گزارش بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها از ۱۹ سازمان تروریستی وابسته به ایران در مجاورت اسرائیل

جمعه ۱۴۰۲/۰۴/۳۰

بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها در گزارشی ۱۹ سازمان تروریستی وابسته به جمهوری اسلامی را که در نزدیکی مرزهای اسرائیل فعالیت می‌کنند معرفی کرد. طبق این گزارش، برخی از این سازمان‌ها هنوز از سوی کشورهای غربی تحریم نشده‌اند.

طبق این گزارش، هر ۱۹ سازمان‌های تروریستی یا از سوی جمهوری اسلامی تامین مالی می‌شوند یا ارتباطات نزدیکی با آن دارند. همه این سازمان‌ها در حال حاضر فعال هستند و توانایی نظامی لازم برای حمله به اسرائیل را در اختیار دارند.

اطلاعات این گزارش از منابع آزاد، از جمله سازمان‌های دولتی، گزارش‌های خبری و صفحه‌های این سازمان‌های تروریستی در فضای مجازی گردآوری شده است.

بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها خاطرنشان کرد در حالی که بیشتر این سازمان‌ها سال‌ها یا حتی دهه‌هاست در مناطق مشخص خود فعالیت می‌کنند، برخی از آنها، از جمله شاخه‌های جهاد اسلامی در کرانه باختری، در روند گسترش محدوده سرزمینی فعالیت‌های خود قرار دارند.

همچنین برخی از این سازمان‌ها که سابقه‌ای طولانی دارند، به دنبال ایجاد جبهه‌های جدیدی هستند، که از جمله آنها می‌توان به حماس اشاره کرد که در تلاش است فعالیت‌های خود را به جنوب لبنان گسترش دهد.

نیروی قدس سپاه پاسداران

این نیرو که از سوی آمریکا تروریستی شناخته شده، تنها در سال ۲۰۱۹ بودجه‌ای معادل شش میلیارد دلار داشت. نیروی قدس بنیان‌گذار و حامی اصلی بخش وسیعی از گروه‌های شبه‌نظامی در سوریه، عراق، لبنان، یمن و گروه‌های مسلح عضو اتاق عملیات مشترک فلسطین است.

رهبری نیروی قدس سپاه را اسماعیل قاآنی بر عهده دارد و این گروه در نقاط مختلف جهان مشغول فعالیت است.

حماس

آمریکا حماس را سازمانی تروریستی می‌شناسد. ایران سالانه ۱۰۰ میلیون دلار بودجه در اختیار این سازمان قرار می‌دهد و قطر نیز سالیانه ۱۲۰ میلیون دلار به حماس و نوار غزه کمک می‌کند.

رهبر سیاسی حماس اسماعیل هنیه و فرمانده آن در غزه یحیی السنوار است. دفترهای مرکزی حماس در ترکیه و قطر است و حوزه فعالیت آن بر غزه، کرانه باختری و لبنان متمرکز است.

حماس رهبری اتاق عملیات مشترک فلسطین را بر عهده دارد و با گروه‌های عضو آن روابط تنگاتنگی دارد. این سازمان تحت حمایت سپاه پاسداران قرار دارد و به همراه حزب‌الله لبنان حمله‌ها به اسرائیل را هماهنگ می‌کند.

تسلیحاتی که حماس در اختیار دارد شامل پهپاد، راکت‌های کوتاه‌برد و دوربرد، سلاح‌های سبک، خمپاره، موشک‌های ضدتانک و سامانه‌های پدافند هوایی همراه‌ است.

حزب‌الله لبنان

این سازمان که از سوی آمریکا تروریستی شناخته می‌شود، به رهبری حسن نصرالله در لبنان، سوریه و آفریقا فعالیت دارد. حزب‌الله سالیانه ۷۰۰ میلیون دلار از ایران پول می‌گیرد و صدها میلیون دلار نیز از محل فعالیت‌های غیرقانونی و جنایی درآمد دارد.

