آمریکا و استرالیا ده‌ها فرد و نهاد مرتبط با برنامه‌ تسلیحاتی و اتمی ایران را تحریم کردند

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۷/۲۷

آمریکا و استرالیا ده‌ها فرد و نهاد را در ارتباط با فعالیت‌های موشکی بالستیک، پهپادی و اتمی ایران تحریم کردند.این تحریم‌ها هم‌زمان با انقضای تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی اعمال می‌شوند.

تحریم‌های آمریکا

وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۱ فرد، هشت نهاد و یک کشتی را در ایران، هنگ‌کنگ، چین و ونزوئلا به دلیل ارتباط با پیشبرد فعالیت‌های موشکی بالستیک و پهپادی جمهوری اسلامی تحریم کرد.

شرکت الکترواپتیک صاایران، فناوران صنعت ارتباطات، صابرین کیش، سرمد الکترونیک سپاهان، صنایع هوایی قدس و شرکت رایان رشد افزار در این فهرست هستند.

محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع، حجت‌الله قریشی، معاون وزیر دفاع، جبار ریحانی، رابط نظامی ایران در ونزوئلا، و حمزه قلندری، مدیر روابط بین‌الملل وزارت دفاع، از جمله افراد تحریم شده در این فهرست هستند.

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا، با اشاره به اینکه گسترش تولید پهپادهای ایران، باعث طولانی‌تر شدن درگیری‌ها در منطقه و نقاط دیگر جهان شده، بر عزم آمریکا بر مختل کردن اقدام‌های ایران در ارائه پهپاد و سایر سلاح‌ها به رژیم‌های سرکوب‌گر و بازیگرانی که نقش بی‌ثبات‌کننده دارند، تاکید کرد.

نلسون از جامعه جهانی خواست در ارتباط با صنایع پهپادی و نظامی ایران رویه مشابه آمریکا را در پیش گیرند.

تحریم‌های استرالیا

وزارت خارجه استرالیا نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که ۱۹ فرد و ۵۷ نهاد ایرانی به دلیل نقش داشتن در برنامه‌های اتمی و موشکی جمهوری اسلامی تحریم کرده است. در این بیانیه آمده که ایران باید اقدام‌های فزاینده اتمی خود را متوقف کند و به طور کامل به تعهدات هسته‌ای پایبند بماند.

این تحریم‌ها پیش‌تر بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که توافق برجام را تایید کرده، وضع شده بودند و اکنون در فهرست چارچوب تحریم‌های مستقل استرالیا قرار خواهند گرفت.

محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی، فریدون عباسی،نماینده فعلی مجلس و رییس پیشین سازمان انرژی اتمی، یحیی رحیم صفوی، مشاور نظامی خامنه‌ای ، محدباقر ذوالقدر، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از جمله افرادی هستند که در این فهرست قرار دارند.

نیروی قدس سپاه، نیروی هوافضای سپاه و سازمان صنایع دفاع جمهوری اسلامی از جمله نهادهای تحریم شده هستند.

علاوه بر این، استرالیا سه فرد و ۱۱ نهاد دیگر را نیز به دلیل نقض تحریم‌های مرتبط با ایران، تحریم کرد.

در بیانیه دولت استرالیا آمده که تکثیر موشک‌های بالستیک و کروز جمهوری اسلامی، تنش‌ها را در منطقه‌ای که هم‌اکنون نیز ناآرام است، افزایش می‌دهد.

سناتور پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، روز چهارشنبه در بیانیه‌ای گفت که دولت این کشور همچنان نگران اقدام‌های هسته‌ای ایران است.

تحریم‌های آمریکا و استرالیا در حالی اعمال می‌شوند که وزارت خارجه جمهوری اسلامی در بیانیه‌ای اعلام کرد مطابق برجام و مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، از روز چهارشنبه ۱۸ اکتبر (۲۶ مهر) هیچ محدودیتی برای فعالیت‌های موشکی تهران وجود ندارد.

روسیه روز ۲۵ مهر اعلام کرد با توجه به پایان یافتن تحریم‌های موشکی جمهوری اسلامی مطابق برجام، مسکو دیگر محدودیتی در ارائه فن‌آوری موشکی به تهران نمی‌بیند.

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای گفت مراودات موشکی میان تهران و مسکو دیگر نیازی به تایید شورای امنیت ندارد.

توافق برجام شامل یک سری از لغو محدودیت‌ها موسوم به بندهای غروب است که بر اساس آن، قرار بود محدودیت‌ها علیه جمهوری اسلامی کاهش یابد.

شورای اتحادیه اروپا روز ۲۵ مهر در بیانیه‌ای اعلام کرد قصد دارد تحریم‌ها علیه برنامه تسلیحاتی و موشکی جمهوری اسلامی را پس از روز موسوم به روز انتقال برجام (۱۸ اکتبر) حفظ ‌کند.

در این بیانیه آمده است طبق ارزیابی شورای اروپا دلایل معتبری برای خودداری از لغو این محدودیت‌ها بر اساس آن‌چه در برجام پیش‌بینی‌ شده بود، وجود دارد.

تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی بر اساس قطعنامه سازمان ملل متحد که توافق برجام را تایید کرده بود، قرار بود ۲۶ مهر سال جاری منقضی شود.

این تحریم‌ها برای آن وضع شدند که تهران فعالیتی در راستای توسعه موشک‌های بالیستیک دارای قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای انجام ندهد.

بر اساس این تحریم‌ها، جمهوری اسلامی از خرید و فروش یا انتقال پهپادها و اجزای آن که قادر به پرواز بیش از ۳۰۰ کیلومتر هستند، منع شده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها