ظریف: سیاست بایدن «شُل گرفتن» بود، صبر کنید ترامپ بیاید

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۳/۲۹

تاکید بر رابطه با چین و روسیه و نقش علی خامنه‌ای در سیاست خارجی، محورهای مورد نظر مسعود پزشکیان و همراهانش، محمدجواد ظریف و مهدی سنایی، در یک برنامه تبلیغات انتخاباتی بود. ظریف صراحتا افزایش فروش نفت را نتیجه سیاست «شل گرفتن» جو بایدن دانست.

ظریف در این برنامه، نسبت به حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید هشدار داد.

مسعود پزشکیان، نامزد ریاست‌جمهوری مورد حمایت اصلاح‌طلبان به همراه محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه و مهدی سنایی، سفیر دولت حسن روحانی در روسیه در برنامه تبلیغاتی شبکه سه صداوسیما حاضر شدند.

در ابتدای این برنامه که ظهر سه‌شنبه ۲۹ خرداد پخش شد، مسعود پزشکیان با اشاره به نقش رهبر جمهوری اسلامی در سیاست خارجی گفت خطوط کلی سیاست خارجی را علی خامنه‌ای تعیین می‌کند اما طراحی و اجرای سیاست خارجی با رییس‌جمهوری و دولت است.

پزشکیان با اشاره به ساز و کار دور زدن تحریم‌ها گفت بخش بزرگی از پول نفت کشور امروز به جیب قاچاقچیان می‌رود و پرداخت ارزش بخش دیگر صادرات نفتی به چین از طریق واردات کالا از این کشور انجام می‌شود.

پزشکیان حضور مردم در انتخابات را «فرصت» و «برگ برنده» برای استفاده در مذاکرات توصیف کرد.

نامزد مورد حمایت اصلاح‌طلبان در بخش دیگری از سخنان خود وعده داد در صورت پیروزی، پیمان «عدم تعرض با کشورهای همسایه» را امضا کند.

در دولت حسن روحانی، سطح تنش بین ایران و کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی به اوج خود رسیده بود.

حمله به سفارت عربستان سعودی و قطع روابط دیپلماتیک با این کشور در سال ۱۳۹۴ رخ و دولت روحانی نتوانست هیچ واکنشی نسبت به مهاجمان به سفارت انجام دهد.

توافق آغاز مجدد روابط با عربستان سعودی هم در دولت ابراهیم رئیسی، نه از سوی وزیر امورخارجه او، که با حضور علی شمخانی، نماینده خامنه‌ای در پکن، منعقد شد.

ظریف نیز بارها به اولویت داشتن نقش سپاه پاسداران که آن را سیاست میدان می‌خواند، به نقش دولت در مسائل منطقه‌ای اشاره کرده است.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد روابط راهبردی با چین و روسیه را دنبال خواهد کرد.

قرارداد ۲۵ ساله با چین از سوی نمایندگان خامنه‌ای و به شکل محرمانه منعقد شد و توافق بلندمدت با روسیه هم اخیرا از سوی روسیه پس از مرگ ابراهیم رئیسی به حالت تعلیق درآمد.

نامزد مورد حمایت جریان اصلاحات با اشاره تلویحی به اعتراضات اخیر که او پیش‌تر آن را اغتشاشات نامیده بود، گفت: «ما نباید اجازه دهیم بحران‌های اقتصادی و اجتماعی ما را از داخل تضعیف کند.»

پزشکیان ادامه داد: «نباید وضعیتی داشته باشیم که دیگران بتوانند بر موج نارضایتی مردم سوار شوند و میان ملت و حاکمیت شکاف بیاندازند.»

قدرت‌های شرقی اولویت ما هستند

مهدی سنایی، سفیر پیشین ایران در روسیه و از دیپلمات‌های پرسابقه در امور اوراسیای وزارت امور خارجه در این نشست گفت: «قدرت‌های شرقی، اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی هستند و این موضوع در اسناد بالادستی کشور تصریح شده است.»

سنایی با تایید سخنان پزشکیان گفت یک سیاست خارجی موفق، به پشتوانه افکار عمومی نیاز دارد.

ظریف شهریور سال ۱۳۹۸ و دوره وزارتش در جریان یک نشست برای اثبات عدم سرکوب مردم در جمهوری اسلامی گفته بود: «چطور ممکن است ما به مردم ظلم بکنیم، آن‌ها را سرکوب کنیم ولی مجددا ۷۳ درصدشان در انتخابات شرکت و از حکومت حمایت کنند.»

فروش نفت سیاست بایدن بود نه دستاورد رئیسی

محمدجواد ظریف در پایان این برنامه تبلیغاتی به نقش رهبر جمهوری اسلامی و دولت‌ها در سیاست خارجی اشاره کرد.

او با بیان اینکه سیاست خارجی جمهوری اسلامی بر اساس قانون اساسی و از سوی خامنه‌ای تعیین می‌شود، گفت: «محمد خاتمی زیر دستور رهبری عمل و ایران را سربلند کرد.»

ظریف با اشاره به دوران ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد گفت: «معجزه هزاره سوم هم فکر می‌کرد زیر دستور رهبری است اما با دبیر شورای امنیت ملی جز تحریم چیزی برای کشور نداشت.»

در دوره مورد اشاره او، سعید جلیلی دبیر شورای امنیت ملی بود.

وزیر امور خارجه دولت حسن روحانی در ادامه به نقش رییس‌جمهوری در سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: «رییس‌جمهوری است که سیاست‌ها را می‌سازد و برای تصویب به شورای عالی امنیت ملی و حضور رهبر ارائه می‌کند.»

ظریف که در این برنامه تلویزیونی، نامزد مورد حمایت اصلاح‌طلبان را همراهی می‌کرد به افزایش فروش نفت در دولت ابراهیم رئیسی هم اشاره کرد.

او در این بخش گفت: «گفتند ما فروش نفت را افزایش دادیم. نخیر! سیاست آقای بایدن بود که پیچ را شُل کند. اجازه بدهید آقای ترامپ برگردد، آن وقت ببینیم که دوستان چه می‌کنند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
اقتصاد و بازار

شنیداری

پادکست‌ها