شانزدهمین نشست انجمن آزادی اسلو آغاز شد

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۱۴

شانزدهمین نشست انجمن آزادی اسلو، روز دوشنبه ۱۴ خردادماه با حضور فعالان حقوق بشر کشورهای مختلف در پایتخت نروژ آغاز شد. مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر به همراه کوثر افتخاری، سیما مرادبیگی و زانیار تندرو، سه تن از آسیب‌دیدگان خیزش انقلابی، در این نشست شرکت کردند.

شمار زیادی از مدافعان حقوق بشر از سراسر جهان، در این برنامه شرکت و بر تلاش‌ برای مقابله با سرکوب، بی‌عدالتی، و لزوم استقرار آزادی و دموکراسی تمرکز کرده‌اند.

در آغاز این نشست، آنه لیندبو، شهردار اسلو به عنوان یکی از اولین سخرانان به مهمانان خوش‌آمد گفت و به جایزه نوبل صلح ۲۰۲۳ که به نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران اهدا شد، صحبت کرد.

در نشست اسلو موضوع گروگان‌گیری، به عنوان یکی از ابزارهای حکومت‌های دیکتاتوری برای ساکت کردن مخاالفان هم بررسی می‌شود.

جمهوری اسلامی بر اساس «سیاست گروگان‌گیری» خود، شهروندان دوتابعیتی و شهروندان خارجی را برای اعمال فشار بر دولت‌های غربی بازداشت می‌کند.

در یکی از آخرین نمونه‌های این گروگان‌گیری، ایران‌اینترنشنال روز یک‌شنبه در گزارشی نوشت نسرین روشن، شهروند ایرانی-بریتانیایی و زندانی سیاسی از ۲۰۰ روز پیش در ایران زندانی شده و دوران سه سال حبس خود را در زندان اوین می‌گذراند.

مسیح علی‌نژاد و سه معترض آسیب‌دیده‌ در نشست روز دوشنبه اسلو به روی استیج رفته و شعار «زن، زندگی، آزادی» سردادند.

در ادامه افتخاری، مرادبیگی و تندرو در صحبت‌هایشان از لحظات حمله ماموران جمهوری اسلامی به خود گفتند.

افتخاری در صحبت‌های خود گفت ماموران تا بن دندان مسلح جمهوری اسلامی جواب اعتراضش را با شلیک به چشمم دادند.

او با اشاره به از دست دادن بینایی یک چشم خود خطاب به حاضران در این نشست گفت این جا به نمایندگی از کسانی که جمهوری اسلامی به چشم‌هایشان شلیک کرد، حاضر شده است.

مرادبیگی هم با اشاره به زخمی‌شدن دست خود در جزیان خیزش انقلابی گفت: «من برای آینده‌ای بهتر، آزادی، آرامش، امنیتی و برای «زن، زندگی، آزادی به خیابان رفتم.»

زانیار تندرو نیز با اشاره از دست دادن چشمم در جریان خیزش انقلابی ایرانیان با اشاره به آسیب‌دیدن خود در اثر شلیک ماموران جمهوری اسلامی گفت: «من نمی‌خواستم به این جا بیایم اما یکی ماه پیش پسردایی‌ام با شلیک گلوله کشته شد و آمده‌ام بگویم من نماینده کولبران کردستان هستم.»

علی‌نژاد نیز با انتشار ویدیویی از صحبت‌های خود و این سه آسیب‌دیده خیزش انقلابی در اینستاگرام نوشت: «جهان باید تصمیم بگیرد که کنار مردم شجاع و آزادیخواه ایران قرار بگیرد یا به مماشات و معامله به قاتلان مردم و تروریست‌های جمهوری اسلامی ادامه دهد.»

پیش از این در روز چهارشنبه دوم خردادماه جایزه بین‌المللی سالانه «هاول» از سوی انجمن آزادی اسلو به توماج صالحی، به عنوان یکی از سه دریافت‌کننده تعلق گرفت.

این انجمن در بیانیه‌ای که پس از اعلام برندگان این جایزه منتشر شد، از توماج صالحی به عنوان کسی که با موسیقی خود شجاعت و نافرمانی استثنایی را نشان داده و به سرود اعتراضات زن، زندگی، آزادی تبدیل شده یاد کرد.

این جایزه قرار است در روزهای آینده به نماینده توماج صالحی که با حکم اعدام مواجه شده و در زندان دستگرد اصفهان به‌سر می‌برد، اهدا شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
چند چند
جهان‌نما
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها