سیل و بارندگی شدید در استان خراسان رضوی تا صبح پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت دستکم هفت کشته بر جای گذاشته و برخی نیز ناپدید شدهاند. همزمان سازمان هواشناسی از احتمال وقوع مجدد سیل در شمال شرق کشور خبر داده و یک کارشناس هواشناسی گفته در چند استان دیگر ایران احتمال وقوع سیل وجود دارد.
سیدرضا عباسی نیشابوری، سرپرست مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی، صبح پنجشنبه درباره شمار جانباختگان سیل روز چهارشنبه در این استان به ایرنا گفته از هفت فرد جانباخته تعداد پنج نفر مربوط به مشهد و دو نفر نیز از روستاهای فریمان هستند.
محسن داوری، فرماندار مشهد هم در گفتوگو با ایرنا خبر داده که علاوه بر پنج فوتی سیل چهارشنبه در مشهد یک نفر نیز در روستای سرغایه مشهد مفقود شده است.
داوری با بیان اینکه سیلاب مشکلات و خساراتی در جاده میامی و در روستای چنارک بخش رضویه ایجاد کرده، از اسکان ۱۵۰ خانواده سیلزده در مشهد و حدود ۳۰۰ نفر نیز به صورت انفرادی در مناطق شهری و روستایی به ویژه در روستای سلطانآباد بخش احمدآباد خبر داده است.
علی صبوری، معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خراسان رضوی هم از ادامه جستوجو برای یافتن دو فرد مفقود شده در سیلاب فریمان خبر داده است.
به گفته صبوری چند روستای فریمان در شب چهارشنبه دچار قطعی برق و گرفتار سیلاب شدند.
حمیدرضا ضیایی رحیمیان، فرماندار شهرستان طرقبه شاندیز در گفتوگو با ایرنا اعلام کرد بهدنبال هشدار وقوع سیل و با تصمیم ستاد مدیریت بحران خراسان رضوی، تردد در همه مسیرها تفرجگاهی و جادههای روستاهای ییلاقی و گردشگری این شهرستان برای روزهای پنجشنبه و جمعه ممنوع اعلام شده است.
یوسف بنیاسدی، رییس مرکز مدیریت راههای اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی هم از مسدود شدن جاده مشهد-میامی در محدوده پل قازقان بهدلیل بالا آمدن سطح آب، گل ولای و نداشتن ایمنی کافی خبر داد.
ویدیوها و تصاویر رسیده به ایراناینترنشنال نشان میدهد بارش تگرگ موجب شکستن شیشه خودروها و منازل در نیشابور و جاری شدن سیل در این شهر شده است.
بیتوجهی جمهوری اسلامی به زیرساختها و لایروبی نکردن رودخانهها و نبود سیستم مناسب شهری و کانالهای آب باعث شده سیلابها و بارندگیهای فصلی هر ساله تلفات جانی و خسارات مالی چشمگیری بر جای بگذارد.
هشدار سازمان هواشناسی برای وقوع سیل
بر اساس اعلام هواشناسی خراسان رضوی از روز سهشنبه یک سامانه بارشی پرقدرت در این استان فعال شده که تا اوایل هفته آینده بارشهای رگباری همراه با رعد و برق و صاعقه، بارش تگرگ توام با وزش باد شدید و آبگرفتگی، رواناب و سیلاب را در پی خواهد داشت.
سازمان هواشناسی هم در اطلاعیهای ضمن هشدار درباره احتمال وقوع دوباره سیل در شمال شرق کشور از مردم خواسته در خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان و سمنان از اتراق در اطراف رودخانه خودداری کنید.
این سازمان در اطلاعیه خود هشدار نارنجی برای بارندگی در استانهای فارس و اردبیل صادر کرده و گفته شدت بارشها در آذربایجان غربی و شرقی و سواحل دریای خزر هم زیاد خواهد بود.
همزمان محمد اصغری، کارشناس هواشناسی نسبت به احتمال وقوع سیل در ساعات بعدازظهر پنجشنبه برای استانهای کهگیلویه و بویراحمد و فارس هشدار داده و گفته در کازرون، لار، خرامه و به ویژه در مشهد شرایط برای وقوع سیل مهیاست.
بابک محمودی، رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر در گفتوگو با ایسنا گفته ۱۱ استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، سمنان، فارس و قزوین تحت تاثیر سیل و آبگرفتگی قرار دارند.
موسیالرضا حاجیبگلو، نایب رییس شورای عالی استانها روز پنجشنبه از قرارگیری موضوع رسیدگی به خسارت سیل به عنوان دستور کار شورای شهر مشهد خبر داد و گفت شورای شهر مشهد در رابطه با سیل تحقیق میکند و اگر قصوری از سوی مدیریت شهری رخ داده باشد قطعا به مراجع قضایی معرفی میشود.
پیش از این و در جریان سیلهای اسفند ۱۴۰۲ و فروردین ۱۴۰۳ در استان سیستان و بلوچستان شماری از شهروندان کشته و یا ناپدید شدند.
مرکز پژوهشهای مجلس، اسنفدماه ۱۴۰۲ در گزارشی با استناد به دادههای سازمان مدیریت بحران کشور نوشت که به طور میانگین در ۱۰ سال گذشته سالانه ۱۲ هزار و ۷۵۹ رخداد زلزله در کشور به وقوع پیوست و حدود چهار هزار و ۵۰۰ سیلاب طی ۱۰ سال اخیر در ایران ثبت شده است.
در این گزارش آمده بود که حدود ۲۸ درصد از مساحت کشور با جمعیت ۵۶ میلیون نفر در معرض سیلابهای شدید قرار دارند و حدود ۱۵ میلیون نفر از این تعداد در معرض سیل با شدت بالا قرار دارند.