۴۷ کشور جهان در بیانیهای مشترک با اشاره به انقضای تحریمهای تسلیحاتی شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی، برنامه موشکی ایران را تهدیدی علیه امنیت منطقه و فراتر از آن خواندند و به تعهد خود بر برداشتن همه گامهای لازم به منظور جلوگیری از توسعه برنامه موشکی تهران تاکید کردند.
این بیانیه خاطرنشان کرد: «قطعنامه شورای امنیت در تایید برجام بر این مبنا بوده که ایران برای بازگرداندن اطمینان جهانی به صلحآمیز بودن برنامه هستهای خود گامهای لازم را برمیدارد اما از آنجا که چنین اتفاقی نیفتاده، همه کشورها باید برای مقابله با فعالیتهای بیثباتکننده موشکی ایران اقدام کنند.»
در این بیانیه از همه کشورهای جهان خواسته شده برای برخورد با برنامه موشکی ایران، برای خود امکانات حقوقی و سایر توانمندیهای لازم را ایجاد کنند.
آرژانتین، آلمان، آمریکا، اتریش، استرالیا، اوکراین، اسپانیا، اسرائیل، ایتالیا، بریتانیا، ژاپن، سوئد، فرانسه، فنلاند، کانادا، مجارستان، مراکش، نیوزیلند، هلند و یونان، تعدادی از کشورهای امضاکننده این بیانیه هستند.
آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، بیانیه ۴۷ کشور جهان در تاکید بر لزوم جلوگیری از توسعه برنامه موشکی ایران را نشاندهنده جدیت جامعه جهانی برای برخورد با تهدید برنامههای موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی خواند.
این بیانیه پس از آن صادر شد که وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در بیانیهای اعلام کرد مطابق برجام و مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در تایید برجام، از روز چهارشنبه ۱۸ اکتبر (۲۶ مهر) هیچ محدودیتی برای فعالیتهای موشکی تهران وجود ندارد.
روسیه نیز روز ۲۵ مهر اعلام کرد با توجه به پایان یافتن تحریمهای موشکی جمهوری اسلامی مطابق برجام، مسکو دیگر محدودیتی در ارائه فنآوری موشکی به تهران نمیبیند.
وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای گفت مراودات موشکی میان تهران و مسکو دیگر نیازی به تایید شورای امنیت ندارد.
توافق برجام شامل یک سری از لغو محدودیتها موسوم به بندهای غروب است که بر اساس آن، قرار بود محدودیتها علیه جمهوری اسلامی کاهش یابد.
شورای اتحادیه اروپا روز ۲۵ مهر در بیانیهای اعلام کرد قصد دارد تحریمها علیه برنامه تسلیحاتی و موشکی جمهوری اسلامی را پس از روز موسوم به روز انتقال برجام (۱۸ اکتبر) حفظ کند.
در این بیانیه آمده است طبق ارزیابی شورای اروپا دلایل معتبری برای خودداری از لغو این محدودیتها بر اساس آنچه در برجام پیشبینی شده بود، وجود دارد.
این تحریمها برای آن وضع شدند که تهران فعالیتی در راستای توسعه موشکهای بالیستیک دارای قابلیت حمل کلاهک هستهای انجام ندهد.
بر اساس این تحریمها، جمهوری اسلامی از خرید و فروش یا انتقال پهپادها و اجزای آن که قادر به پرواز بیش از ۳۰۰ کیلومتر هستند، منع شده بود.