بر اساس اطلاعات و تصاویر رسیده به ایراناینترنشنال، چهار واحد صنفی متعلق به شهروندان بهائی در شهرکرد و فرخشهر به دست ماموران اداره اماکن پلمب شدهاند. محل کسب این شهروندان به این بهانه پلمب شده است که مغازههایشان در یکی از اعیاد بهائیان تعطیل بوده است.
بنا بر اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، مغازههای باطریسازی سینا موقن و پدرام احمدی، شهروندان بهائی در شهرکرد، مغازه رادیاتور و اگزوزسازی فرشاد موقن در شهرکرد و مغازه رادیاتور و اگزوزسازی بهنام محمدعلیپور، بدون اخطار و اطلاع قبلی، در ساعت پنج عصر روز ۱۲ اردیبهشت پلمب شده است.
یک منبع نزدیک به خانواده این شهروندان بهائی به ایراناینترنشنال گفت یکی از ماموران اداره اماکن که با لباس شخصی و به عنوان مشتری به مغازه فرشاد موقن مراجعه کرده، گفته است که صرفا بهخاطر دوستی به او اطلاع میدهد در صورت تعطیلی در روز ۱۲ اردیبهشت، مغازهاش پلمب خواهد شد.
بر اساس تقویم بهائیان، هر سال ۹ روز به نام «ایام محرمه» شناخته میشود و شهروندان بهائی طی این روزها کارهای اداری، مالی و تجاری خود را تعطیل میکنند.
یکی از این روزها به عنوان «روز دوازدهم عید رضوان» نامیده شده و بر اساس آن شهروندان بهائی مکلفاند در روز ۱۲ اردیبهشت محل کسب خود را با هدف اجرای مناسک مذهبی تعطیل کنند.
یک منبع مطلع از پلمب محل کسب این چهار واحد صنفی متعلق به بهائیان، در گفتوگو با ایراناینترننشال خبر داد که در این واحدهای صنفی، علاوه بر شهروندان بهائی، شهروندان غیربهائی هم مشغول به کار بودهاند.
به گفته این منبع آگاه، تنها در مغازه پدرام احمدی سه نفر که از شهروندان غیربهائیاند، مشغول به کار هستند که یکی از آنها پدر خانواده است.
اردیبهشت ماه سال گذشته نیز ۱۲ واحد صنفی متعلق به شهروندان بهائی در شهرهای ساری و شهرکرد، به بهانه تعطیلی در یکی از اعیاد بهائیان به دست ماموران اداره اماکن پلمب شدند.
پلمب و تعطیل کردن واحدهای صنفی بهائیان در ایران در حالی صورت میگیرد که برابر ماده ۲۸ قانون نظام صنفی کشور، صاحبان واحدهای صنفی میتوانند تا سقف ۱۵ روز در سال مغازه یا واحد صنفی خود را به دلایل مذهبی تعطیل کنند.
بهائیان بزرگترین اقلیت دینی غیرمسلمان ایران هستند که از زمان انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ به طور سیستماتیک هدف آزار و اذیت قرار گرفتهاند.
در یک سال گذشته فشار نهادهای امنیتی و قضایی بر شهروندان بهائی تشدید شده است.
سازمان دیدهبان حقوق بشر روز ۱۳ فروردین امسال در گزارشی با عنوان «چکمه روی گردنم: جنایت مقامهای ایران در آزار و اذیت بهائیان» اعلام کرد که «اقدامهای جمهوری اسلامی علیه بهائیان، مصداق جنایت علیه بشریت» است.
جامعه جهانی بهائی در آذر ۱۴۰۲ هشدار داده بود حکومت ایران برای اعمال فشار بر این اقلیت دینی به روشهای خشنتری روی آورده که این موضوع نشاندهنده تشدید سیاست سرکوب سیستماتیک علیه بهائیان است.
اردیبهشت ۱۴۰۲، کمیسیون آزادی مذاهب آمریکا خواستار ارجاع پرونده ایران به دادگاه کیفری بینالمللی شد و در گزارش سالانه خود از دولت ایالات متحده خواست موضوع سرکوب اقلیتهای دینی در ایران را به دادگاه کیفری بینالمللی ارجاع دهد و بخواهد «مقامهای جمهوری اسلامی به خاطر نقض حقوق بشر و جنایت علیه بشریت»، پیگرد شوند.
منابع غیررسمی میگویند بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی میکنند.
قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتیگری را به رسمیت میشناسد.