در حالی که بلوک (جامعه اقتصادی) کشورهای غرب آفریقا تهدید خود را مبنی بر مداخله نظامی علیه حکومت کودتا در نیجر به منظور «بازگرداندن نظم قانون اساسی» همچنان حفظ کرده است، اعلام کرد که دیپلماسی را بر گزینه نظامی ترجیح میدهد.
جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا شامگاه سهشنبه ۱۷ مرداد و در آستانه برگزاری نشست سران این سازمان در روز پنجشنبه ۱۹ مرداد، در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد به تلاش خود برای «به کارگیری تمام اقدامات لازم به منظور اطمینان از بازگشت به نظم قانون اساسی در نیجر» ادامه میدهد.
منظور این سازمان از بازگرداندن نظم قانون اساسی، بازگرداندن رییسجمهوری منتخب نیجر، محمد بازوم به قدرت است که پیشتر با کودتای ارتش این کشور از مقام خود کنار گذاشته شده است.
بولا احمد تینوبو، رییسجمهوری نیجریه که در حال حاضر در راس این سازمان منطقهای قرار دارد، به گفته سخنگویش، بدون اینکه مداخله نظامی را کنار بگذارد، اطمینان داده دیپلماسی «بهترین راه رو به جلو» است.
این اولین بار است که نیجریه از زمان انقضای ضربالاجل هفتروزه در روز یکشنبه گذشته درباره بحران نیجر موضعگیری میکند.
قرار است نشست سران کشورهای عضو بلوک غرب آفریقا روز پنجشنبه در ابوجا، پایتخت نیجریه برگزار شود و این در حالی است که رژیم نظامی نیجر، برآمده از کودتای نظامی این کشور، به پیشنهادهای مذاکره از سوی این سازمان پاسخ نداده است.
این سازمان منطقهای شامگاه روز سهشنبه تایید کرد یک هیات مشترک از جامعه اقتصادی غرب آفریقا، اتحادیه آفریقا و سازمان ملل متحد نتوانستند به نیجر سفر کنند.
بر اساس اعلام این بلوک، این ماموریت در پی پیام مقامات نظامی نیجر مبنی بر اینکه آنها «در موقعیتی برای پذیرش هیات سهجانبه نیستند» لغو شد.
ارتش نیجر اعلام کرد به دلایل «امنیتی، در این فضای تهدید به تجاوز علیه نیجر» این ماموریت را لغو کرده است.
پیشتر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرده بود به تلاشهای دیپلماتیک خود برای حل بحران نیجر ادامه خواهد داد.
همچنین متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز سهشنبه درباره به تعویق افتادن سفر هیات آمریکایی به نیجر ابراز تاسف کرد.