صدور حکم برای معاونان علیرضا زاکانی در ستاد انتخاباتیاش بهعنوان امری «بیسابقه» مورد بحث قرار گرفته است. هممیهن در گفتوگو با ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران این پرسش را مطرح کرد که اگر کار شهرداری بدون حضور مدیران ارشد پیش میرود، چه نیازی به انتخاب شهردار و معاونان است؟
هممیهن روز چهارشنبه ۲۳ خرداد گزارشی از غیبت دو هفتهای زاکانی و معاونانش از شهرداری تهران به دلیل فعالیتهای انتخاباتی منتشر کرد.
امانی در پاسخ به این سوال که «اگر کار شهرداری بدون حضور مدیران ارشد پیش میرود، چه نیازی به انتخاب شهردار و معاونان آن وجود دارد؟»، گفت اینکه قانون به شهردار اجازه داده بدون استعفا در صحنه انتخابات حاضر شود «نقص قانونی» است و باید طوری تغییر کند که شهردار، شش ماه قبل از اعلام کاندیداتوری از سمت خود کنارهگیری کند.
او تاکید کرد در ۱۰ تا ۱۵ روزی که شهردار و معاونانش درگیر تبلیغات انتخاباتی هستند طبیعتا امور شهرداری تهران «با کندی و اخلال» مواجه میشود.
قانون منعی برای حضور شهردار تهران در انتخابات ریاستجمهوری پیشبینی نکرده است اما شهردار باید مرخصی گرفته و جانشینش را در طول انتخابات معرفی کند.
زاکانی با تعلل و تاخیری سه روزه پس از اعلام تایید صلاحیتها، در نهایت بعد از ظهر روز سهشنبه نامه مرخصی و معرفی جانشین خود را برای مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران فرستاد.
در این نامه مهدی منوری، مشاور و مدیرکل حوزه شهردار به عنوان مسئول هماهنگی و پیگیری امور مدیریت شهری تهران معرفی شد.
در کنار این تعلل، هممیهن اشاره کرد که چند تن از معاونان زاکانی در شهرداری تهران هم در ستاد انتخاباتی او حکم گرفتهاند. در این فهرست نام لطفالله فروزنده، معاون مالی شهرداری بهعنوان رییس ستاد انتخاباتی و امین توکلیزاده، معاون اجتماعی زاکانی، بهعنوان رییس ستادهای مردمی آمده است.
زاکانی همچنین به داوود گودرزی بهعنوان رییس ستاد هواداران، علی نادعلی در جایگاه رییس ستادهای مردمی تهران و مالک شریعتی بهعنوان سخنگوی ستاد حکم داده است.
امانی در پاسخ به این سوال که آیا معاونان شهردار که در ستاد زاکانی حکم گرفتهاند هم باید مرخصی بگیرند، گفت این اتفاق در شهرداری تهران «بیسابقه» است و در هیچ دورهای برای حضور معاونان شهردار در ستاد حکم صادر نشده است.
او توضیح داد: «در دو سه دوره گذشته که شهردار تهران کاندیدای ریاستجمهوری شد، هیچکدام از معاونان به صورت رسمی حکمی نگرفتند گرچه ممکن بود به صورت غیررسمی کمک کنند. اما حضور معاونان شهردار آن هم با حکم پست رسمی در انتخابات سابقه نداشته است.»
این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد طبق قانون، معاونان شهردار هم باید مرخصی بگیرند و فردی را به عنوان جانشین خود انتخاب کنند.
علیرضا زاکانی که روز ۱۲ خرداد در انتخابات زودهنگام ریاستجمهوری ثبتنام کرد، پیشتر دو بار در سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شده بود.
او پس از آنکه در رقابتهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری به نفع ابراهیم رئیسی کنار رفت، لقب «کاندیدای پوششی» گرفت.
زاکانی مرداد ۱۴۰۰ از سوی شورای شهر تهران که اصولگرایان اکثریت آن را در اختیار دارند، بهعنوان شهردار انتخاب شد و اکنون برای کسب جایگاه ریاستجمهوری تلاش میکند.
چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در ایران برای انتخاب نهمین رییس دولت، جمعه هشتم تیر ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.