ادامه رایزنی برای توقف درگیری‌ها و تاکید حماس بر خروج اسرائیل از غزه

یکشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۳

تلاش‌های جامعه بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس میان حماس و اسرائیل ادامه دارد. یک منبع حماس به شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت تا زمانی که اسرائیل به پایان جنگ غزه رضایت ندهد، این گروه توافق درباره آتش‌بس و آزادی گروگان‌های در بند اسرائیلی را نخواهد پذیرفت.

به گفته این منبع، عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از نوار غزه و بازگشت فلسطینیان به منازل خود در شمال این منطقه از موارد اصلی اختلاف میان طرف‌های درگیر به شمار می‎‌رود.

او افزود حماس همچنین پذیرش توافق را به ارسال کمک‌های بشردوستانه به شمال و جنوب غزه منوط کرده است.

در سوی مقابل، یک مقام اسرائیلی گفت حماس تاکنون حاضر نشده تعداد دقیق گروگان‌های در بند این گروه را که در قید حیات هستند، اعلام کند.

او افزود این گروه هنوز مشخص نکرده به ازای هر گروگان، چند زندانی فلسطینی باید از زندان‌های اسرائیل آزاد شوند.

به گفته او، اسرائیل به دلیل همکاری نکردن حماس در خصوص این موارد، از اعزام هیات مذاکره‌کننده خود به مصر خودداری کرده است.

در ادامه تلاش‌ها به منظور توقف درگیری‌ها در منطقه، محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین روز سه‌شنبه ۱۵ اسفند برای دیدار با رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه به این کشور سفر خواهد کرد.

عباس قرار است در دیدار با اردوغان، درباره آخرین تحولات جنگ غزه و رایزنی‌ها میان گروه‌های مختلف فلسطینی برای تشکیل دولتی فراگیر گفت‌وگو کند.

ادامه درگیری‌های مرگ‌بار در نوار غزه

ارتش اسرائیل اعلام کرد یک نظامی این کشور روز شنبه ۱۲ اسفند در جریان درگیری‌ها در جنوب نوار غزه جان خود را از دست داد. این سرباز دنیس یکیموف نام داشت و ۳۳ ساله بود.

بدین ترتیب شمار نیروهای اسرائیلی کشته‌شده از زمان آغاز عملیات زمینی ارتش این کشور در غزه به ۲۴۶ نفر رسید.

وب‌سایت خبری تایمز اسرائیل نوشت عملیات نظامی این کشور که از دو هفته گذشته در محله زیتون در شهر غزه آغاز شده بود، با موفقیت به پایان رسید.

بر اساس این گزارش، بیش از ۱۰۰ عضو حماس و جهاد اسلامی فلسطین در جریان این عملیات کشته شدند.

نظامیان اسرائیلی همچنین توانستند ۳۵ مکان متعلق به شبه‌نظامیان فلسطینی را در محله زیتون شناسایی و منهدم کنند.

ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه

یک مقام اسرائیلی در مصاحبه با تایمز اسرائیل اعلام کرد این کشور به دنبال یافتن راه‌های جدید برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه در هفته جاری است.

ارسال کمک‌ها از طریق مرزهای شمالی غزه به جای گذرگاه کرم شالوم یکی از راه‌های پیشنهادی عنوان شده است.

به گفته این مقام، ارتش اسرائیل ممکن است خود مسوولیت تامین امنیت کاروان کمک‌های بشردوستانه را عهده‌دار شود و دیگر کمک‌ها در اختیار نیروهای محلی قرار نگیرد.

او افزود انتظار می‌رود میزان کمک‌رسانی به شمال غزه افزایش یابد.

آوارگان فلسطینی در صف دریافت غذا در رفح، جنوب نوار غزه، هشتم اسفند

در سوی دیگر، شبکه خبری الجزیره به نقل از شاهدان عینی، از حمله ارتش اسرائیل به یک کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه در دیر البلح در مرکز غزه خبر داد.

به گزارش الجزیره، این کامیون قصد داشت مواد غذایی را به دست آوارگان فلسطینی در منطقه برساند که هدف قرار گرفت. ۹ نفر در این حمله جان باختند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
سیاست با مراد ویسی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها