مدیر اطلاعات ملی آمریکا: ایران به دنبال تأثیرگذاری در انتخابات آمریکا است

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۲۷

آوریل هاینز، مدیر اطلاعات ملی آمریکا اعلام کرد که جمهوری اسلامی تهدیدی مهم برای انتخابات آتی ریاست‌جمهوری در آمریکا خواهد بود و تهران فعالیت‌های سایبری و نفوذ خود را در این زمینه تشدید خواهد کرد.

هاینز روز چهارشنبه در یک نشست کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا گفت: «ایران در تلاش‌های خود به طور فزاینده‌ای تهاجمی می‌شود. [مقام‌های جمهوری اسلامی] به دنبال دامن زدن به اختلافات و تضعیف اعتماد به نهادهای دموکراتیک ما هستند، همانطور که در دوره‌های قبلی انتخابات شاهد بودیم.»

نفوذ «عوامل خارجی» در رای‌گیری‌های اخیر ایالات متحده موجب نگرانی بوده است، به ویژه از سال ۲۰۱۶ که «مداخله روسیه» به موضوع اصلی تبدیل شد و هر دو جناح اصلی آمریکا طرف مقابل را به سودجویی از آن متهم کردند.

هاینز در این نشست، روسیه را به عنوان «فعال‌ترین تهدید خارجی» برای انتخابات آمریکا معرفی کرد و افزود که چین و ایران نیز «عوامل مهمی» در تلاش برای تاثیرگذاری هستند.

او به طور مشخص در مورد ایران گفت: «آنها همچنان به تقویت فعالیت‌های سایبری و نفوذ خود با استفاده از پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی، تهدید و انتشار اطلاعات نادرست ادامه می‌دهند.»

به گفته این مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا، این احتمال وجود دارد که مقام‌های جمهوری اسلامی در این تلاش‌ها به سرویس‌های اطلاعاتی خود و اینفلوئنسرهای آنلاین مستقر در ایران برای انتشار روایت‌های خود متکی باشند.

هرچند که تهدیدهای جمهوری اسلامی در این زمینه به اندازه تهدیدهای مسکو و پکن نیست، اما در واشینگتن، مقام‌های آمریکایی درباره این که نفوذ حکومت ایران در آمریکا را باید جدی گرفت، هم‌نظر هستند.

مایکل فرومن، رییس شورای روابط خارجی ایالات متحده روز چهارشنبه به این موضوع اشاره کرد و در مصاحبه با کریستین امانپور، خبرنگار سی‌ان‌ان گفت که چشم انداز همه چیز تیره و تار نیست، زیرا کسانی که نگران چنین تهدیدهایی هستند یا هدف این تهدیدها قرار می‌گیرند برای دفع آنها تلاش می‌کنند.

او گفت: «تلاش هماهنگی از سوی روسیه، چین، ایران و کره شمالی برای به چالش کشیدن نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین وجود دارد، اما از بسیاری جهات، اتحادها را در سراسر جهان تقویت کرده است. بنابراین یک کنش و یک واکنش وجود دارد.»

روسیه، چین و ایران تمامی این اتهام‌ها را رد می‌کنند و در مقابل مدعی‌اند این آمریکاست که به راه‌اندازی کارزارهای نفوذ و حتی مداخلات مستقیم در سراسر جهان اقدام می‌کند.

جمهوری اسلامی عامل تازه‌واردی است که با سرعت زیاد تلاش می‌کند نه تنها افکار عمومی و گفتمان‌های رایج، بلکه تصمیم‌ها و سیاست‌های سطح بالا را نیز بر اساس میل خود شکل دهد.

جیسون برادسکی، از مدیران سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «شواهدی وجود دارد که برخی از اتاق‌های فکر، سازمان‌های مدافع و دانشگاه‌ها به طرز ناراحت کننده‌ای به دشمن ایالات متحده نزدیک هستند. آنها در خطر تبدیل شدن به اجزای یک عملیات اطلاعاتی به نفع تهران‌اند.»

پیشتر ایران‌اینترنشنال و سمافور در گزارش‌های اختصاصی به این موضوع پرداخته و اسنادی را منتشر کرده است.

حکومت ایران اکنون دیگر مقاصد خود در این زمینه را پنهان نمی کند و حتی مقالات تحقیقاتی در مورد «نفوذ» منتشر می‌کند.

اندیشکده سیاست های راهبردی اقتصاد و مدیریت سرآمد در ایران در گزارشی که اخیرا منتشر کرده، توصیه‌هایی را برای پس از انتخابات ۲۰۲۴ ایالات متحده مطرح کرد که از آن جمله، ایجاد «شبکه‌ای از لابی‌گران نخبه» برای پیشبرد غیرمستقیم منافع جمهوری اسلامی در سیاست‌ها و افکار عمومی ایالات متحده است.

این گزارش خواستار ایجاد یک «شبکه ویژه» در ایالات متحده است که «منافع ایران را در اولویت قرار دهد» و بتواند و مایل باشد نظرات خود را برای «بازگرداندن وجهه ایران» بیان کند.

این توصیه پیشتر در اقداماتی مانند ایجاد شبکه «ابتکار کارشناسان ایران» دنبال شده بود و اعضای آن برای تقویت مواضع جمهوری اسلامی در طول و پس از مذاکرات برجام تلاش کردند.

یکی از چهره‌های کلیدی در آن شبکه، آرین طباطبایی بود که اکنون یک مقام بلندپایه در پنتاگون است.

رابرت مالی، نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور ایران نیز که اکنون توسط اف‌بی‌آی به دلیل احتمال سوءاستفاده مجرمانه از اسناد رسمی مورد تحقیق قرار گرفته، نزدیک به طباطبایی بود.

کنگره ایالات متحده ماه‌هاست که در تلاش است تا درباره پرونده مالی از جمله دلایل تعلیق مجوز امنیتی او اطلاعات بیشتری کسب کند، اما وزارت خارجه آمریکا از ارائه اطلاعات در این زمینه خودداری کرده است.

برخی از منتقدان بایدن او را به سهل‌انگاری در مورد پرونده ایران متهم می‌کنند.

آن‌ها می‌گویند که او به دلیل ترس از «تشدید تنش» که ممکن است به «جنگی همه‌جانبه» در خاورمیانه منجر شود، حتی در تشخیص اهمیت تهدیدات رژیم ایران ناکام مانده است.

نورمن رول، مدیر پیشین اطلاعات ملی در مورد ایران، در شبکه ایکس نوشت: «بسیاری از رسانه‌ها و اندیشکده‌های آمریکایی باور نمی‌کنند که ایران به دنبال اجرای عملیات اطلاعاتی پیچیده در خاک آمریکا باشد.»

در اسفندماه، گروه «اتحاد علیه مدافعان رژیم جمهوری اسلامی ایران» از دانشگاه پرینستون آمریکا خواست که حسین موسویان، سفیر سابق جمهوری اسلامی در آلمان و از مذاکره‌کنندگان پیشین هسته‌ای، را به دلیل «سابقه نگران‌کننده‌اش در ارتباط با تروریسم دولتی و نقض حقوق بشر» فورا از این دانشگاه اخراج کند.

در بیانیه این گروه از جمله به ترورهای جمهوری اسلامی در اروپا، به‌ویژه در دورانی که حسین موسویان سفیر جمهوری اسلامی در آلمان بود، اشاره شده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
اقتصاد و بازار
خبرها
سیاست با مراد ویسی

شنیداری

پادکست‌ها