سازمان غذا و دارو: داروخانه‌ها ملزم به تبعیت از سیاست حجاب اجباری هستند

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۷

حیدر محمدی، رییس سازمان غذا و داروی ایران روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت اعلام کرد داروخانه‌ها ملزم به پیروی از سیاست حجاب اجباری جمهوری اسلامی هستند و در صورت «تخلف»، پرونده آن‌ها در اختیار مراجع قانونی قرار خواهد گرفت.

محمدی گفت: «اگر یک داروخانه نسبت به رعایت هنجار‌ها اقدام نکند، در وهله نخست تذکر داده می‌شود و اگر تذکر تاثیری نداشته باشد، موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا می‌شود. اگر موارد بازدارنده نیز مثمر ثمر نباشد، متخلفان به مراجع قانونی معرفی می‌شوند.»

او افزود با وجود ابلاغ دستورالعمل‌های مربوط به حجاب اجباری به داروخانه‌ها، «ناهنجاری‌هایی» در این خصوص گزارش شده است.

رییس سازمان غذا و دارو تهدید کرد رعایت سیاست حجاب اجباری «در مواردی مانند سهمیه داروخانه‌ها نقش دارد».

پس از خیزش مهسا، نهادهای حکومتی بارها بر رعایت حجاب اجباری در مراکز بهداشتی و درمانی تاکید کرده و دستورالعمل‌هایی را در این زمینه ابلاغ کرده‌اند.

پیش‌تر و در مردادماه ۱۴۰۲، نامه محمدتقی نجف‌زاده، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهر لاهیجان درباره ارائه ندادن خدمات درمانی به زنانی که حجاب اجباری ندارند، واکنش‌های منفی فراوانی را به همراه داشت.

در این نامه آمده بود با توجه به مکاتبه دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر لاهیجان، «ارائه خدمات درمانی منوط به رعایت حجاب در مراکز خصوصی و دولتی است».

کامبیز نوروزی، حقوق‌دان در آن زمان با انتقاد از این نامه گفت: «شنیده‌ام مشابه این دستور در شهرهای دیگر کشور نیز صادر شده است. این ماه‌ها تحرکات دستگاه‌های دولتی برای الزام حجاب به حدی رسیده است که دیگر پای‌بندی به قانون و اصول حقوقی و اخلاقی به فراموشی سپرده شده و نقض قانون و اخلاق در سکوت به سهولت اتفاق می‌افتد.»

وزارت بهداشت جمهوری اسلامی در شهریورماه سال گذشته شیوه‌نامه جدید «رفتار و پوشش حرفه‌ای دانشجویان علوم پزشکی و دستیاران» را ابلاغ و منتشر کرد.

این شیوه‌نامه تن دادن به حجاب اجباری را یکی از پیش‌شرط‌های مهم برای حضور دانشجویان و دستیاران پزشکی در محیط‌های آموزشی معرفی می‌کند.

لایحه موسوم به «عفاف و حجاب» نیز که در ماه‌های گذشته میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در رفت‌وآمد بوده، بر تحمیل سیاست حجاب اجباری در مراکز درمانی تاکید دارد.

ماده ۱۴ این لایحه وزارت بهداشت را ملزم می‌کند تا برای «بازنگری، اصلاح و اجرای دستورالعمل‌های رفتاری و آیین‌نامه نحوه پوشش اساتید، دانشجویان و کارکنان، اعم از پزشکان، کارکنان مراکز درمانی و ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی و مراکز دانشگاهی و مراکز تابعه آن، اعم از بیمارستان، درمانگاه، داروخانه، آزمایشگاه» اقدام کند.

هم‌زمان با بحران‌های فزاینده سیاسی و اقتصادی، جمهوری اسلامی فشار خود را بر زنان مخالف حجاب اجباری شدت بخشیده است.

جمهوری اسلامی روز ۲۵ فروردین اجرای طرح تشدید برخورد با مخالفان حجاب اجباری، موسوم به «طرح نور»، را در دستور کار قرار داد.

خبرگزاری رویترز روز چهارم اردیبهشت به نقل از فعالان مدنی و سیاسی ایرانی نوشت «هدف از اجرای این طرح تنها تحمیل سیاست حجاب اجباری نیست بلکه حکومت در این مقطع زمانی در موقعیتی آسیب‌پذیر قرار دارد و می‌کوشد با راه‌اندازی چنین کارزارهایی، از بروز هرگونه اعتراض و مخالفت جلوگیری کند.»

یکی از آخرین قربانیان حجاب اجباری در ایران آرمیتا گراوند، نوجوان ۱۶ ساله بود. بر اساس برخی گزارش‌ها و روایت‌ها، او روز ۹ مهر ماه سال ۱۴۰۲ در ایستگاه متروی شهدای تهران به دلیل حمله یک زن چادری بی‌هوش شد، به کما رفت و روز ششم آبان پس از ۲۸ روز بستری بودن در بیمارستان نظامی فجر جان باخت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
خبرها
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها