مولوی عبدالحمید از پرونده‌سازی نهادهای امنیتی برای مردم انتقاد کرد

جمعه ۱۴۰۳/۰۲/۲۱

عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبه‌های نماز جمعه روز ۲۱ اردیبهشت خود با اشاره به پرونده‌سازی نهادهای امنیتی و قوه قضاییه برای مردم گفت بسیاری از ماموران به شهروندان ظلم می‌کنند و با احکام و اختیاراتی که دارند، هر کاری دلشان می‌خواهد بر خلاف قوانین می‌کنند.

مولوی عبدالحمید تاکید کرد کسانی که پرونده‌سازی می‌کنند و شهروندان را در معرض احکام سنگین قرار می‌دهند، «ایمانشان سلب می‌شود و بدون ایمان می‌میرند».

او از اخذ اعتراف اجباری، صدور احکام سنگین اعدام و زندان، باطل کردن اسناد و مصادره اموال و املاک به نفع دولت، به عنوان نمونه‌هایی از ظلم‌ ماموران بر مردم یاد کرد.

رسانه حال‌وش که خبرهای استان سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد، روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت در گزارشی خبر داد امان‌الله سعدی (دهمرده)، شهروند بلوچ و از استادان مجموعه دارالعلوم مکی زاهدان، در تاریخ ۱۶ اردیبهشت امسال از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به کشور افغانستان رد مرز شده است.

به نوشته حال‌وش، این روحانی اهل سنت، مدیر مجموعه «مکتب سعد ابن ابی‌ وقاص» در منطقه شیرآباد زاهدان بود و روز ۱۰ فروردین ۱۴۰۲، به دست نیروهای امنیتی بازداشت و پس از چند ماه آزاد شده بود.

نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی طی دو سال گذشته و پس از وقایع جمعه خونین زاهدان در هشتم مهر سال ۱۴۰۱، با هدف افزایش فشارها بر مدیریت مسجد مکی و مولوی عبدالحمید، شماری از استادان و طلاب بلوچ مجموعه دارالعلوم مکی زاهدان را بازداشت و برای آن‌ها پرونده‌سازی کردند.

در این میان برخی از آن‌ها با وجود داشتن اوراق هویتی و شناسنامه، با فشار نهادهای امنیتی به کشور افغانستان رد مرز شدند.

اسماعیل‌زهی در خطبه‌های نماز جمعه ۱۴ اردیبهشت خود نیز گفته بود مردم از گزارش نهادهای رسمی درباره قتل دختران در جریان خیزش مهسا و در بازداشتگاه‌های جمهوری اسلامی قانع نشده‌اند.

او در خطبه‌های نماز جمعه روز هفتم اردیبهشت خود هم خواهان رعایت حقوق زنان در جامعه و لغو حکم اعدام توماج صالحی، خواننده معترض محکوم به اعدام شده بود.

مردم به دلیل مشکلات اقتصادی توان ترخیص بستگان خود را از بیمارستان ندارند

عبدالحمید اسماعیل‌زهی در بخش دیگری از خطبه‌های روز ۲۱ اردیبهشت خود به مشکلات اقتصادی موجود در کشور پرداخت و گفت برخی از مردم به دلیل نداشتن توان مالی مناسب نمی‌توانند بستگان بیمار خود را پس از بهبودی، از بیمارستان ترخیص کنند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان تاکید کرد: «برخی مردم جنازه‌های بستگانشان در بیمارستان به گروگان گرفته شده و به آن‌ها گفته‌اند تا وقتی هزینه بیمارستان را پرداخت نکنند، نمی‌توانند پیکر را با خود ببرند.»

مولوی عبدالحمید در ماه‌های گذشته بارها در صحبت‌های خود به مشکلات اقتصادی مردم اشاره کرده است.

او طی این مدت با انتقاد از سیاست‌های اقتصادی جمهوری اسلامی و تاکید بر ناتوانی حکومت برای بهبود وضع اقتصادی مردم، از همگان خواسته است به کسانی که از نظر اقتصادی در وضعیتی نامناسب هستند، کمک کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها