در پی جلوگیری از ورود بیش از ۲۰۰ دانشجوی دانشگاه امیرکبیر به دانشگاه به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری، دانشجویان دانشکدههای مختلف این دانشگاه، روز دوم اردیبهشت در اعتراض به «سرکوب پوششی» و همبستگی با همکلاسیهای خود اعلام اعتصاب کرده و از حضور در کلاسهای درس خودداری کردند.
کانال تلگرامی «خبرنامه دانشگاه صنعتی امیرکبیر» با اعلام این خبر نوشت که از صبح یکشنبه دانشکدههای مهندسی کامپیوتر، مهندسی انرژی، مهندسی صنایع، مهندسی نساجی، ریاضی و علوم کامپیوتر در اعتصاب سراسری قرار گرفتند و تعداد چشمگیری از کلاسها در دانشکدههای مهندسی پزشکی، مهندسی شیمی و مهندسی دریا تشکیل نشده است.
این اعتصاب به دنبال صدور فراخوانی از سوی گروههای دانشجویی مبنی بر اعتصاب کلاس و حضور نیافتن در کلاسها در روزهای دوم و سوم اردیبهشت شکل گرفته است.
در فراخوان صادرشده با تاکید بر اینکه «هویت دانشگاه وابسته به حضور دانشجو است» از دانشجویان خواسته شد، در شرایطی که دانشگاه حقوق بنیادین دانشجویان را به رسمیت نشناخته، از اعتبار بخشیدن به آن و حضور خود در کلاسهای درس خودداری کنند.
صادرکنندگان این فراخوان با اشاره به محروم شدن تعداد زیادی از همکلاسیهایشان از حضور در دانشگاه، تاکید کردند که اگر امروز از آنها حمایت نشود فردا دیگر دانشجویان هم نمیتوانند وارد دانشگاه شوند.
ایراناینترنشنال روز شنبه اول اردیبهشت در گزارشی نوشت که همزمان با افرایش فشار جمهوری اسلامی بر زنان در خیابانها، دانشجویان در شهرهای مختلف کشور از تشدید برخورد با خود به بهانه رعایت نکردن حجاب اجباری خبر میدهند.
ویدیوها و گزارشهای رسیده به ایران اینترنشنال نشان میداد روز شنبه اول اردیبهشتماه، ماموران حراست دانشگاه امیرکبیر تهران، دانشجویان دختر و پسر را به دلیل نوع پوشش به دانشگاه راه ندادند. ماموران حراست به دانشجویان دختر گفتند تنها با چادر یا مانتویی که تا زیر زانویشان را پوشانده باشد، اجازه ورود به دانشگاه داده خواهد شد.
یکی از دانشجویانی که ماموران مانع از ورود او به دانشگاه شده بودند گفته بود به «مانتوی آزمایشگاهی» او هم ایراد گرفتهاند.
دانشجوی دیگری در مورد محدودیتهای ایجادشده برای ورود به دانشگاه گفته بود که ماموران حراست به پسرهایی که تیشرت یا لباس آستینکوتاه و لباس اسپرت پوشیده بودند، اجازه ورود ندادند.
جمهوری اسلامی از صبح روز شنبه ۲۵ فروردین با اجرای طرحی موسوم به «نور» بار دیگر حضور نیروهای انتظامی، بسیج و ماموران لباس شخصی را برای مبارزه با زنانی که زیر بار حجاب اجباری نمیروند، افزایش داد.
از آغاز اجرای این طرح، گزارشهای متعددی درباره برخورد خشونتآمیز ماموران با مخالفان حجاب اجباری منتشر شده است.
با وجود تلاش حکومت برای سرکوب نافرمانی مدنی زنان با وضع قوانین مختلف، جریمههای سنگین و برخوردهای خشن، زنان زیادی در نزدیک به دو سال گذشته بدون حجاب اجباری در اماکن عمومی ظاهر میشوند.