هند یک کاوشگر مطالعاتی خورشید را موفقیت‌آمیز به فضا پرتاب کرد

شنبه ۱۴۰۲/۰۶/۱۱

هند تنها چند روز پس از دستاورد تاریخی خود در بدل شدن به تنها کشوری که موفق به فرود در نزدیکی قطب جنوب ماه شده است، اولین ماموریت فضایی خود را برای مطالعه خورشید کلید زد.

فضاپیمای آدیتیا-ال ۱ روز شنبه ساعت ۱۱:۵۰ به وقت هند (۶:۲۰ صبح به وقت گرینویچ) از سکوی سریهاریکوتا در کرانه خلیج بنگال به فضا پرتاب شد. آدیتیا ۱.۵ میلیون کیلومتر از زمین فاصله خواهد گرفت که معادل یک درصد فاصله بین زمین و خورشید است.

آژانس فضایی هند‌ می‌گوید طی کردن این مسیر چهار ماه به طول خواهد انجامید.

هند با الهام از نام خدای خورشید در مذهب هندو، اولین ماموریت فضایی خود برای بررسی و تحقیق درباره بزرگترین شی موجود در منظومه شمسی را سوریا یا آدیتیا نام نهاده است.

طبق پیش‌بینی‌ها، هنگامی که فضاپیمای آدیتیا به نقظه مورد نظر برسد، می‌تواند با سرعتی معادل سرعت زمین به دور خورشید بچرخد و این بدان معناست که برای انجام عملیات خود نیاز به سوخت چندانی نخواهد داشت.

هزاران نفر با حضور در سالنی در مجاورت سکوی پرتاب، لحظه حرکت فضاپیما را از نزدیک مشاهده کردند. تلویزیون ملی هند که پرتاب فضاپیما را به صورت زنده پوشش می‌داد، این دستاورد را «باشکوه» خواند.

آژانس تحقیقات فضایی هند (ایسرو) نیز اعلام کرد پرتاب آدیتیا موفقیت‌آمیز بوده و فضاپیما به صورت معمول به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

این کاوشگر پیش از آن‌که به مکان پیش‌بینی‌شده خود در حد فاصل زمین و خورشید برسد، چندین بار به دور زمین خواهد چرخید.

هنوز هزینه این ماموریت اطلاعاتی فضایی به طور رسمی اعلام نشده، اما مطبوعات هند گزارش داده‌اند چیزی حدود ۳.۷۸ میلیارد روپیه معادل ۳۶ میلیون پوند برای این پروژه هزینه شده است.

مطابق اطلاعات ارائه‌شده توسط آژانس تحقیقات فضایی هند، فضاپیمای آدیتیا حامل چندین ابزار علمی برای مطالعه بر روی کورونا (لایه خارجی خورشید)، فوتوسفر (سطح خورشید) و کروموسفر (لایه پلاسمایی بین کورونا و فوتوسفر) است. انتظار می‌رود نتایج حاصل از این مطالعات به شناخت بیشتر فعالیت‌های خورشید، خصوصا بادها و شراره‌های خورشیدی، و تاثیر آن‌ها بر اقلیم زمین بیانجامد.

هند هم اکنون بیش از ۵۰ ماهواره فضایی دارد و از آن‌ها برای برقراری ارتباطات ماهواره‌ای، پیش‌بینی آب و هوا، و مطالعه پدیده‌هایی مانند خشک‌سالی و آلودگی‌های زیست‌محیطی بهره می‌برد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
خبرها
خبر ورزشی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها