واشینگتن‌پست: جنگ غزه تاکنون ۱۸ میلیارد دلار برای دولت اسرائیل هزینه داشته است

یکشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۱۰

روزنامه واشینگتن‌پست در گزارشی درباره پیامدهای اقتصادی جنگ غزه برای اسرائیل به نقل از چند اقتصاددان تحمین زد که جنگ غزه روزانه ۲۲۰ میلیون دلار و تاکنون در مجموع حدود ۱۸ میلیارد دلار برای دولت اسرائیل هزینه داشته است.

این روزنامه افزود که این ارزیابی از سوی معاون سابق «بانک اسرائیل» و استاد اقتصاد دانشگاه رایشمن و همکارانش صورت گرفته است.

این هزینه‌ها از جمله شامل کاهش درآمدهای مالیاتی برای سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۳ است.

بر اساس این ارزیابی، این هزینه در سه ماهه اول سال جدید میلادی ممکن است به ۲۰ میلیارد دلار برسد.

یک روزنامه اقتصادی اسرائیل (Calcalist) نوشت اگر جنگ کنونی غزه، پنج تا ۱۰ ماه بیشتر طول بکشد، ممکن است ۵۰ میلیارد دلار برای اسرائیل هزینه داشته باشد که این میزان معادل ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است.

واشینگتن‌پست نوشت که برخی از اقتصاددانان شوک ناشی از این جنگ بر اقتصاد اسرائیل را با پیامدهای شیوع کرونا مقایسه می‌کنند و برخی دیگر می‌گویند که ممکن است پیامد اقتصادی جنگ از پیامد اقتصادی همه‌گیری کرونا برای اسرائیل بدتر باشد.

این روزنامه روز یکشنبه دهم دی در گزارشی نوشت که جنگ غزه که از زمان حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر آغاز شده، پیامدهای اقتصادی بسیاری برای اسرائیل، فلسطینی‌ها و خاورمیانه دارد.

به نوشته این روزنامه، هزینه اقتصادی غزه، اگرچه آشکارا ویرانگر است، هنوز محاسبه نشده است.

بر اساس این گزارش، از روز هفتم اکتبر، زمانی که حماس و اعضای دیگر گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی متحد آن از غزه به اسرائیل حمله کردند، هزینه‌های دولت اسرائیل و بدهی‌هایش به شدت افزایش یافته است.

درآمد مالیاتی دولت اسرائیل نیز به شدت کاهش یافته و به نوشته واشینگتن‌پست رتبه اعتباری این کشور ممکن است آسیب ببیند.

بر اساس گزارش بانک اسرائیل، تولید ناخالص داخلی این کشور کاهش می‌یابد و پیش‌بینی پیشین مبنی بر رشد سه درصدی اقتصاد اسرائیل در سال ۲۰۲۳ به یک درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش یافته است.

در این شرایط، برخی از اقتصاددانان انقباض اقتصادی را برای اسرائیل پیش‌بینی می‌کنند.

تاثیر جنگ غزه بر بخش فناوری پیشرفته اسرائیل که موتور محرکه اقتصاد این کشور به شمار می‌رود، نگران‌کننده است.

بسیاری از نیروهای ذخیره ارتش اسرائیل در بخش فناوری کار می‌کنند. این افراد اکنون در غزه می‌جنگند و کارفرمایانشان برای ادامه سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه و حفظ سهم شرکت‌هایشان در بازار سهام تلاش می‌کنند.

واشینگتن‌پست نوشت اکنون این پرسش مطرح است که هزینه جنگ غزه چگونه بر طول مدت آن تاثیر می‌گذارد و چه زمانی دولت تصمیم خواهد گرفت با پایان دادن به جنگ، تلاش‌ها برای رشد اقتصادی را از سر بگیرد.

جنگ اسرائیل و حماس در غزه ادامه دارد و رسانه‌های بین‌المللی همچنان به بررسی حمله حماس به اسرائیل که آغازگر این جنگ شد، می‌پردازند.

نیویورک تایمز روز شنبه در گزارشی به نقل از چند مقام سابق و فعلی اسرائیل نوشت ارتش اسرائیل هیچ برنامه‌ای برای مقابله با یک حمله احتمالی گسترده حماس نداشته است.

اکوف آمیدور، مشاور سابق امنیت ملی اسرائیل به این روزنامه گفت: «ارتش خود را برای چیزهایی که فکر می‌کند غیرممکن است آماده نمی‌کند.»

امیر آویوی، معاون سابق فرماندهی ارتش اسرائیل در غزه نیز گفت: «هیچ طرح دفاعی‌ای برای مقابله با حمله غافلگیرانه حماس وجود نداشت.»

در جریان حمله حماس در روز هفتم اکتبر به اسرائیل، حدود هزار و ۲۰۰ نفر کشته و ۲۴۰ نفر به گروگان گرفته شدند. اغلب کشته‌شدگان این حمله غیرنظامی بودند.

فایننشال تایمز پیشتر بر اساس اظهارات منابع مطلع از توجه نکردن سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل به گزارشی خبر داده بود که هفته‌ها قبل از حمله هفتم اکتبر گروه شبه‌نظامی حماس به اسرائیل، درباره این حمله دریافت کرد.

بر اساس گزارش این نشریه بریتانیایی، یک افسر ارشد اطلاعات نظامی اسرائیل این گزارش هشدارآمیز را که به طور جزیی و مفصل به ارائه توضیح پرداخته و حمله حماس را پیش‌بینی کرده بود، رد کرده و آن را «سناریویی خیالی» خوانده بود.

پیشتر گزارش‌های منتشر شده از سوی اسرائیل، حاکی بود که حماس در حمله هفتم اکتبر به این کشور از داروی غیرقانونی و روان‌گردان کپتاگون برای از بین بردن ترس و اضطراب جنگجویان خود استفاده کرده بود.

بر اساس گزارش منابع مختلف، تولید این قرص‌ها مستقیما به رژیم بشار اسد در سوریه مرتبط است.

جنگ غزه تاکنون موجب کشته شدن صدها نیروی نظامی اسرائیل و هزاران غیرنظامی فلسطینی شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
سیاست با مراد ویسی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها