خسارت ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی سیل در سیستان و بلوچستان

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۳

رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان برآوردهای اولیه خسارت واحدهای تولیدی و زیرساخت‌های بخش کشاورزی ناشی از سیل در ۱۵ شهرستان جنوبی این استان را بیش از دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد. سیدحسینی گفته این سازمان با تمامی امکانات خود «آماده خدمت‌رسانی‌ست».

به گفته سیدحسینی، عمده خسارت‌های وارد شده به بخش کشاورزی در شهرستان‌های زرآباد، کنارک، چابهار، قصرقند، نیکشهر، دشتیاری و راسک است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان درباره خسارت‌های وارد شده سیل گفته بیشترین خسارت به بیش از ۱۷ هزار هکتار از اراضی زراعی آبی و دیم و هشت هزار و ۵۷۰ هکتار اراضی باغی وارد شده است.

معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس، روز یک‌شنبه خبر داد که در سیل سیستان و بلوچستان بیش از ۱۰ نفر جان خود را از دست دادند.

سعیدی با بیان اینکه راه‌های ترانزیتی و روستایی در برخی از شهرستان‌ها تا حدود ۷۰ درصد تخریب شده‌اند و ۴۰۰ روستا درگیر جاده هستند، گفته بود: «سیل مجدد در استان کمر مردم را شکسته و همه زیرساخت‌ها چه در حوزه راه و چه در حوزه برق و آب از بین رفته است.»

این نماینده مجلس روز شنبه هم وضعیت سیستان و بلوچستان پس از جاری شدن سیل را فاجعه‌بار خوانده و گفته بود دسترسی‌های مخابراتی بسیاری از روستا‌ها وجود ندارد و نمی‌دانیم چه به سر مردم آمده است.

کمپین فعالین بلوچ هم با انتشار تصاویری از خسارت ناشی از سیل به باغات و مزارع کشاورزی در شهرستان دشتیاری نوشت نبود سیل‌بند و عدم دیوار و زهکشی کانال‌ها باعث افزایش خسارات به کشاورزان شده است.

با دور جدید بارش‌های فصلی، وقوع سیل و آب‌گرفتگی در سیستان و بلوچستان از روز یک‌شنبه ۲۶ فروردین آغاز شد.

جاری شدن سیلاب در سیستان و بلوچستان تنها حدود دو ماه بعد از سیل اسفند ۱۴۰۲ اتفاق افتاد.

در جریان سیل شدید پیشین در این منطقه، بیش از ۱۰ هزار نفر صدمه دیدند.

بی‌توجهی جمهوری اسلامی به زیرساخت‌ها به ویژه در استان سیستان و بلوچستان و لایروبی نکردن رودخانه‌ها و نبود سیستم مناسب شهری و کانال‌های آب، باعث شده است سیلاب‌ها و بارندگی‌های فصلی هر ساله تلفات جانی و خسارات مالی چشم‌گیری بر جای بگذارند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها