تیم ویژه سازمان بازرسی در باشگاه سپاهان؛ «از کجا می‌آورند که همه ستاره‌ها را می‌خرند؟»

شنبه ۱۴۰۲/۰۴/۲۴

خبرگزاری فارس و «ورزش سه» خبر داده‌اند سازمان بازرسی کل کشور به دلیل حضور پررنگ باشگاه سپاهان در فصل نقل و انتقالات فوتبال ایران، تیمی را برای بررسی قراردادهای بسته شده در ساختمان این باشگاه مستقر کرده است.

سازمان بارزسی کل کشور همچنین اعلام کرد: «در صورت کشف هر گونه تخلف احتمالی در رابطه با قراردادها و دیگر مسایل مالی، ضمن ارائه پرونده به نهادهای ذیصلاح و قضایی، در خصوص فسخ و کنسل شدن قرارداد نیز اقدام خواهد شد.»

رسیدگی به تخلفات احتمالی در باشگاه سپاهان اصفهان در حالی است که دقیقا یک‌ سال پیش فساد ۹۲ هزار میلیارد تومانی شرکت فولاد مبارکه اصفهان بلوایی در بخش‌های مختلف حاکمیتی جمهوری اسلامی به وجود آورد و مدتی بعد، اشخاص متعددی برای تکذیب و توجیه آن تلاش کردند.

در پرونده ۹۲ هزار میلیاردی هم اشاره‌های مستقیمی به تخلفات و فاسد گسترده در باشگاه سپاهان اصفهان، متعلق به شرکت فولاد مبارکه آمده بود.

به نوشته تسنیم «در بخشی از این گزارش به افزایش ۲۰۰ و ۳۰۰ درصدی بودجه باشگاه سپاهان در سال‌های ۹۸ و ۹۹ و در ادامه به تخلفات و ابهامات در نحوه هزینه این بودجه اشاره شده است».

برخی از این موارد از این قرارند:

- به کارگیری ۱۶ مشاور و پاداش ۲۷۶ میلیون تومانی مدیرعامل
- فسخ قرارداد امیر قلعه‌نویی و امضای مجدد با افزایش سه برابری
- خرج بودجه سه هزار میلیارد تومانی تبلیغات برای جذب بازیکن و امور باشگاه
- افزایش ۲۰۰ درصدی حق‌الزحمه بازیکنان و هزینه ۱۸ میلیون تومانی برای هر دقیقه بازی
- حقوق ۹۲ میلیون تومان در ماه محمدرضا ساکت با وجود بازنشستگی
- پاداش ۸۰۰ میلیون تومانی سپاهان نوین و پرداخت ۹ میلیاردی برای کاپشن!
- خرج بودجه ۳۰ میلیارد تومانی تبلیغات برای جذب بازیکن و امور باشگاه
- هزینه میلیاردی در تهیه کفش، کت‌و‌شلوار، دوچرخه، ساعت هوشمند برای مدیران و قاچاق لباس!

هر چند درباره این هزینه‌ها در یک‌سال گذشته کسی از مدیران فولاد مبارکه اصفهان و همچنین باشگاه سپاهان توضیح شفافی نداده است اما خریدهای بزرگ سپاهانی‌ها در فصل نقل و انتقالات پیش از فصل ۱۴۰۲-۱۴۰۳ فوتبال ایران، صدای تیم‌های دیگر را درآورده است. خریدهایی که ناگفته پیداست به پشتوانه قوی شرکت فولاد مبارکه اصفهان انجام می‌شود.

روز گذشته رضا درویش، مدیرعامل پرسپولیس، در یک برنامه تلویزیونی درباره انتقال عیسی آل‌کثیر از پرسپولیس به سپاهان گفت: «با اعدادی که می‌شنویم، بعید است سقف رعایت شود. ما به آقای آل‌کثیر گفتیم سقف قرارداد باشگاه را می‌توانیم بدهیم. ایشان وقتی ۱۴-۱۵ میلیارد تومان پرسپولیس را نگرفت، حتما جای دیگری رفته که ۷-۸ میلیارد تومان بالاتر می‌دهد. امروز تیم‌های صنعتی برای پول دادن به بازیکن دغدغه ندارند.»

علاوه بر این علیرضا مرزبان، مربی پیشین سپاهان در برنامه «چند چند» تلویزیون ایران‌اینترنشنال در خصوص قراردادهای بازیکنان فوتبال گفت: «فصل پیش پرسپولیس، استقلال و سپاهان به طور میانگین بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیارد تومان خرج کرده‌اند اما نحوه خرج شدن این پول‌ها مشخص نیست چون افرادی خارج از باشگاه این پول‌ها را تامین می‌کنند. چطور می‌شود باور کرد علیرضا بیرانوند با ۱۵ میلیارد قرارداد ببندد؟ در حساب او در دبی، به وسیله فردی خاص، بقیه رقم قرارداد واریز می‌شود، بخشی از پول هم به حساب همسرش واریز می‌شود. در نتیجه این پرداختی‌ها در قرارداد ذکر نمی‌شود.»

مرزبان همچنین گفت: «مدیرعامل باشگاه سپاهان به شرکت‌های دختر خودش می‌گوید بخشی از قراردادها را پرداخت کنند. این مسیری است که از دید نهادهای نظارتی هم دور می‌ماند چون قراردادها تفکیکی هستند. بخشی را خود باشگاه سپاهان می‌دهد، بخشی را هم کارخانه‌های کوچکی که در کنار فولاد مبارکه هستند پرداخت می‌کنند.»

به گفته مربی پیشین تیم فوتبال سپاهان، شرکت‌ها و کارخانه‌های زیرمجموعه فولاد مبارکه به طور مستقیم مبالغی را به بازیکنان پرداخت می‌کنند بدون اینکه در اسناد مالی باشگاه سپاهان ثبت شود.

مزدک میرزایی هم در برنامه چند چند در این‌باره گفت: «ارقام واقعی قطعا بالاتر از ارقام اعلام شده است چرا که مثلا عیسی آل‌کثیر قطعا رقمی بالاتر گرفته تا از پرسپولیس به سپاهان برود. بازیکنان فوتبال ایران یاد‌ گرفته‌اند چه‌ کنند تا قرارداد بالاتری ببندند و شرایط بازار دستشان آمده است. سپاهان با این همه بازیکنی که خریده چیزی برای دیگر باشگاه‌ها باقی نگذاشته است. این نشان می‌دهد از نظر مالی هیچ مشکلی ندارند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
چشم‌انداز
اقتصاد و بازار
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها