کمپین فعالین بلوچ در گزارشی از بازداشت هشت تن از طلاب مدرسه دینی انوارالحرمین در شهرستان راسک به دست ماموران سپاه پاسداران سیستان و بلوچستان خبر داد. قرارگاه امنیتی جنوب شرق سپاه پاسداران در اطلاعیهای با تایید بازداشت این افراد، آنها را اعضای پشتیبانی گروه جیشالعدل معرفی کرد.
کمپین فعالین بلوچ در گزارشی نوشت که روز شنبه ۱۵ اردیبهشت نیروهای نظامی به منزل مسکونی و مدرسه دینی مولانا فضلالرحمن کوهی در پشامگ شهرستان راسک یورش برده و تلفن همراه خانواده او را مصادره و هشت طلبه این مرکز دینی را بازداشت کردند.
هویت طلاب بازداشتشده عبدالاحد، هادی، اویس، رفیعالله، ولید، زاهد، سعید و محبالله گزارش شده و نامهای خانوادگی هیچیک از آنها مشخص نیست.
براساس این گزارش، نیروهای نظامی بدون ارایه حکم قضایی و با شکستن شیشه در و پنجرهها به منزل مسکونی و مدرسه دینی فضلالرحمن کوهی که در زندان وکیلآباد مشهد زندانی است، یورش بردند.
رسانه حالوش که خبرهای استان سیستان و بلوچستان را پوشش میدهد، با تایید این خبر به نقل از منابع مطلع نوشت: «نیروهای نظامی در حمله به مسجد جامع و مدرسه دینی انوارالحرمین پشامگ به کتاب قرآن و سایر کتابهای دینی بیاحترامی کرده و آنها را به زمین انداختند.»
ویدیوهای منتشر شده در کانال تلگرامی کمپین فعالین بلوچ نشان میدهد، ماموران سپاه شیشهها و در خانه و مدرسه دینی مولانا فضلالرحمن کوهی، روحانی اهل سنت را شکستهاند.
این رسانه به نقل از یک منبع مطلع نوشته نیروهای نظامی در جریان این حمله، خودروی محمداکرم کوهی، امام جمعه پشامگ را مصادره کرده و با خود بردند.
همزمان با بازداشت این شهروندان، قرارگاه امنیتی جنوب شرق سپاه پاسداران با انتشار اطلاعیهای، این افراد را عوامل و پشتیبانیکنندگان گروه جیشالعدل معرفی کرد و بازداشت آنها در مدرسی دینی انوارالحرمین روستای پشامگ به دست ماموران سپاه شهرستان راسک را تایید کرد.
قرارگاه امنیتی جنوب شرق سپاه پاسداران در اطلاعیه خود، این افراد را متهم کرد که در حملات ۲۴ آذر ۱۴۰۲ به ستاد انتظامی و ۱۶ فروردین امسال به سپاه شهرستان راسک دست داشتهاند.
بازداشت شهروندان پس از درگیری مسلحانه بین نیروهای انتظامی و گروه جیشالعدل پیش از این هم سابقه داشته است.
خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، روز پنجشنبه ۲۳ فروردین امسال اعلام کرد «فردی که پس از درگیری مسلحانه بین نیروهای انتظامی و گروه جیشالعدل، خندیده بود به اتهام هتکحرمت، توهین به پلیس و تحریک احساسات عمومی» در استان سیستان و بلوچستان بازداشت شده است.
روز جمعه ۲۴ آذر افراد مسلح به مقر فرماندهی انتظامی در شهرستان راسک حمله کردند و گروه جیشالعدل مسوولیت آن به عهده گرفت.
دادستان مرکز استان سیستان و بلوچستان، همان زمان از کشته شدن ۱۲ مامور و مجروح شدن هفت مامور دیگر در جریان این حمله خبر داد.
در جریان درگیری میان گروه جیشالعدل و نیروهای نظامی در چابهار و راسک که روز ۱۶ فروردین امسال رخ داد هم ۱۶ تن از اعضای سپاه پاسداران و فرماندهی انتظامی (فراجا) و ۱۸ عضو جیشالعدل کشته شدند.
جیشالعدل که هم جمهوری اسلامی و هم آمریکا آن را «سازمانی تروریستی» خواندهاند، در سالهای گذشته بارها حملاتی به مواضع سپاه پاسداران و نیروهای نظامی در استان سیستان و بلوچستان انجام داده است.
در یک نمونه از این حملات، در تیر ماه ۱۴۰۲ کلانتری ۱۶ زاهدان هدف قرار گرفت. جیش العدل مسوولیت این حمله را پذیرفت و این کلانتری را «از عاملان اصلی رخ دادن فاجعه جمعه خونین زاهدان» خواند.
بر اساس گزارشهای مختلف سازمانهای حقوق بشری، پس از برگزاری نماز جمعه هشتم مهر ۱۴۰۱، نیروهای امنیتی و نظامی مستقر در کلانتری ۱۶ زاهدان به طرف مردم معترض به صورت مستقیم تیراندازی کردند و دستکم ۱۰۰ شهروند را کشتند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با انتشار بیانیهای در آن زمان گروه جیشالعدل را مسوول حمله به پاسگاه و تیراندازی به مردم معرفی کرد اما مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، بارها در خطبههای نماز جمعه خود حکومت را عامل تیراندازی به مردم و کشتار آنها معرفی کرده است.