اعتراض ۲۱ زن کنشگر سیاسی به حجاب اجباری: زنان از خواسته‌های به حق خود نمی‌گذرند

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۰

۲۱ تن از زنان کنشگر نزدیک به جریان ملی-مذهبی در بیانیه‌ای از جنگ خیابانی خامنه‌ای با زنان و رویارویی حکومت با مخالفان حجاب اجباری به عنوان «نمایش رفتارهای اهانت‌آمیز» یاد کرده و نوشتند این رفتارها چنان تلخ و سنگین است که نه‌تنها زنان که جامعه ایران را به اعتراض واداشته است.

آنها در این بیانیه با اشاره به اینکه حکومت پس از چهار دهه فشار و سرکوب، شدت برخوردها با معترضان به تبعیض‌ها و نابرابری‌های اجتماعی، به‌ویژه حجاب اجباری را افزایش داده، تاکید کردند که حکومت «با فراموشی قربانی‌ شدن مهساها در جنبش اخیر، هم‌چنان با خشونت و لجاجت، زیبایی این نوبهار را به صحنه رویارویی با زنان برای تعیین پوشش آنها تبدیل کرده است».

امضاکنندگان این بیانیه با ابراز اینکه دیدن این صحنه‌ها بیش از همه برای کسانی که به آزادی انتخاب دین و شعائر آن باور دارند، سخت‌ ‌‌و غیرقابل تحمل‌ است، افزودند از این رو‌ مسوولیت بیشتری برای اعتراض به این «برخوردهای ناشایست» با جامعه زنان احساس می‌کنند.

دور تازه برخورد با شهروندان معترض به حجاب اجباری از روز ۲۵ فروردین و پس از سخنرانی تاکیدی علی خامنه‌ای آغاز شد.

طی این مدت گزارش‌های متعددی درباره برخوردهای خشونت‌آمیز با زنان و اعمال آزار و اذیت جنسی ماموران علیه برخی شهروندان در اجرای طرح موسوم به «نور» منتشر شد.

مریم باقی، معصومه دهقان، زهرا ربانی‌املشی، زهرا رحیمی، رقیه زارع‌پورحیدری، زهره سحابی، دره سحابی، پروانه سلحشوری، فیروزه صابر، طاهره طالقانی، ژاله فرامرزیان، مریم قدس، جمیله کریمی، فاطمه کمالی‌سرایی، نورا کنعانی، الهه کولایی، حبیبه گلرخ، فاطمه گوارایی، زهرا مجردی، فخرالسادات محتشمی‌پور و سعیده منتظری، امضاکنندگان این بیانیه هستند.

این فعالان سیاسی و مدنی در بیانیه خود با اشاره به اینکه باور دارند ظرفیت جامعه زنان در ایران فراتر از قوانین در حرکت است، نوشتند که زنان ثابت کرده‌اند برای طرح مطالبات، خواسته‌ها و نافرمانی‌های مدنی تنها از مسیرهای صلح‌آمیز و خشونت‌پرهیز عبور می‌کنند.

در این بیانیه با اشاره به اینکه سیاست‌های سرکوبگرانه با زنان به بهانه حجاب اجباری، «ناشی از افکار مرتجعانه، به انحراف کشیدن افکار عمومی، سرپوش نهادن بر فساد ‌افسار گسیخته و پیامدهای ناشی از ناتوانی‌های اداره جامعه است»، افزود حکومت حق ورود و مداخله در حریم خصوصی شهروندان را ندارد.

در ۱۷ روز گذشته و پس از اجرای طرح موسوم به «نور» برای سرکوب زنان در رابطه با حجاب اجباری، گزارش‌ها و ویدیوهایی از تن ندادن زنان به حجاب تحمیلی و حمایت شهروندان از آنان و مقاومتشان در برابر بازداشت از سوی ماموران حکومتی منتشر شده است.

زنان امضاکننده این بیانیه در پایان با تاکید بر اینکه باور دارند جامعه زنان از «خواسته‌های به حق» خود نمی‌گذرد، نوشتند: «ما وظیفه ملی و مذهبی خود می‌دانیم در این مسیر با همه زنان و‌مردان آزاده ایرانی همراه و هم‌صدا باشیم و باور داریم روشنگری، هم‌گرایی و تمرکز بر هدف مشترک پیش برنده خواهد بود.»

از زمان آغاز دور جدید برخوردها با زنان مخالف حجاب اجباری، صدها زن به شکل خشن به دست ماموران در اماکن عمومی شهرهای مختلف ایران، بازداشت شده‌اند.

با وجود این سرکوب‌ها، نافرمانی مدنی زنان که به‌طور گسترده پس از خیزش انقلابی ایرانیان از مهر سال ۱۴۰۱ آغاز شده است، همچنان ادامه دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
اقتصاد و بازار
خبرها
برنامه با کامبیز حسینی

شنیداری

پادکست‌ها