به جان زنان افتادن گشت ارشاد و حضور لباس‌شخصی‌ها برای جلوگیری از هجوم مردم

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۹

گزارش‌های شهروندی حاکی از ادامه برخوردهای خشونت‌آمیز حکومت برای بازداشت زنان مخالف حجاب اجباری در شهرهای ایران است. اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهند ماموران هنگام بازداشت شهروندان، به منظور جلوگیری از هجوم مردم و نجات زنان، از تعداد زیادی لباس شخصی استفاده می‌کنند.

گزارش‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال حاکی از آن است که هر بار ماموران حکومتی می‌خواهند زنی را به ویژه در تهران بازداشت کنند، یک حلقه از لباس شخصی‌ها اطراف آن فرد تشکیل می‌دهند و چند موتور‌سوار نیز با لباس کرم‌رنگ در اطراف ون‌های گشت ارشاد قرار دارند.

در ادامه ماموران، زنان را همراه با توهین‌های جنسی، خشونت، تعرض و آزار با خود داخل ون می‌برند.

بر اساس این گزارش‌ها،‌ تا کنون بخشی از زنان بازداشت‌شده در تهران به اداره آگاهی،‌ کلانتری‌ها و مرکز مبارزه با مواد مخدر در خیابان نیلوفر منتقل شده‌اند.

جمهوری اسلامی از صبح روز شنبه ۲۵ فروردین با اجرای طرحی موسوم به «نور» بار دیگر حضور نیروهای انتظامی، بسیج و ماموران لباس‌ شخصی را برای مبارزه با زنانی افزایش داد که زیر بار حجاب اجباری نمی‌روند.

در کم‌تر از یک هفته از آغاز این طرح، گزارش‌های متعددی درباره برخورد خشونت‌آمیز ماموران با مخالفان حجاب اجباری منتشر شد.

سمیرا راهی، روزنامه‌نگار، خبر داد صبح روز چهارشنبه در عظیمه کرج، یک دختر ۱۲ ساله به دست ماموران گشت ارشاد بازداشت شده است.

به گفته راهی، ماموران اجازه حضور مادر را در ون و کنار دخترش نداده‌اند و او را به تنهایی به بازداشتگاه منتقل کرده‌اند.

او در ادامه نوشت: «جنگ جمهوری اسلامی علیه زنان، به کودکان هم رسیده است.»

در روزهای گذشته شمار زیادی از مخاطبان ایران‌اینترنشنال با ارسال پیام‌هایی تاکید کردند در مواردی شاهد بازداشت توام با ضرب و شتم زنان و حتی تعرض به برخی از آنها بوده‌اند.

طوفانی توییتری برای روایت دشمنی و مواجهه خشن حکومت با زنان

در واکنش به این رویدادها، صدها کاربر رسانه‌های اجتماعی از روز سه‌شنبه ۲۸ فروردین طوفانی توییتری با هشتگ «جنگ علیه زنان» راه انداختند.

این هشتگ در روز بیست‌ونهم فروردین و تا ظهر چهارشنبه بیش از ۲۱ هزار بار استفاده شد.

کاربری با استفاده از این هشتگ نوشت: «ما زندگى را پس مى‌گیریم و از این دنیای پرخشونتی که برای هر روزمان ساخته‌اید بیرون می‌آییم.»

کاربری دیگر عکسی از درگیری یک آخوند با زنی بدون حجاب اجباری در درمانگاه قم را بازنشر کرد.

او با انتشار جمله‌ای که آن را به مایا آنجلو (شاعر) نسبت داد، نوشت: «هر بار که زنی از حق خود دفاع می‌کند، احتمالا بدون اینکه بداند، بدون اینکه ادعایی داشته باشد، از حق همه‌ زنان دفاع می‌کند.»

با انتشار ده‌ها گزارش و ویدیو از نحوه برخورد خشونت‌بار ماموران حکومتی با مخالفان حجاب اجباری، بسیاری از شهروندان از هم‌بستگی با یکدیگر در مواجهه با این اتفاق گفتند.

