فرهاد بیگی گروسی، از بازداشتشدگان خیزش انقلابی سال ۱۴۰۱ در شهرستان صحنه، بر اثر فشارهای امنیتی اقدام به خودکشی کرده و جان خود را از دست داد.
او بیش از یکسال در زندان بود و با تودیع وثیقه از زندان آزاد شد. در همین پرونده رضا رسایی، زندانی سیاسی به اعدام محکوم شده است.
بنابر اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، فرهاد بیگی گروسی که پس از بیش از یکسال زندان با تودیع وثیقه آزاد شده بود، در ماههای اخیر تحت فشار سازمان اطلاعات سپاه قرار داشته و در هفتههای اخیر به او گفته شده بود باید مجددا خود را به زندان معرفی کند.
احضار مجدد این زندانی سیاسی سابق در حالی است که برای او حکم قطعی صادر نشده و یا دستکم به او ابلاغ نشده بود.
فرهاد بیگی گروسی، شهروند اهل آبدانان بود که روز ۲۷ آبان ۱۴۰۱ در شهر صحنه در استان کرمانشاه به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد.
طی این روز تجمع اعتراضی «زن، زندگی، آزادی» و مراسم سالگرد خلیل عالینژاد، نوازنده، خواننده و شاعر کُرد در شهر صحنه برگزار شد.
در جریان این تجمعات و به دنبال ایجاد یک درگیری، نادر بیرامی، رییس اطلاعات سپاه پاسداران شهر صحنه که با چند تن از نیروهای تحت امرش به مردم حاضر در این مراسم حمله کرده بود، کشته شد.
بیگی گروسی، پس از صدور کیفرخواست به مواردی از جمله «مباشرت در قتل نادر بیرامی»، «اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت داخلی»، «اخلال در نظم و آسایش عمومی»، «توهین به رهبر جمهوری اسلامی» متهم شد.
ایراناینترنشنال در فروردین ۱۴۰۲ در گزارشی خبر داد که فرهاد بیگی گروسی و غلامرضا رسایی در پرونده مرگ رییس اطلاعات سپاه صحنه، تحت فشار و شکنجه برای اعتراف اجباری قرار دارند.
پس از آن در تاریخ ۲۰ مهرماه همان سال شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان کرمانشاه، رضا رسایی، معترض بازداشتشده در جریان خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» را به اتهام قتل عمد بیرامی به اعدام (قصاص نفس) محکوم کرد.
بیشتر بخوانید: رضا رسایی، معترض زندانی، چگونه به اعدام محکوم شد
بیگی گروسی نیز نهایتا در زمستان ۱۴۰۲ با تودیع قرار وثیقه تا زمان صدور حکم قطعی از زندان آزاد شد.
در ۴۵ سال اخیر، شمار قابل توجهی از زندانیان سیاسی و جرایم عمومی در زندانهای ایران، اندکی پس از آزادی خودکشی کردهاند و برخی هم با مرگهای مشکوک از دنیا رفتهاند.
اخبار مربوط به جان باختن برخی از آنان که شناختهشدهتر بودند، به رسانهها درز پیدا کرد و برخی دیگر که شهرتی نداشتند در سکوت خبری به خاک سپرده شدند.
سارا تبریزی، مریم آروین، عرشیا امامقلیزاده، علیرضا خاری و یلدا آقافضلی، پنج تن از بازداشتشدگان خیزش انقلابی ۱۴۰۱، برخی از افرادیاند که در فاصله کوتاهی پس از آزادی جان خود را از دست دادند.
بیشتر بخوانید: مرگهای مشکوک و خودکشیهای سریالی؛ آزار زندانیان تا سر حد مرگ