رییس انجمن مراقبتهای ویژه ایران خبر داد هزینه تخت آیسییو برای یک شب به ۱۲ میلیون تومان رسیده است. به گفته علی امیرسوادکوهی، آمار خودکشی کادر درمان در حال حاضر، حتی از دوران همهگیری کووید-۱۹ با وجود حجم کاری سنگین آن زمان بیشتر است.
امیرسوادکوهی در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا از کمبود شدید در زمینه تختهای بخش مراقبت ویژه بیمارستانها خبر داد و گفت: «آیسییو در سیستم بهداشتی کشور مغفول مانده و توجهی به آن نشده است.»
به گفته او، با دستورالعملهای جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کسی حاضر به کار در بخش آیسییو نیست.
اواخر فروردین وزارت بهداشت پس از ماهها اختلافنظر با انجمنهای پزشکی، از ابلاغ افزایش ۳۵ درصدی تعرفههای پزشکی به مراکز بهداشتی و درمانی و سایر نهادهای مرتبط کشور خبر داد.
سازمان نظام پزشکی ایران اوایل اسفند سال گذشته خواستار موافقت دولت با افزایش ۴۶ درصدی تعرفههای پزشکی و درمانی برای سال جاری شده بود.
رییس انجمن مراقبتهای ویژه ایران در گفتوگوی جدید خود با ایلنا همچنین به شکاف میان طرحهای حمایتی از بیماران با هزینههای درمان اشاره کرد و گفت سقف بیمه تکمیلی آتیهسازان حافظدر سال جاری ۳۵ میلیون تومان اما در مقابل، تعرفه یک شب بستری در آیسییو ۱۲ میلیون تومان است.
سال گذشته منابع رسمی در ایران از تورم ۷۰ تا ۸۰ درصدی بخش دارو و درمان خبر دادند که دو برابر بیشتر از نرخ اعلامشده تورم عمومی کشور است.
خرداد سال گذشته روزنامه هممیهن در گزارشی به هزینههای درمان بیماریهای «غیر خاص» پرداخت و نوشت درمان یک سرماخوردگی ساده شامل هزینههای ویزیت پزشک، خرید دارو، تزریقات، مکملهای تقویتی و رفت و آمد به مرکز درمانی میتواند طبقه اقتصادی بیمار را تغییر دهد.
در دو سال گذشته به دلایلی چون حذف ارز ترجیحی، قیمت دارو و درمان به شدت افزایش پیدا کرد و بسیاری از داروها در ایران کمیاب شد.
این مشکل همچنان در ایران ادامه دارد. به طوریکه نوزدهم اردیبهشت امسال روابط عمومی انجمن داروسازان ایران اعلام کرد داروخانهها اکنون با کمبود ۳۰۰ دارو مواجه هستند.
امیرسوادکوهی درباره این بحران به ایلنا گفت با وجود اینکه کمبود آنتیبیوتیکها تا حدودی جبران شده است اما داروها پخش درستی ندارند و با قیمتهای متفاوت عرضه میشوند.
او در بخش دیگری از این گفتوگو به آمار بالای خودکشی پزشکان و کادر درمان اشاره کرد و گفت آمار فوت پزشکان و پرستاران در ماههای گذشته «نشانه ضعف وزارت بهداشت است».
به گفته رییس انجمن مراقبتهای ویژه ایران، آمار خودکشی در دوران کرونا با اینکه پزشکان و پرستاران خیلی کار سنگینتری داشتند به اندازه امروز نبود.
امیرسوادکوهی یکی از دلایل این خودکشیها را نبود تناسب کاری که پزشکان و پرستاران در بیمارستان انجام میدهند با میزان حقوق دریافتیشان دانست.
روز ۱۷ اردیبهشت امسال وبسایت خبری تجارتنیوز با استناد به آمارهای رسمی مبنی بر خودکشی پنج پزشک در ۴۷ روز قبل از تاریخ تنظیم گزارش، نوشت که هر ۱۰ روز یک پزشک در ایران خودکشی میکند.
این رسانه هشدار داد اگر این روند ادامه پیدا کند، تا پایان سال آمار تکاندهندهای به جا خواهد ماند.
در ماههای اخیر گزارشهای متعددی درباره شرایط رزیدنتهای پزشکی و خودکشی آنها منتشر شده است.
یکی از آخرین نمونههای خودکشی کادر درمان، مربوط به زهرا ملکی قربانی بود. پزشکی که هنگام گذراندن دوره طرح خود در استان هرمزگان به دلیل فشار ناشی از شرایط کار و زندگی، به حیات خود پایان داد.
دی سال گذشته بابک شکارچی، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی ایران بزرگترین مشکل رزیدنتها و پزشکان طرحی را «نداشتن امید به آینده» دانسته بود.
به توصیه کارشناسان اگر با کسی یا کسانی روبهرو میشوید که از جملهها و عبارتهایی نشاندهنده افسردگی یا تمایل به پایان زندگی استفاده میکنند، از آنان بخواهید با پزشک معتمد، نهادهایی که در این زمینه فعالیت میکنند یا فردی مورد اعتماد، درباره نگرانیهایشان صحبت کنند. اگر به خودکشی فکر میکنید، در ایران با اورژانس اجتماعی با شماره تلفن ۱۲۳ تماس بگیرید.