واشینگتن فری بیکن از آغاز تحقیق کمیته مطالعات جمهوریخواهان کنگره آمریکا درباره نفوذ دستگاههای جاسوسی تهران در دولت بایدن خبر داد.
بر اساس گزارش فری بیکن و به گفته جمعی از قانونگذاران جمهوریخواه آمریکا، جمهوری اسلامی با نفوذ به دولت بایدن، به اطلاعات حساس دولت ایالات متحده دسترسی پیدا کرده است.
این گزارش پس از انتشار گزارش تحقیقی ایراناینترنشنال درباه «ابعاد پنهان جنگ نرم تهران» منتشر شده است.
سه تن از جمهوریخواهان خواستار پاسخگویی کاخ سفید در زمینه مقاله ایراناینترنشنال درباره «روابط نزدیک برخی مقامهای دولت بایدن با تهران» شدند.
گزارشهای منتشر شده درباره عملیات نفوذ جمهوری اسلامی در دولت و مراکز تصمیمگیریهای کلان در ایالات متحده آمریکا، طی دو روز اخیر عصبانیت نمایندگان کنگره این کشور را در پی داشته است.
این گزارشها که روز سهشنبه چهارم مهر از سوی ایراناینترنشنال و سمافور منتشر شدند، نشان میدهند سه تن از دستیاران رابرت مالی، نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران در دولت جو بایدن، رابطهای «نزدیک» و «نامتعارف» با حکومت جمهوری اسلامی داشتهاند.
مالی هماکنون از مقام خود تعلیق شده و افبیآی در حال انجام تحقیقات در مورد نحوه استفاده او از اسناد محرمانه است.
نامه جمهوریخواهان به بایدن درباره احتمال وجود یک جاسوس در دولتش
روز چهارشنبه پنج مهر شماری از جمهوریخواهان کنگره نامهای به کاخ سفید ارسال کردند و گفتند جمهوری اسلامی در چند ماه گذشته بارها به «ایمیلهای محرمانه وزارت امور خارجه آمریکا یا سرورهای دولتی» دسترسی داشته و اسناد را در رسانههای تبلیغاتی خود مانند تهرانتایمز منتشر کرده است.
فری بیکن که به نسخهای از این نامه دسترسی پیدا کرده است، یادآور شد که کوین هرن و جو ویلسون (دو عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان) و سناتور بیل هگرتی که هر سه نویسنده نامه هستند، معتقدند این ماجرا به منزله تعدی یک عامل متخاصم خارجی به داراییهای دولت آمریکاست و میتواند از حضور خبرچین در دولت بایدن حکایت داشته باشد.
این سه نماینده مجلس نمایندگان و سنا همچنین خاطرنشان کردند درز اطلاعات حساس دولت آمریکا، ردپای عملیات اطلاعاتی حکومت ایران را دارد و نشان میدهد جمهوری اسلامی ممکن است به ایمیلهای محدود شده وزارت امور خارجه آمریکا دسترسی داشته باشد.
تحقیقی گسترده از سوی جمهوریخواهان کنگره
هماکنون ائتلافی از قانونگذاران تحت عنوان کمیته مطالعات جمهوریخواهان کنگره آمریکا، تحقیقاتی را در این زمینه آغاز کردهاند که به گفته فری بیکن نتایجش میتواند دولت بایدن را مجبور به پذیرش نفوذ رژیم ایران در شبکههای حساس ایالات متحده کند.
بر اساس این گزارش، این تحقیق پس از انتشار بمب خبری ایراناینترنشنال و سمافور در روز چهارم مهر آغاز شد که جزییاتی را از یک شبکه تبلیغاتی گسترده مرتبط با جمهوری اسلامی افشا کردند.
این شبکه که بهعنوان «ابتکار کارشناسان ایران» شناخته میشود، شامل آرین طباطبایی، مقام ارشد پنتاگون و همچنین دیگر «دانشگاهیان بانفوذ خارج از کشور» است که به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گزارش داده و به پیشبرد گفتوگوی تهران با سیاستگذاران آمریکایی کمک کردهاند.
ایمیلهایی که در این دو گزارش (گزارشهای ایراناینترنشنال و سمافور) به آنها استناد شده، بیانگر همکاری و هماهنگی مقامهای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی و افرادی ایرانیالاصل هستند که حاضرند چشم، گوش و زبان رژیم در صحنههای بینالمللی باشند.
