احضار کاردار سفارت ایران در آلمان در رابطه با نقش تهران در حمله به کنیسه‌ای در بوخوم

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۹/۲۹

دادگاه عالی دوسلدورف اعلام کرد که مقام‌های جمهوری اسلامی پشت «حمله تروریستی» سال گذشته به یک کنیسه در شهر بوخوم آلمان بوده‌اند. پس از انتشار این خبر، وزارت خارجه آلمان کاردار سفارت جمهوری اسلامی را احضار کرد.

روزنامه اشپیگل سه‌شنبه ۲۸ آذر گزارش داد قضات دادگاه عالی دوسلدورف یک شهروند ایرانی-آلمانی را به اتهام دست داشتن در این طرح، به ۳۳ماه زندان محکوم کردند.

متهم که «بابک ج.» نام دارد و ۳۶ ساله است، نوامبر سال گذشته میلادی با کوکتل مولوتوف یک مدرسه را در بوخوم هدف قرار داد. بر اساس این گزارش، هدف اصلی این حمله یک کنیسه بود اما مهاجم با دیدن شرایط امنیتی مطلوب این عبادتگاه تصمیم گرفت به مدرسه‌ای در مجاورت آن حمله کند.

پس از اعلام تصمیم دادگاه عالی دوسلدورف، وزارت خارجه آلمان کاردار سفارت جمهوری اسلامی را احضار کرد. این اقدام در ارتباط با طراحی حمله به یک کنیسه در شهر بوخوم صورت گرفته که دادگاه عالی شهر دوسلدورف اعلام کرد شواهد متقن در اختیار دارد که دستگاه‌های جمهوری اسلامی طرح‌ریزی آن را انجام داده‌اند.

بابک ج. از سوی فردی به نام رامین یکتاپرست که اکنون در ایران ساکن است، برای این حمله اجیر شده بود.

مقام‌های امنیتی آلمان می‌گویند یکتاپرست رهبر یک باند تبهکار است و با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همکاری می‌کند.

او همچنین به اتهام قتل در آلمان تحت پیگرد قرار دارد.

یکتاپرست پیش از اجرای طرح حمله به کنیسه بوخوم خطاب به بابک ج. نوشته است: «داداش! اگر نمی‌خواهی کار را انجام بدهی، به من خبر بده تا اینجا شرمنده نشوم.»

بابک ج. پس از آن بازداشت شد که یکی از آشنایان او با مراجعه به پلیس از فعالیت‌های غیرقانونی او خبر داد.

این فرد ایرانی-آلمانی طرح حمله به کنیسه بوخوم را با این آشنای خود در میان گذاشته بوده و می‌خواسته او را نیز برای اجرای این طرح به استخدام درآورد.

اشپیگل نوشت بابک ج. به مانند حکومت جمهوری اسلامی مواضعی ضد اسرائیلی داشته است.

فعالان مدنی و مخالفان جمهوری اسلامی با اشاره به اقدامات بی‌ثبات کننده سپاه پاسداران و دست داشتن این نهاد در طراحی و اجرای حملات تروریستی در بسیاری از کشورهای جهان، خواستار قرار گرفتن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی هستند.

تاکنون تنها ایالات متحده آمریکا سپاه پاسداران را گروهی تروریستی اعلام کرده است.

جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بهمن ماه سال گذشته گفت تا زمانی که دادگاهی از کشورهای عضو این اتحادیه، سپاه را به عنوان یک سازمان تروریستی نشناسد، اتحادیه اروپا نمی‌تواند این نهاد نظامی را به فهرست گروه‌های تروریستی اضافه کند.

از سوی دیگر اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی آلمان در مرداد ماه سال جاری از تلاش هکرهای جمهوری اسلامی برای جاسوسی از مخالفان نظام در این کشور خبر داد.

این نهاد دولتی با انتشار اطلاعیه‌ای ضمن هشدار به افراد و نهادهای ایرانی فعال علیه نظام در آلمان، گروه هکری «بچه گربه‌های دلربا» را مسوول این کارزار سایبری معرفی کرد.

با وجود این که در هشدار منتشر شده به نام نهاد خاصی اشاره نشده اما شرکت‌ها و کارشناسان امنیت سایبری و نیز سازمان‌های اطلاعاتی غربی تردیدی ندارند بچه گربه‌های دلربا یک گروه هکری تحت مدیریت سپاه پاسداران است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها