شروع کار دوباره تلویزیون ایراناینترنشنال از بریتانیا در برخی رسانههای بینالمللی بازتاب یافته است. آلیشا کرنز، رییس کمیته روابط خارجی پارلمان بریتانیا نیز ضمن استقبال از بازگشایی دفتر ایراناینترنشنال در لندن گفت که کشورش اجازه سرکوب آزادی بیان را در خاک خود نخواهد داد.
کرنز روز دوشنبه سوم مهر در توییتی نوشت: «هرگز نمیتوانیم به دولتهای متخاصم اجازه دهیم آزادی بیان را در بریتانیا ساکت کنند، چه رسد به حکومتهای دینسالار توتالیتر که مرتکب زنکشی شدهاند.»
همزمان رسانههای بینالمللی نیز خبر پخش مجدد برنامههای ایراناینترنشنال از لندن را پوشش دادند.
خبرگزاری فرانسه گزارشی از تحولات چند ماه اخیر که منجر به تعطیلی موقت فعالیتهای این شبکه در لندن شده بود، ارائه کرد. بنا بر این گزارش، تصمیم نهایی برای متوقف کردن فعالیتهای ایراناینترنشنال در پایتخت انگلیس زمانی اتخاذ شد که در بهمن ۱۴۰۱ پلیس لندن یک تبعه اتریشی به نام محمد حسین دوتایف را در حال فیلمبرداری از محوطه خارجی این شبکه بازداشت کرد.
خبرگزاری فرانسه همچنین نوشت برنامههای ایراناینترنشنال اکنون از مکان امنی در شمال لندن پخش میشوند.
روزنامه نشنال چاپ ابوظبی نیز نوشت امنیت مکان جدید تهیه و پخش برنامههای شبکه ایراناینترنشنال در لندن تضمین شده است.
به گزارش این روزنامه و به نقل از ادم بیلی، رابط رسانهای ارشد ایراناینترنشنال، در تامین امنیت دفتر جدید این شبکه از بهروزترین تجهیزات امنیتی استفاده شده است و کسی نمیتواند «به آن نزدیک شود».
فرانس ۲۴ و الشرقالاوسط نیز در گزارشهایی خبر از سرگیری فعالیتهای ایراناینترنشنال از لندن را پوشش دادند.
شبکه ایران اینترنشنال دیروز (سوم مهر ماه) و بعد از وقفهای هفت ماهه، پخش برنامههای خود را از استودیوی جدید در لندن از سر گرفت.
محمود عنایت، مدیر شبکه ایراناینترنشنال در پیامی به این مناسبت گفت: «بریتانیا خانه آزادی بیان است. از سر گیری پخش برنامههای ما از این کشور گواهی بر این است که ما از خبررسانی مستقل و بدون سانسور به مردم ایران چشمپوشی نخواهیم کرد.»
علیاصغر رمضانپور، سردبیر اجرایی این شبکه نیز بازگشایی دفتر ایراناینترنشنال در لندن را روزی مهم و بزرگ برای روزنامهنگاری آزاد توصیف کرد و گفت: «این اولین بار است که حکومت ایران نمیتواند به خواسته خودش برای تعطیل کردن یک رسانه دست پیدا کند.»
۲۹ بهمن ماه سال گذشته، ایران اینترنشنال پس از تهدیدهای تروریستی مجبور شد پخش تلویزیونی خود را به طور موقت از لندن به واشینگتن منتقل کند.
نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی به ویژه بعد از آغاز خیزش انقلابی شهروندان علیه جمهوری اسلامی در شهریور ماه ۱۴۰۱، تهدیدها علیه شبکه ایراناینترنشنال را به دلیل انعکاس اعتراضهای مردمی افزایش دادند.
این تهدیدها در طی ماههای اخیر مدام ادامه یافته و در تازهترین نمونه، اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی آنها را تکرار کرده است.
خطیب روز ۲۶ شهریور در یک مصاحبه تلویزیونی گفت حکومت ایران «هر جا و هر زمان تشخیص دهد» علیه این شبکه اقدام خواهد کرد و از اقدامهای تهاجمی امنیتی دست بر نخواهد داشت.