ماهان مهرابی، خواهر محمود مهرابی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام در گفتوگو با ایراناینترنشنال از مردم خواست «صدای» برادرش و خانوادهاش باشند. مهرابی که در زندان دستگرد اصفهان بهسر میبرد با اتهام افسادفیالارض به اعدام محکوم شده است.
ماهان مهرابی در گفتوگوی خود با ایراناینترنشنال حکم اعدام برادرش را ناعادلانه خواند و گفت این حکم روز شنبه پس از اعزام برادرش از زندان به دادگاه انقلاب اصفهان به او ابلاغ شده است.
به گفته او، قاضی در زمان ابلاغ حکم به برادرش گفته هیچ ندامت و پشیمانی در چهره تو نمیبینم و برای همین حکم اعدام برای تو صادر کردهام.
او به نقل از وکیلان پرونده برادرش افزود حکم به صورت شفاهی به محمود ابلاغ شده و قاضی دادگاه گفته برای امنیت ملی حاضر نیستیم حکم را به صورت کتبی به شما بدهیم.
مهرابی از برادرش به عنوان کسی که در جریان اعتراضات ۱۴۰۱ «صدای مردم معترض کشتهشده در خیابانها و زندانیان سیاسی بود و با دست خالی شجاعانه ایستاد و حرف خود را زد» یاد کرد و از مردم خواست صدای او باشند.
او از فشارهای امنیتی و قضایی بر خانوادهاش هم خبر داد و گفت: «در زمان زندانیکردن برادرم، یکی از خواهرانم را صرفا به این خاطر که صدای برادرم بود را زندانی کردند و مادرم که هر روز با عکس برادرش جلوی در مینشست را تهدید کردند و عکس برادرم را از او گرفتند.»
ماهان مهرابی ساعاتی پیش از این گفتوگو در ویدیویی گفته بود ماموران برادرش را شکنجه کرده و او را در دادگاهی غیرعلنی محکوم به اعدام کردهاند.
مریم مهرابی، خواهر دیگر محمود مهرابی که در ایران زندگی میکند هم در ویدیویی تاکید کرد برادرش برای فعالیت در فضای مجازی در خیزش «زن، زندگی، آزادی» بازداشت و به اعدام محکوم شده، از مردم خواست از او حمایت کنند.
محمود مهرابی روز ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ به دست نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت و ۲۵ اسفند همان سال با تودیع وثیقه از زندان دستگرد اصفهان آزاد شد.
او ساعاتی پس از آزادی، بار دیگر به دست نیروهای امنیتی در منزل شخصیاش در اصفهان بازداشت و به زندان بازگردانده شد.
قرار جلب به دادرسی این زندانی سیاسی، مهرماه ۱۴۰۲ با اتهامات «افساد فیالارض از طریق نشر اکاذیب، تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی، تحریک غیرموثر نیروهای نظامی و انتظامی به عدم اجرای وظایف و تسلیم در فضای مجازی، تحریک مردم به جنگ و کشتار به قصد برهم زدن امنیت و توهین به مقام علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی و روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی در فضای مجازی» در شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان مبارکه صادر شد.
مهرابی در دیماه ۱۴۰۲ هم در این شعبه بازپرسی با گشایش پرونده جدیدی علیه خود مواجه شد و طی آن اتهاماتی همچون «انتشار محتوای مجرمانه در رسانهها و توهین به امامان و مقدسات» به پروندهاش اضافه شد.
بابک فارسانی، یکی از وکیلان مهرابی، روز ۱۶ اردیبهشت از صدور حکم اعدام برای موکلش در شعبه پنجم دادگاه انقلاب اصفهان با اتهام افساد فیالارض خبر داد.
این وکیل دادگستری در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که دادگاه از ابلاغ رسمی حکم در سامانه ثنا خودداری کرده و کاظمی، وکیل دیگر مهرابی، با حضور در شعبه صادرکننده و خواندن متن حکم از مفاد آن گاهی پیدا کرده است.
جمهوری اسلامی از آغاز روی کار آمدن خود همواره فعالان مدنی و سیاسی منتقد حکومت را بازداشت، شکنجه و زندانی کرده است.
از زمان آغاز اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» در شهریور ۱۴۰۱، سرکوب فعالان مدنی، سیاسی و معترضان از سوی حکومت شدت گرفته و همچنان ادامه دارد.
این اعتراضات فورا به یک خیزش سراسری در ایران تبدیل شد و جمهوری اسلامی تا کنون دستکم ۹ معترض از جمله محسن شکاری، مجیدرضا رهنورد، محمد حسینی، محمدمهدی کرمی، مجید کاظمی، سعید یعقوبی، صالح میرهاشمی، میلاد زهرهوند و محمد قبادلو را در ارتباط با آن اعدام کرده است.
بنا بر آمار منتشر شده از سوی نهادهای حقوق بشری، در جریان این خیزش انقلابی دستکم ۵۵۱ نفر از جمله ۶۸ کودک کشته شده و صدها تن از ناحیه چشم و دیگر اعضای بدن آسیب دیدهاند.