نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، در نامهای از زندان اوین اعلام کرد «در انتخابات غیرقانونی حکومت سرگوبگر و نامشروع» شرکت نخواهد کرد. همزمان واکنشها به حکم حبس جدید او ادامه دارد. اتحادیه اروپا در بیانیهای ضمن محکومیت این حکم خواستار آزادی این برنده نوبل صلح زندانی شد.
پیتر استانو، سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به محکوم شدن محمدی به یک سال حبس دیگر نوشت: «نرگس محمدی جایزه نوبل صلح را برای مبارزه با ستم بر زنان در ایران و مبارزه برای ارتقای حقوق بشر و آزادی برای همه دریافت کرد و شجاعانه همچنان از صدای خود برای حفظ کرامت انسانی و حقوق ایرانیان استفاده میکند.»
در بیانیه اتحادیه اروپا با اشاره به اینکه حقوق اساسی مانند آزادی بیان همیشه باید رعایت شود، تاکید شد که این اتحادیه به دفاع از احترام به حقوق بشر در ایران و تلاش برای آزادی همه کسانی که همچون نرگس محمدی به ناحق بازداشت شدهاند، ادامه خواهد داد.
همزمان با بیانیه اتحادیه اروپا درباره حکم تازه نرگس محمدی، این فعال حقوق بشر در نامهای از زندان اوین با تاکید بر تحریم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران، خطاب به مسوولان جمهوری اسلامی نوشت: «چطور میتوانید در حالی که با یک دست تیغ و دار و اسلحه و زندان را علیه مردم گرفتهاید، با دستی دیگر صندوق رای را پیش روی همان مردم بگذارید و با زبانی فریبکار و دروغپرداز، آنها را پای صندوق رای فرا خوانید؟»
برنده جایزه صلح نوبل زندانی در اوین با بیان اینکه «یگانه آماج برگزاری انتخابات برای رژیمی که به سرکوب، وحشت و خشونت به عنوان یگانه نگهدار قدرت باور دارد، نه پاسداشت دموکراسی و حقوق مردم، بلکه تحکیم قدرت و استبداد است»، تاکید کرد چنین انتخاباتهایی برای جمهوری اسلامی «مشروعیت» نخواهد آورد.
محمدی روز ۲۹ خرداد در پروندهای تازه از سوی شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس دیگر محکوم شد.
مصطفی نیلی، وکیلمدافع محمدی پس از صدور این حکم در حساب ایکس خود نوشت که از جمله مصادیق و دلایل صدور این حکم، صحبتهای نرگس محمدی در مورد تعرض و آزار جنسی ماموران به دینا قالیباف، نامه او در مورد تحریم انتخابات مجلس و نامه به پارلمانهای سوئد و نروژ است.
با احتساب این حکم جدید، میزان حبس قابل اجرای نرگس محمدی در پروندههای مختلف مجموعا به ۱۳ سال و سه ماه زندان رسید. ۱۵۴ ضربه شلاق، چهار ماه رفتگری و نظافت خیابانها، دو سال ممنوعالخروجی، دو سال منع استفاده از تلفن هوشمند، دو فقره جزای نقدی، محرومیتهای اجتماعی و سیاسی و تبعید، بخشهای دیگری از مجازات محمدی هستند.
بیشتر بخوانید: ائتلاف «آزادی نرگس» حکم جدید علیه نرگس محمدی را بهشدت محکوم کرد
پیش از این و در روز ۲۷ خرداد گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی، در نامهای از زندان اوین، اصلاحطلبان را برای تشویق مردم به شرکت در انتخابات شماتت کرد و این رویکرد را خیانت نامید.
او در متنی که در حسابهایش در رسانههای اجتماعی منتشر شد، نوشت: «اصلاحطلبان بدانند ما مردم ایران خیانتشان را از روز نخست به خاطر داریم و از یاد نمیبریم.»
پس از آن محبوبه رضائی، زندانی سیاسی، در نامهای از زندان اوین با بیان اینکه اگر در حکومتهای دیکتاتوری و توتالیتر انتخابات تاثیرگذار بود، قطعا حق انتخاب به مردم داده نمیشد، تاکید کرد جمهوری اسلامی هیچ مشروعیتی ندارد و انتخابات شرطبندی بر اسب بازنده حکومت و تکرار اشتباهات پیشین است.
چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در ایران برای انتخاب نهمین رییسجمهوری، جمعه هشتم تیر ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.