زهرا رهنورد، از رهبران جنبش سبز که از سال ۱۳۸۸ در حصر خانگی به سر میبرد، با انتشار نامهای سرگشاده نوشته است زنان و حقوق فراموششده آنان، دغدغه انسانهای شرافتمندی است که سرکوب نیمی از پیکره ملت را تحمل نمیکنند و تا پای جان برای آرمان آزادی و حقوق انسانی زنان پافشاری میکنند.
زهرا رهنورد در این نامه که حساب تلگرام کلمه منتشر کرده با اشاره به اینکه حقوق زن و حقوق ملت جدانشدنی هستند نوشته است حاکمیت جلوی چشم مردم و رسانههای ایران و جهان، زنان را بیشرمانه ضربوشتم میکند یا فرزندان معترضشان را میکشد و سوگوارانشان را زندانی میکند.
این رهبر اعتراضات به نتایج انتخابات سال ۸۸، با اشاره به آنچه ادامه حضور متکبرانه گشت ارشاد و اضلال خوانده نوشته است حاکمیت به خاطر چند متر روسری زنکشی میکند که دستور دیکتاتوری و مندرآوردی است و نه دینی و فرقهای است و نه مذهبی.
زهرا رهنورد پیشتر در واکنش به اجرای حکم شلاق رویا حشمتی به دلیل تن ندادن به حجاب اجباری، نوشته بود «آقایان حاکمان! شما بر پیکر رویا حشمتی شلاق میزنید، اما او با وجدان بیدار و مقاوم خود به شما ریشخند میزند. بیزارم از این نوع مملکتداری شما.»
زهرا رهنورد همچنین با اشاره به ضبط وسیله نقلیه زنان و منوط کردن آزادسازی آن به دریافت چند میلیون پول جریمه، نوشته این دزدی سرگردنه است و با پروندهسازی علیه زنان تکمیل میشود.
رئيس پیشین دانشگاه الزهرا در نامه خود نوشته حاکمیت با وجود این رفتارها با زنان و دستگیری و سرکوب جوانان و اعدام و قتل آنان، برای زنان، کودکان و مردان فلسطینی که اسرائیل سرکوب کرده اشک تمساح میریزد.
زهرا رهنورد پیشتر هم در پیامی که سایت «کلمه» منتشر کرد با اشاره به جانباختن مهسا امینی، نیکا شاکرمی، مهرشاد شهیدی و دیگران گفته بود: «دانشآموز و دانشجو را کشتید و زندان کردید... دیگر طاقت رنج و درد هموطنانم را ندارم، بیایید مرا هم بکشید یا تسلیم خواست مردم شوید.»
همسر میرحسین موسوی در ادامه نامه خود نوشته آتش اعتراض در وجدان عمومی ملت آزاده ایران از اهانت به زنان و تضییع حقوق و شعورشان که هر روز قبیحتر میشود، شعله میکشد و حکومت چنان غیرت و شرف ملی را جریحهدار کرده که حمله مغول با دل و جان و مردم این سرزمین نکرد.
زهرا رهنورد در پایان نامهاش هشدار داده «آیا حاکمان دریافتهاند که لحظات سقوطشان فرا رسیده که چنین شهر را به هم ریختهاند؟»
همسر میرحسین موسوی پیشتر هم در واکنش به ارائه لایحه موسوم به عفاف و حجاب به مجلس، در پیامی این لایحه را «قرون وسطایی» خوانده و نوشته بود: «به حاکمان توصیه میکنم اجبار حجاب را برای همیشه کنار بگذارند... در این جنگ تن به تن با ملت و زنان ایران، بازنده اصلی حاکمان خواهند بود»