دیدار رهبران سیاسی ارمنستان و آذربایجان پس از مناقشه قره‌باغ ادامه می‌یابد

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۹

نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان گفته است پس از کنترل منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی از سوی نیروهای آذربایجان در ماه گذشته، برنامه‌هایی برای ادامه دیدارهای مشترک با رییس‌جمهوری آذربایجان دارد. به گفته او این دیدارها به منظور رسیدن به توافق صلح پایدار است.

بر اساس گزارش رویترز، او به تلویزیون ارمنستان گفت که تنش‌ها در مرز بین دو کشور اکنون کاهش یافته است.

به گفته پاشینیان، ایروان مایل به حل و فصل مسایل باقی‌مانده مانند باز کردن کریدورهای حمل و نقل در قلمرو ارمنستان و جمهوری آذربایجان است.

در یک ماه گذشته روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا دیدارهایی را بین نیکول پاشینیان و الهام علی‌اف ترتیب داده بودند.

پاشینیان تاکید کرد هر دو کشور برای برگزاری نشست‌های آتی نیز اعلام آمادگی کرده‌اند و این اراده به معنای «گامی رو به جلو» و احتمال امضای پیمان صلح ۷۰ درصد طی دو تا سه ماه آینده است.

خبرگزاری‌های روسیه نیز روز سه‌شنبه گزارش دادند نیکلای پاتروشف، یک مقام ارشد امنیتی روسیه در باکو با علی‌اف دیدار کرده است.

آذربایجان ماه گذشته یک عملیات نظامی برق‌آسا را برای کنترل کامل قره‌باغ کوهستانی آغاز کرد.

با آن که این سرزمین در مجامع بین‌المللی بخشی از خاک جمهوری آذربایجان است اما در سه دهه گذشته از سوی رهبران جمعیت ارمنی‌تبار قره‌باغ و به شکل جمهوری خودخوانده و خودمختار اداره می‌شد.

اکثریت قومی ارمنی قره‌باغ طی جنگی در دهه ۹۰ میلادی استقلال این منطقه را به دست آورده بودند اما ۹ روز پس از حمله باکو و جنگی یک روزه، دولت خودخوانده آرتساخ در ششم مهر اعلام انحلال کرد.

با این‌ حال وجود روابط خصمانه باعث شد پس از این حمله، اکثر ۱۲۰ هزار ساکن قره‌باغ به ارمنستان فرار کنند.

اما الهام علی‌اف روز یک‌شنبه ۱۶ مهر بعد از دیدار با نخست‌وزیر گرجستان گفت کشورش آمادگی دارد «بی‌درنگ» گفت‌وگوهای صلح با رهبران ارمنستان را در گرجستان آغاز کند؛ به شرط آنکه ایروان بعد از بیرون راندن جدایی‌طلبان ارمنی از منطقه قره‌باغ کوهستانی آماده مذاکره باشد.

از سوی دیگر پاشینیان قبلا گفته بود ارمنستان آماده به رسمیت شناختن حاکمیت آذربایجان بر منطقه قره‌باغ است.

او در مصاحبه تلویزیونی روز سه‌شنبه خود نیز با تاکید بر تلاش در زمینه امضای یک معاهده صلح با باکو، یادآور شد: «باز کردن راه ارتباطی به نفع ماست.»

نخست‌وزیر ارمنستان به مساله روابط با مسکو اشاره کرد و گفت دلیلی برای تغییر روابط دوجانبه از جمله اتخاذ تمهیداتی در زمینه حفظ پایگاه روسیه در خاک کشورش نمی‌بیند.

پاشینیان در جریان حمله باکو به قره‌باغ از روسیه به دلیل عمل نکردن به تعهداتش شکایت کرده و گفته بود مسکو برخلاف مفاد پیمان دفاعی، به ارمنستان کمک نکرده است.

با این‌حال برخی منابع از برگزاری نشستی در تهران با حضور نمایندگان ارمنستان، آذربایجان، ترکیه، روسیه و گرجستان با موضوع «مسایل منطقه‌ای» خبر داده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبر
هت‌تریک با مزدک میرزایی

شنیداری

پادکست‌ها