کشتی کمک‌های بشردوستانه به غزه رسید

جمعه ۱۴۰۲/۱۲/۲۵

در شرایطی که ده‌ها هزار نمازگزاران فلسطینی برای برگزاری اولین نماز جمعه ماه رمضان به مسجدالاقصی رفتند، اولین کشتی حامل کمک‌های بشردوستانه به ویژه مواد غذایی به نوار غزه رسید.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کشتی سازمان غیردولتی اسپانیایی اوپن آرمز که از چند روز پیش حرکت به سمت غزه را از جزیره قبرس آغاز کرده بود، با ۲۰۰ تن مواد غذایی صبح روز جمعه ۲۵ اسفند به سواحل شهر غزه در شمال نوار غزه رسید.

رسیدن این کمک‌ها در شرایطی است که سازمان ملل بارها نسبت به خطر قحطی گسترده در این منطقه، به ویژه در شمال نوار غزه که در حال حاضر بیش از ۳۰۰ هزار نفر در آن زندگی می‌کنند، هشدار داده است.

گشوده شدن یک کریدور دریایی برای ارسال کمک به نوار غزه در چارچوب افزایش تلاش‌های بین‌المللی برای نجات غیرنظامیان از پیامدهای جنگ حماس و اسرائیل است.

کمک‌های زمینی به غزه عمدتا از مصر و از طریق گذرگاه رفح در جنوب نوار غزه صورت می‌گیرد اما با توجه به نیازهای فراوان دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر ساکن نوار غزه، این کمک‌های زمینی بسیار ناکافی است.

کشتی اوپن آرمز که روز سه‌شنبه گذشته قبرس را ترک کرد، حامل ۳۰۰ هزار وعده غذایی است که به وسیله یک سازمان غیردولتی آمریکایی تهیه شده است.

در حال حاضر در غزه یک اسکله شناور ساخته شده که در آن محموله‌های در نظر گرفته شده برای جمعیت شمال منطقه تخلیه می‌شود.

تنش‌‌ها در اولین جمعه ماه رمضان

اولین نماز جمعه ماه رمضان در مسجد الاقصی در حالی برگزار شد که سه هزار مامور پلیس اسرائیلی در اورشلیم مستقر بودند.

خبرنگار ایران‌اینترنشنال گفت بر اساس شرایط امنیتی زنان بالای ۵۰ سال و مردان بالای ۵۵ سال اجازه حضور در این نماز را داشته‌اند.

او شرایط را «بسیار پرتنش» ارزیابی کرد.

شامگاه پنج‌شنبه، حماس ارتش اسرائیل را متهم کرد بار دیگر با تانک‌ها و بالگردهای خود در این منطقه، روی جمعیتی که در ورودی شهر غزه منتظر توزیع آرد بودند، آتش گشوده است.

ارتش اسرائیل روز جمعه این اتهامات را رد کرد و گفت این «فلسطینی‌های مسلح» بودند که به سمت جمعیت شلیک کردند.

به گفته وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است و آمارهایش به طور مستقل قابل تایید نیست، این تیراندازی‌ها ۲۰ کشته و ۱۵۵ زخمی بر جای گذاشته است.

در برلین، دفتر اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، روز جمعه اعلام کرد که او در تعطیلات شنبه و یک‌شنبه از اردن و سپس اسرائیل بازدید خواهد کرد.

این دومین سفر شولتس به منطقه از زمان آغاز جنگ بین اسرائیل و حماس است.

او روز شنبه با ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن دیدار خواهد کرد و در روز یک‌شنبه در اسرائیل با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این کشور و اسحاق هرتزوگ، رییس‌جمهوری اسرائیل، دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

در بیانیه دفتر صدراعظم آلمان آمده است این کشور «تزلزل‌ناپذیر در کنار اسرائیل» می‌ماند ولی خواستار رعایت تمامی شرایط و قوانین بین‌المللی است.

آلمان مانند اکثر متحدان غربی خود خواستار راه‌حل دو کشوری برای حل مساله فلسطین از طریق مذاکره است.

هم‌زمان این کشور به دلیل مسوولیتی که در قبال هولوکاست بر دوش خود حس می‌کند، یکی از حامیان اصلی اسرائیل است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
سیاست با مراد ویسی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها