سجاد، پسر محمد مخبر، پزشک و مدیرعامل یکی از بزرگترین زیرمجموعههای بانک پاسارگاد است. نام او از ماجرای وعده حواله خودرو به بازیکنان فوتبال تا دریافت پاداش از زیرمجموعههای شهرداری در زمان قالیباف مطرح است. حالا او پسر کفیل رییسجمهوری است و پدرش از نامزدان احتمالی انتخابات آتی.
«قبل ازاینکه به اردوی قطر برویم، پسر آقای مخبر به اردو آمدند و گفتند با آقای مخبر جلسه بگذاریم. آقای مخبر بعد از بازی با عراق قول مجوز واردات خودرو را داده بودند و قرار بود فرزند آقای مخبر برای این کار هماهنگ کند»
اینها صحبتهای مهدی طارمی، بازیکن تیم ملی فوتبال در یک گفتوگوی خبری بود. صحبتهایی که در تیر ماه ۱۴۰۱، با واکنش رسانههای داخل ایران مواجه شد.
سوال آنها این بود: سجاد، پسر محمد مخبر چه کاره است که چنین قولی بدهد و در کدام تصمیمات اقتصادی کشور دخالت میکند؟
در نهایت مصوبه واردات خودرو بازیکنان از سوی دیوان عدالت اداری لغو شد اما چیزی از حاشیههای پسر معاون اول کم نشد. حاشیههایی که از سالها قبل، حتی پیش از ریاستجمهوری ابراهیم رئیسی آغاز شده بود.
اولین حاشیه
خانواده مخبر علاقه ویژهای به دارو و درمان دارند. محمد مخبر (پدر)، از عوامل تولید واکسن کرونا و البته مرگ ۵۰ هزار شهروند ایرانی است. پسرش سجاد نیز پزشک عمومی است و عضو هیات مدیره شرکتهای دارویی.
اواخر سال ۱۳۹۸، وقتی محمد مخبر هنوز رییس منصوب علی خامنهای در ستاد اجرایی فرمان امام بود، فهرست بدهکاران بانکی منتشر شد. یکی از این بدهکاران شرکتی به نام «نسیم سلامت پاسارگاد» از زیرمجموعههای بانک پاسارگاد بود. مدیرعامل این شرکت سجاد مخبر بود و هست.
هر چند بانک پاسارگاد همان موقع در تکذبیهای بدهی ۸۵ میلیاردی نسیم سلامت پاسارگاد را رویهای طبیعی در فرایند حسابداری عنوان کرد اما انتشار نام سجاد مخبر در کنار نام پاسارگاد، شروع یک ماجرا بود؛ به ویژه اینکه محمد مخبر رییس ستاد اجرایی بود و بانک پاسارگاد هم - هرچند به طور غیر رسمی - همیشه به ستاد اجرایی نسبت داده شده است.
دومین حاشیه
بار دوم که اسم پسر محمد مخبر در خبرها آمد همزمان با تشکیل کابینه ابراهیم رئیسی بود.
یک خبرنگار از جریان موسوم به عدالتخواه به نام میلاد گودرزی، اسنادی منتشر کرد که نشان میداد سجاد مخبر، پسر معاون اول تازهکار رئیسی، به عنوان هیات مدیره سه شرکت معین سرافراز آرمان، عمران تهاتر شهر و واسپاری میلاد شهر از زیرمجموعههای سازمان بازنشستگی شهرداری تهران، طی سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ مبلغ ۹۶۰ میلیون تومان به عنوان پاداش دریافت کرده است.
با فاصله کمی از این ماجرا، مهدی نادمی، مدیرعامل سازمان بازنشستگی شهرداری تهران در مصاحبهای گفت در اسناد منتشر شده «اشتباه تایپی» وجود داشته و هر چند فرزند معاون اول در آن زمان پاداش گرفته اما مبلغ آن ۹۶۰ میلیون تومان نبوده است.
عضو جریان عدالتخواه نیز بابت انتشار اسناد عذرخواهی کرد و ظاهرا پرونده این بار هم بسته شد.
با اینکه مبلغ تکذیب شد اما این بار یک بُعد دیگر از ارتباطات محمد مخبر روشن شد: اینکه در زمان مدیریت محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران، پسر محمد مخبر در این مجموعه، ارتباطاتی داشته است.
پاشنه آشیل معاون اول
مبلغ بدهی یا پاداش پسر معاون اول رییسجمهوری که حالا کفیل ریاست جمهوری شده است یک سوی این ماجراست و این ماجرا سمت دیگری نیز دارد: دریافت پاداش در سازمان بازنشستگی شهرداری تهران در زمان شهرداری قالیباف نشان میدهد پسر مخبر در تشکیلات قالیباف سمت داشته است.
قالیباف این روزها هدف افشاگریهای بخشهایی از اصولگرایان است که از یک سو به مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و علیرضا زاکانی، شهردار تهران و از سوی دیگر به سعید محمد، مشاور رییس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی میرسند.
از طرفی علی نیکزاد، عضو جبهه پایداری و رییس ستاد انتخاباتی رئیسی در سال ۱۴۰۰، پس از اینکه رئیسی پست معاون اولی را به مخبر داد، با قهر به مجلس بازگشت.
او گفته است: «علیرغم اینکه بنده هیچ طمعی از دولت سیزدهم نداشتم ولی خود را فقط برای تصدی مقام معاون اول رییسجمهوری آماده کرده بودم و وقتی آن را به من پیشنهاد ندادند، ماندن در کسوت نمایندگی مجلس را ترجیح دادم.»
جریان عدالتطلبی که ویترینی برای عرضه «افشاگری» در مقاطعی برای تسویهحسابهای سیاسی اصولگرایان نیز هست، رابطهای قدیمی با وحید جلیلی، برادر سعید جلیلی دارد. این جریان به اصطلاح عدالتخواه، پیش از این بارها از ماجرای ایرانمال تا ماجرای عیسی شریفی به قالیباف حمله کرده است.
میلاد گودرزی نیز که اسناد پاداش سجاد مخبر را منتشر کرد، از همین جا آمده است.
به نظر میرسد سجاد، پسر محمد مخبر، در صورت نامزدی پدرش در انتخابات زودهنگام پیش رو، هدف خوبی برای رقبایش باشد. هدفی که قبلا هم چند بار به آن زدهاند؛ بهخصوص وقتی در تابستان ۱۴۰۰ از سهمشان در کابینه رئیسی راضی نبودند.