اسرائیل: حماس پس از حمله ایران پیشنهاد آتش‌بس را رد کرد

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۶

موساد در بیانیه‌ای اعلام کرد در پی حمله شب گذشته جمهوری اسلامی به اسرائیل، گروه حماس آخرین طرح پیشنهادی میانجی‌گران را برای برقراری آتش‌بس در منطقه رد کرده است.

به گزارش وب‌سایت خبری بلومبرگ در روز یک‌شنبه ۲۶ فروردین، موساد معتقد است یحیی سنوار، رهبر حماس در نوار غزه، قصد ادامه سوءاستفاده از تنش‌های پیش آمده میان ایران و اسرائیل را دارد.

موساد سنوار را متهم کرد عزمی برای دست‌یابی به توافقی به منظور بهبود شرایط انسانی در غزه و آزادی گروگان‌های اسرائیلی ندارد.

جمهوری اسلامی شب گذشته با بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد به اسرائیل حمله کرد.

حماس در بیانیه‌ای از این اقدام تهران حمایت و اعلام کرد «حق طبیعی» مردم و کشورهای خاورمیانه است که از خود در برابر «تجاوزات صهیونیستی» دفاع کنند.

به گفته دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، ۹۹ درصد از پرتابه‌های ایران از سوی سامانه‌های دفاعی اسرائیل و متحدان آن رهگیری و ساقط شدند.

این در حالی است که رسانه‌های حکومتی در ایران عملیات نظامی شب گذشته را «موفقیت‌آمیز» خواندند و حتی تعدادی از طرفداران جمهوری اسلامی جشن خیابانی بر پا کردند.

شبکه خبری المنار، وابسته به حزب‌الله لبنان اعلام کرد ۱۵ موشک جمهوری اسلامی مستقیما به پایگاه هوایی نواتیم در جنوب اسرائیل اصابت کردند و این پایگاه را از کار انداختند.

در سوی مقابل، ارتش اسرائیل ساعاتی پیش ویدیویی از فرود یک هواپیمای اف۳۵ در پایگاه نواتیم پس از حملات جمهوری اسلامی به اشتراگ گذاشت که نشان دهنده ادامه فعالیت‌های این پایگاه است.

به گفته رسانه‌های حکومتی، اسرائیل از این پایگاه برای حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق استفاده کرده بود.

در این حمله که روز ۱۳ فروردین انجام گرفت، هفت عضو سپاه پاسداران، از جمله محمدرضا زاهدی، فرمانده نیروی قدس سپاه در سوریه و لبنان و محمدهادی حاجی‌رحیمی، معاون او کشته شدند.

در بیانیه موساد که از سوی دفتر نخست‌وزیری اسرائیل منتشر شد، آمده است این کشور در جریان مذاکرات آتش‌بس، انعطاف‌پذیری زیادی از خود نشان داد.

موساد به نمایندگی از اسرائیل در این مذاکرات که با میانجی‌گری ایالات متحده، قطر و مصر در قاهره برگزار شد، شرکت کرده بود.

پیش‌تر برخی گزارش‌ها از پیشرفت در گفت‌وگوهای قاهره حکایت داشتند.

یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل هفته گذشته اعلام کرد مذاکرات به نقطه حساسی رسیده و او بیش از پیش نسبت به موفقیت آن «خوش‌بین» است.

در جریان تهاجم مرگ‌بار حماس به جنوب اسرائیل در روز ۱۵ مهر (هفتم اکتبر)، حدود هزار و ۲۰۰ اسرائیلی جان خود را از دست دادند و ۲۵۰ تن دیگر ربوده شدند.

اسرائیل در پاسخ به این حمله، به عملیات نظامی در نوار غزه دست زد که بر اساس آمار وزارت بهداشت حماس، تا کنون بیش از ۳۳ هزار کشته بر جای گذاشته و بحران انسانی گسترده‌ای به وجود آورده است.

کودکان فلسطینی در ساختمانی آسیب دیده از جنگ، شهر غزه، ۲۳ فروردین

بیم آن می‌رود حمله احتمالی اسرائیل به رفح در جنوب غزه، به وخیم‌تر شدن اوضاع انسانی در این منطقه بینجامد.

بیش از یک میلیون آواره فلسطینی برای در امان ماندن از خشونت‌‍‌ها در نقاط مختلف غزه، در رفح پناه گرفته‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی
خبر
برنامه با کامبیز حسینی

شنیداری

پادکست‌ها