در حالیکه در پرونده چای دبش، یک وزیر رئیسی به حبس و دیگری برای پاسخ احضار شده، روزنامه دولت از پیگیری سرقت ۴۸ تخته فرش کاخ سعدآباد توسط آقازادههای دوران ریاستجمهوری روحانی خبر داده است. دفتر روحانی میگوید این استراتژی دولت رئیسی برای انحراف افکار عمومیست.
پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳، روزنامه ایران، ارگان مطبوعاتی دولت جمهوری اسلامی از قول محمد دهقان، معاون حقوقی ابراهیم رئیسی با اشاره به ماجرای سرقت فرشهای تاریخی از کاخموزه سعدآباد نوشت متهمان این پرونده از اعضای دولت قبلی بودند.
در پاسخ به این اظهارات، دفتر حسن روحانی، رییس دولتهای یازدهم و دوازدهم در بیانیهای به این ادعا واکنش نشان داده است. در این بیانیه آمده این اظهارات و اظهارات مشابه استراتژی دولت ابراهیم رئیسی برای انحراف افکار عمومی است.
درباره پرونده سرقت فرشهای کاخ سعدآباد که خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران آن را افشا کرد، اطلاعات چندانی در دست نیست. تنها موضوع قطعی این است که متهم اصلی این پرونده یک روحانی است. دفتر حسن روحانی میگوید سرقت فرشها در سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲، یعنی در اواخر ریاست جمهوری محمود احمدینژاد رخ داده است.
اما خبرگزاری فارس مدعی است ۴۸ تخته فرش به ارزش ۱۲۷ میلیارد تومان که بعضا متعلق به دوران قاجاریه بودند در فاصله سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ از ساختمان حافظیه کاخ سعدآباد که در اختیار ریاست جمهوری بوده خارج شده است. در این بین روزنامه فرهیختگان هم نوشته یکی از اعضای ارشد دولت سابق و فرزند وی از متهمان این پروندهاند و متهم دیگر هم از مسئولان نهاد ریاست جمهوری دولت قبل است.
به نوشته بیانیه دفتر حسن روحانی، دولت ابراهیم رئیسی پس از اعلام حکم حبس یک وزیر سابق و احضار وزیر سابق دیگر مرتبط با پرونده چای دبش به عنوان بزرگترین فساد ارزی تاریخ ایران به دنبال انحراف افکار عمومی است.
در پرونده چای دبش، جواد ساداتینژاد وزیر سابق وزارت جهاد کشاورزی به سال حبس محکوم شده است. از طرفی وبسایت جهان، منتسب به علیرضا زاکانی- شهردار تهران هم ادعا کرده وزیری که در این پرونده احضار شده، رضا فاطمیامین، وزیر صمت (صنعت، معدن و تجارت) ابراهیم رئیسی بود که اردیبهشت ۱۴۰۲، پس از استیضاح توسط مجلس شورای اسلامی برکنار شد.
دولت ابراهیم رئیسی چند ماه دیگر سه ساله میشود و حدودا یکسال تا انتخابات سال ۱۴۰۴ فرصت دارد. انتخاباتی که با توجه به وضعیت تورم و اعتراضها و همچنین افشای مفاسد اقتصادی، به نظر آزمون سختی برای ابراهیم رئیسی خواهد بود. هرچند که گزینش شدن نامزدها از سوی شورای نگهبان و انتخابات غیرآزاد و غیررقابتی میتواند دوباره رئیسی را با رای حداقلی هم مجددا به کرسی ریاستجمهوری بنشاند.
تمام این مشکلات ابراهیم رئیسی در یک سو قرار دارد و حسن روحانی در سمت دیگر. رئیس جمهور سابق جمهوری اسلامی که روز ۲۵اردیبهشت ۱۴۰۳ با انتشار نامه سرگشادهای درباره دلایل رد صلاحیتش، ظاهرا برای ایفای نقش در انتخابات ریاست جمهوری آینده آماده میشود.
به فاصله کمی پس از این نامه، علی خضریان، مجلس شورای اسلامی با ارسال گزارش تحقیق و تقحص از شستا به قوه قضائیه موافقت کرد. گزارشی که تخلفات شستا را در فاصله سالهای فعالیت دولتهای یازدهم و دوازدهم، از ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ بررسی کرده است. تحقیق و تفحص مجلس دقیقا روی نقطهای دست گذاشته که نزدیکترین یاران حسن روحانی در آن سمت داشتند. سرمایهگذاری سازمان تامین اجتماعی- شستا که زیر مجموعه وزارت کار است و به نوعی حیاط خلوت محمد شریعتمداری و علی ربیعی به شمار میرفت.