برخی دیگر نیز به شرح رویدادهایی پرداختند که هنگام بازداشت از سوی ماموران گشت ارشاد، رخ می‌دهند.

دینا قالیباف، روزنامه‌نگار و دانشجوی دانشگاه بهشتی روز دوشنبه روایتش را از بازداشتش به دست گشت ارشاد منتشر کرد و از خشونت ماموران و تعرض جنسی آن‌ها به خودش خبر داد.

ایران‌اینترنشنال روز دوشنبه در گزارشی با استناد به روایت‌های مردم در شبکه‌های اجتماعی از افزایش حمله، ضرب‌وشتم و دستگیری زنان به دلیل سرپیچی از حجاب خبر داده بود.

دینا قالیباف روز سه‌شنبه ۲۸ فروردین در تهران بازداشت شد.

برخی کاربران با استفاده از هشتگ جنگ علیه زنان، به بازداشت دینا قالیباف واکنش نشان دادند.

کاربری جنگ علیه زنان را «جنگ علیه حقوق بشر» نامید.

محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران نوشت: «سرکوب هر روزه زنان در خیابان، یعنی اعتراف به تداوم جنبش "زن، زندگی، آزادی". بی‌شک جنبش، تا پیروزی زنان این سرزمین ادامه خواهد یافت.»

یک کاربر تاکید کرد جمهوری اسلامی در این ۴۵ سال سنگین‌ترین شکستش را از زنان این سرزمین خورده و حالا دوباره به جنگ علیه زنان رفته است.

روزنامه‌نگاری نیز با درج این هشتگ از «۴۵ سال دشمنی» حکومت با «زن، زندگی و آزادی» نوشت.

روزنامه‌نگاری دیگر خبر داد روز سه‌شنبه اطلاعات سپاه با تعداد زیادی از خبرنگاران و فعالان در شبکه‌های اجتماعی تماس گرفته و هشدار داده است که سکوت کنند: «کلا بیان ممنوع است؛ حتی در تیراژ ١۴ ریتوییت و ١٠٠ لایک.»

روز سه‌شنبه ایران‌اینترنشنال بر اساس اطلاعات رسیده گزارشی منتشر کرد که نشان می‌داد سازمان اطلاعات سپاه پاسداران با گروهی از فعالان سیاسی و فعالان فضای مجازی در ایران تماس گرفته و دستور داده است تا مطالب انتقادیشان را درباره حمله به اسرائیل از صفحات خود در رسانه‌های اجتماعی حذف کنند.

آتنا دائمی، فعال حقوق بشر با تاکید بر اینکه ۴۵ سال است جنگ حکومت علیه زنان با تمام قوا ادامه دارد، نوشت: «از قتل و تجاوز و بازداشت و ضرب و شتم زنان برای حجاب اجباری تا صدور احکام سنگین برای فعالان حقوق زنان ... مساله مهم اما شکست هر باره جمهوری اسلامی در برابر زنان بی‌سلاح است.»

علاوه بر این «طوفان توییتری»، هزاران نفر دیگر نیز با هشتگ «گشت ارشاد» به انتشار مطالبی درباره مواجهه خشونت‌آمیز ماموران جمهوری اسلامی با زنان پرداختند.

به گفته کاربران، با وجود تلاش حکومت برای سرکوب نافرمانی مدنی زنان با وضع قوانین مختلف، جریمه‌های سنگین و برخوردهای خشن، زنان زیادی در نزدیک به دو سال گذشته بدون حجاب اجباری در اماکن عمومی ظاهر شده و می‌شوند.

ایمان واقفی،‌ جامعه‌شناس شهری در همین زمینه نوشت: «اگر تنها یک شانس برای متحد و منسجم‌ کردن مردم علیه استبداد و استثمار باقی‌‌ مانده باشد، آن مساله زنان است.»

او با تاکید بر اینکه فشرده‌ جنایت‌های این چهار دهه در تن زنان لخته شده است، ادامه داد: «بی‌جهت نیست تمام ساز و برگشان را برای دربند کردن بدن زن به کار انداختند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
سیاست با مراد ویسی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها