهاد اسلامی، حماس و جبهه خلق برای آزادی فلسطین، اصلیترین دریافتکنندگان کمکهای مالی جمهوری اسلامی در میان گروههای فلسطینی هستند.
در این میان، جهاد اسلامی بیش از دو گروه دیگر به کمکهای مالی تهران وابسته است.
زمستان ۱۴۰۰ هنیه اعلام کرده بود کشورهای مختلف در تامین مالی این گروه مشارکت دارند اما جمهوری اسلامی با اختصاص ۷۰ میلیون دلار، پشتیبان اصلی طرح جامع دفاعی غزه بوده است.