حزب‌الله تحت امر جمهوری اسلامی فعالیت می‌کند و علاوه بر سپاه پاسداران، با گروه‌های فلسطینی و حوثی‌های یمن در ارتباط نزدیک است.

تسلیحات حزب‌الله شامل پهپاد، سیستم‌های پدافند ضدهوایی پیشرفته، موشک‌های ضدکشتی، راکت‌های هدایت دقیق کوتاه‌برد و دوربرد، خمپاره و سلاح‌های سبک است.

جهاد اسلامی فلسطین

این سازمان که آمریکا آن را تروریستی شناخته، سالانه ده‌ها میلیون دلار از ایران پول می‌گیرد و به عنوان عضوی از اتاق عملیات مشترک فلسطین، تحت حمایت حزب‌الله لبنان و نیروی قدس سپاه است.

دفتر مرکزی جهاد اسلامی در لبنان است و در سوریه، غزه و کرانه باختری فعالیت می‌کند. تسلیحات جهاد اسلامی شامل پهپاد، راکت‌های کوتاه‌برد و دوربرد، سامانه‌های ضدهوایی همراه، موشک‌های ضدتانک، خمپاره و پلاح‌های سبک است.

تیپ عبدالقادر الحسینی

این گروه که در غزه فعالیت می‌کند، رهبر اصلی آن ابو صهيب زقوت است و تسلیحات مورد استفاده آن اسلحه‌های سبک، خمپاره‌انداز، سامانه‌های پدافند هوایی همراه و راکت‌های کوتاه‌برد است. آمریکا هنوز این گروه را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار نداده است.

تیپ شهدای الاقصی

این گروه که از سوی آمریکا در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار گرفته، به رهبری «سالم ثابت» در غزه، کرانه باختری و لبنان فعالیت می‌کند و تسلیحات مورد استفاده آن سلا‌ح‌های سبک، خمپاره و راکت‌های کوتاه‌برد است.

عصائب اهل‌الحق

این گروه که از سوی آمریکا در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار گرفته، به رهبری «قیس خزعلی» در عراق و سوریه فعالیت می‌کند. این گروه با سایر گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت ایران در عراق، سوریه و لبنان همکاری می‌کند.

تسلیحات این گروه شامل پهپاد، موشک‌های بالستیک، سلاح‌های تولید ایران، خودروهای نظامی ساخت شوروی سابق، نفربر، تانک و سلاح‌های سبک است.

سازمان بدر

این سازمان که هنوز از سوی آمریکا در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار نگرفته، به رهبری هادی العامری در عراق و سوریه فعالیت می‌کند.

این گروه با حزب‌الله لبنان و گروه‌های مورد حمایت ایران در عراق و سوریه همکاری می‌کند و ضمن دسترسی به سلاح‌های ساخت ایران و شوروی سابق، تانک‌های ام-۱ آبرامز و خودروهای زرهی ضد مین در اختیار دارد.

جبهه دموکراتیک آزادی فلسطین

این گروه که آمریکا هنوز آن را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار نداده، به رهبری نایف حواتمه در سوریه، غزه، کرانه باختری و لبنان فعالیت می‌کند، اما دفتر مرکزی آن در سوریه است.

این گروه عضو اتاق عملیات مشترک فلسطین است و تسلیحات مورد استفاده آن سلاح‌های سبک، خمپاره و راکت‌های کوتاه‌برد است.

جنبش مقاومت اسلامی نجباء

این گروه که در عراق و سوریه فعالیت می‌کند، از سوی آمریکا سازمانی تروریستی شناخته می‌شود و رهبری آن را اکرم الکعبی به عهده دارد.

این گروه علاوه بر پهپادها و موشک‌های بالستیک ساخت ایران، خودروهای نظامی آمریکایی ضد مین، زرهی، ام-۱۱۳ و نفربر و تسلیحات ساخت شوروی سابق در اختیار دارد.

کتائب حزب‌الله

این گروه که از سوی آمریکا تروریستی اعلام شده، در عراق و سوریه فعالیت دارد و با گروه‌های وابسته به ایران، از جمله عصائب اهل‌الحق و سازمان بدر در حال همکاری است.

