رییس جمعیت هلال احمر اعلام کرد ۱۱ ایرانی که برای شرکت در مراسم سالانه حج به عربستان سعودی سفر کرده بودند، جان خود را از دست دادند.
پیرحسین کولیوند روز سهشنبه ۲۹ خرداد در این زمینه افزود که ۲۶ ایرانی دیگر اکنون در بیمارستانهای عربستان سعودی بستری هستند.
علت جان باختن یا بستری شدن این تعداد از ایرانیان در عربستان سعودی اعلام نشده است.
او وضعیت کلی سلامت ایرانیان اعزام شده به حج را «خوب و مناسب» ارزیابی کرد.
رییس جمعیت هلالاحمر که خودش در عربستان سعودی به سر میبرد، گفت: «در مراکز پزشکی و کلینیکهای تخصصی جمعیت، کادر درمان به بیش از ۱۱ هزار نفر از حجاج ایرانی ارائه خدمت کردند.»
این اولین بار نیست که تعدادی از زائران ایرانی در عربستان سعودی جان میبازند.
سال گذشته، ستاد عملیات حج ۱۴۰۲ اعلام کرد که چند زائر ایرانی در مدینه و مکه به دلایلی از جمله بیماریهای قلبی و ریوی جان باختند.
در سال۱۳۹۴ نیز در جریان مراسم «رمی جمرات» در شهر مکه صدها تن بر اثر ازدحام ناگهانی و گرمای شدید جان خود را از دست دادند.
مقامهای عربستان سعودی دلیل آن را برخورد دو گروه بزرگ از زایران که آماده به جا آوردن مراسم رمی جمرات بودند، عنوان کردند.
این حادثه روابط ایران و عربستان سعودی را تیره کرد و پس از آن، حمله به مراکز دیپلماتیک عربستان سعودی در ایران موجب قطع رابطه دو کشور شد.
اسفند ۱۴۰۱ رسانههای ایران و عربستان سعودی از توافق دو کشور برای ازسرگیری روابط دوجانبه خبر دادند و نوشتند که این توافق در جریان سفر علی شمخانی دبیرشورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی به پکن به دست آمده است.
اما جان باختن زائران ایرانی فقط در عربستان سعودی اتفاق نمیافتد و هر سال تعداد زیادی از ایرانیان در سفرهای زیارتی به شهرهای عراق جان خود را از دست میدهند.
دو سال پیش، صادق حسینی رییس سازمان حج و زیارت درباره سفر ایرانیان به عراق گفت از «مهمترین دلایل مراجعه به نیروهای درمانی و بهداشتی گرمازدگی بوده» و «حدود ۱۱ هزار نفر دچار گرمازدگی شدند.»
او افزود که دستکم ۴۸ نفر از زائران اربعین به دلیل حادثه یا بیماری جان باختند.