شرکت گوگل با اجرای یک برنامه آزمایشی تازه دسترسی کارمندان خود را به اینترنت محدود میکند. این غول جستجوی اینترنتی میگوید کارمندانش به شکل مداوم هدف حملات سایبری قرار میگیرند و دلیل اجرای این طرح را کاهش اثرگذاری این حملات عنوان کرده است.
این شرکت در ابتدا برای آزمایش این طرح ۲۵۰۰ کارمند را انتخاب کرده بود اما پس از دریافت بازخوردها، برنامه خود را بهگونهای اصلاح کرد تا افراد بتوانند داوطلبانه در آن شرکت کنند یا از آن انصراف دهند.
گوگل دسترسی به اینترنت رایانههای رومیزی کارمندان حاضر در این طرح را مسدود میکند هر چند که این افراد کماکان امکان دسترسی به ابزارهای داخلی گوگل را مانند «گوگل درایو» و «جیمیل» خواهند داشت. گوگل همچنین گفته است کارمندانی که دسترسی به اینترنت برای انجام کارشان حیاتی است از این طرح مستثنا میشوند.
از طرفی شرکتکنندگان این طرح در برخی دسترسیهای سیستمی مانند نصب نرمافزار روی رایانه خود نیز محدود خواهند شد.
اسناد داخلی گوگل در توضیح این برنامه آزمایشی خاطر نشان کرده است هکرها در صورت نفوذ به سیستم یکی از کارمندان، ممکن است به دادههای کاربران و کد محصولات این مجموعه دسترسی پیدا کنند و این امر به یک حادثه بزرگ و بیاعتماد افراد منجر خواهد شد.
گوگل میگوید قطع دسترسی به اینترنت به معنی آن است که مهاجمان بهراحتی امکان اجرای کدهای مخرب از راه دور و یا انتقال دادهها را نخواهند داشت.
این برنامه در حالی اجرایی میشود که مواجهه شرکتهای بزرگ فناوری با حملات سایبری پیچیده به شکل فزایندهای افزایش پیدا کرده است. هفته گذشته مایکروسافت اعلام کرد دهها حساب ایمیل متعلق به سازمانهای دولتی از جمله وزارت امور خارجه ایالات متحده و نیز برخی نهادهای دولتی کشورهای غرب اروپا به دلیل حمله هکرهای چینی تحت نفوذ قرار گرفته است.
سال گذشته گوگل واحد مجزایی را برای خدماتدهی به نهادهای دولتی ایالات متحده راهاندازی کرد. این اقدام به تعداد مشتریان دولتی این شرکت اضافه کرده است.
دسامبر سال ۲۰۱۸ آخرین باری بود که گوگل با یک بحران نشت داده جدی مواجه شد. در آن زمان به دلیل وجود ایرادی در واسط برنامهنویسی سرویس «گوگل پلاس»، اطلاعات بیش از ۵۲ میلیون کاربر این پلتفرم به بیرون نشت کرد. این رویداد باعث شد گوگل این محصول را به طور کامل تعطیل کند.