فری بیکن در گزارش خود یادآور شد در مرداد امسال و هنگامی که خبر تعلیق رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران منتشر شد، تهرانتایمز گزارشهایی را منتشر کرد که به نظر میرسید حاوی اسناد حساس دولت ایالات متحده است. از جمله این اسناد، یک نامه از وزارت امور خارجه آمریکا در ردیف «حساس اما طبقهبندی نشده» بود که ظاهرا دلیل تعلیق مالی را توضیح میداد.
یک ماه بعد هم تهرانتایمز فایلی صوتی از برت مک گورک، هماهنگکننده شورای امنیت ملی برای خاورمیانه و شمال آفریقا منتشر کرد که در یک نشست خصوصی درباره «گزینههای امنیت ملی در قبال ایران» صحبت میکرد.
بر همین اساس، سه نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان و سنای آمریکا از دولت بایدن به دلیل نادیده گرفتن تقاضاهای مکرر کنگره برای تحقیق و تفحص درباره مالی به شدت انتقاد کردند.
آنها همچنین از اینکه نمایندگان کنگره بهجای دریافت اطلاعات پرونده رابرت مالی از دولت آمریکا، چنین اطلاعاتی را از تهرانتایمز گرفتهاند، ابراز تاسف کردند.
هرن، ویلسون و هگرتی گفتند دسترسی به اطلاعات مذکور بسیار کنترلشده است؛ بنابراین عاملان جمهوری اسلامی یا توانستهاند سیستمهای آمریکا را هک کنند یا یک جاسوس در دولت داشتهاند.
کاخ سفید باید به کنگره توضیح دهد
فری بیکن در گزارش خود به نقل از جو ویلسون، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا نوشت که اطلاعات جمهوری اسلامی درباره تعلیق دسترسی امنیتی رابرت مالی «بسیار نگرانکننده است».
ویلسون با اشاره به مقاله ایراناینترنشنال درباره «روابط نزدیک برخی مقامهای دولت بایدن با حکومت ایران» تاکید کرد کاخ سفید باید درباره این روابط به کنگره توضیح دهد.
پیش از او نیز شماری از سیاستمداران آمریکایی از جمله سناتور ریک اسکات، در گفتگو با ایراناینترنشنال خواهان گزارش شفاف دولت بایدن در این زمینه شد.
جیمز لنکفورد، دیگر سناتور جمهوریخواه نیز روز چهارشنبه پنجم مهر به ایراناینترنشنال گفت تلاش جمهوری اسلامی برای ارتباط با دانشگاهیان آمریکا «تعجبآور نیست» چرا که در سالهای گذشته، ایران یک حمله سایبری گسترده برای دسترسی به داراییها و تولیدات فکری ایالات متحده انجام داده است.
در ادامه این سلسله واکنشها، بیل هگرتی نیز در مصاحبه با واشینگتن فری بیکن، دستیابی تهرانتایمز به اسناد داخلی وزارت امور خارجه آمریکا را درباره تعلیق دسترسیهای امنیتی رابرت مالی تکاندهنده خواند و گفت دولت بایدن باید در این مورد توضیح دهد.
هگرتی و همکارانش در مرکز کمیته مطالعات جمهوریخواهان از کاخ سفید خواستند صحت اطلاعات درز داده شده در تهرانتایمز را تایید و در صورت صحیح بودن، راهکارهای خود را برای جلوگیری از درز دوباره چنین اطلاعاتی ارائه کند.
فریبیکن در گزارش خود یادآور شد که جمهوریخواهان همچنین خواهان بازنگری امنیتی کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا در مورد آرین طباطبایی، یکی از مقامات پنتاگون شدند.
بر اساس اسناد افشا شده در ایراناینترنشنال، آرین طباطبایی بهعنوان یکی از نزدیکان مالی و اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای ۲۰۲۱، به مقامهای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گزارش داده که به اسرائیل و عربستان سعودی دعوت شده است.
او که هماکنون رییس دفتر دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور عملیات ویژه است، از وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در مورد قبول یا رد این دعوتها نظرخواهی کرده است.
به دلیل جایگاه حساس آرین طباطبایی در دولت، طی دو روز اخیر تعدادی از جمهوریخواهان خواهان لغو مجوز دسترسی او به اسناد فوق سری شدهاند.