این گروه تسلیحاتی از جمله پهپادها و موشک‌های بالستیک ساخت ایران و سایر سلاح‌های ساخت ایران و شوروی سابق، خودروهای ضد مین، زرهی، ام-۱۱۳ و نفربر ساخت آمریکا در اختیار دارد.

لانه شیرها

این گروه که هنوز از سوی آمریکا به عنوان سازمانی تروریستی شناخته نشده، در کرانه باختری فعالیت دارد. نوع سلاح‌های این گروه دقیقا مشخص نیست، اما احتمالا از سلاح‌های سبک و بمب‌های کنار جاده‌ای استفاده می‌کند.

لواء القدس

آمریکا هنوز لواء القدس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار نداده است. این سازمان در سوریه فعالیت می‌کند و روابط نزدیکی با سپاه پاسداران و شبه‌نظامیان حامی حکومت بشار اسد در سوریه دارد.

فرمانده لواء القدس محمد السعید است و تسلیحات مورد استفاده آن عمدتا شامل سلاح‌های سبک، خمپاره و راکت‌های کوتاه‌برد است.

لشکر فاطمیون

آمریکا هنوز این گروه را نیز در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار نداده است. این گروه که در سال ۲۰۱۳ از سوی سپاه تاسیس شد، در سوریه فعالیت می‌کند و با شبه‌نظامیان حامی حکومت بشار اسد همکاری نزدیک دارد.

تسلیحات مورد استفاده لشکر فاطمیون عمدتا شامل سلاح‌های سبک، خمپاره و راکت‌های کوتاه‌برد است.

لشکر زینبیون

آمریکا هنوز این گروه را نیز در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار نداده است. حوزه فعالیت لشکر زینبیون در سوریه است و با نیروی قدس سپاه، ارتش روسیه و شبه‌نظامیان حامی بشار اسد در سوریه همکاری نزدیک دارد.

جنبش مجاهدین فلسطین

این گروه نیز در فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا قرار ندارد. این گروه که عضو اتاق عملیات مشترک فلسطین است در غزه و نوار باختری فعال است.

تسلیحات مورد استفاده جنبش مجاهدین فلسطین شامل سلاح‌های سبک، خمپاره، سامانه‌های ضدهوایی همراه و راکت‌های کوتاه‌برد است.

جبهه مردمی آزادی فلسطین

این گروه که دفتر مرکزی آن در سوریه است، از سوی آمریکای سازمانی تروریستی شناخته می‌شود. جبهه مردمی آزادی فلسطین که عضو اتاق عملیات مشترک فلسطین است و از سوی حکومت ایران حمایت می‌شود، در غزه، کرانه باختری و لبنان فعال است.

تسلیحات مورد استفاده این گروه عمدتا شامل سلاح‌های سبک، خمپاره و راکت‌های کوتاه‌برد است.

جبهه خلق برای آزادی فلسطین

آمریکا این گروه مورد حمایت ایران را سازمانی تروریستی شناخته است. این گروه که عضو اتاق عملیات مشترک فلسطین است و سالانه میلیون‌ها دلار از جمهوری اسلامی پول می‌گیرد، در غزه و لبنان فعال است و دفتر مرکزی آن در سوریه قرار دارد.

تسلیحات مورد استفاده جبهه خلق برای آزادی فلسطین شامل سلاح های سبک، خمپاره و راکت‌های کوتاه‌برد است.

کمیته‌های مقاومت مردمی

این گروه که در غزه و کرانه باختری فعال است، هنوز از سوی آمریکا به عنوان سازمانی تروریستی شناخته نشده است. گروه کمیته‌های مقاومت مردمی عضو اتاق عملیات مشترک فلسطین است و مورد حمایت سپاه پاسداران و حزب‌الله لبنان است.

تسلیحات کمیته‌های مقاومت مردمی عمدتا شامل سلاح‌های سبک، خمپاره، موشک‌های هدایت‌شونده ضد تانک و راکت‌های کوتاه‌برد است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا

شنیداری

پادکست‌ها