مجید کاوه، وکیل شروین حاجیپور، در نامهای به غلامحسین محسنی اژهای، رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، با اشاره به استفاده ستادهای تبلیغاتی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از آهنگ و شعر «برای ...» نوشت موکلش بابت این ترانه به حبس محکوم شد و حالا از آهنگش برای انتخابات استفاده میشود.
این وکیل دادگستری در نامهای که تصویر آن را در حساب ایکس خود منتشر کرد، خطاب به محسنی اژهای نوشت موکلش در مهر ١٤٠١ بابت خلق اثر هنری «برای ...» تحت پیگرد قرار گرفت و به اتهام «اغوا و تحریک مردم به کشتار و تبلیغ علیه نظام» به ٤٤ ماه حبس، دو سال منع خروج از کشور و مجازاتهای «عجیب» تکمیلی محکوم شد.
کاوه با اشاره به محکومیت موکلش در دادگاه بابت این ترانه نوشت: «اکنون بعد از ٢١ ماه این آهنگ برای جلب مشارکت حداکثری از ستادها پخش و شعار انتخاباتی میشود.»
در هفته گذشته ویدیوهای متعددی از پخش ترانه «برای ...» در ستادهای تبلیغاتی مسعود پزشکیان منتشر شد.
در واکنش، برخی کاربران از حاجیپور خواستند به صراحت نظرش را درباره استفاده ستادهای پزشکیان از ترانهاش بگوید و اعلام کند که آیا از او برای پخش آن اجازه گرفتهاند یا خیر.
شماری از کاربران نیز به مرور اظهارنظرهای پزشکیان درباره مهسا ژینا امینی، معترضان، جنبش «زن، زندگی، آزادی» و سکوت او در برابر بازداشت و زندانی شدن افرادی چون حاجیپور پرداختند.
اکنون مجید کاوه در نامه خود به محسنی اژهای یادآور شد پخش آهنگ «برای ...» در ستادهای انتخاباتی در شرایطی است که با گذشت چند ماه از اعتراض او به رای صادر شده علیه موکلش، دادگاه تجدیدنظر استان مازندران هنوز درباره حکم او تصمیمی نگرفته است.
او با اشاره به اینکه ستادهای انتخاباتی برخی کاندیداهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با پخش آهنگ «برای ...» سعی در جلب مشارکت حداکثری مردم به منظور حضور در انتخابات پیش رو دارند، تاکید کرد عنوان این آهنگ نیز شعار انتخاباتی کاندیداها شده است.
این وکیل دادگستری در پایان خطاب به رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی نوشت: «شگفتی این اتفاق در این است که چگونه ممکن است یک آهنگ در مهر ماه ۱۴۰۱ فعالیت تبلیغی علیه نظام و اغواکننده مردم برای جنگ و کشتار باشد اما ٢١ ماه بعد همین آهنگ ترغیبکننده مردم به حضور حداکثری پای صندوقهای رای.»
تیم تبلیغاتی پزشکیان علاوه بر پخش این ترانه در ستادهای انتخاباتی او، بخشی از بندها یا مطلع آن را برای شعار این نامزد انتخابات ریاستجمهوری نیز استفاده کرد.
«برای زندگی معمولی» یا «برای ایران» از جمله عبارتهایی هستند که هشتگشان در پستهای تبلیغاتی صفحات مجازی پزشکیان و تیم او بارها به کار رفتهاند.
پزشکیان روز ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ درباره معترضان گفته بود: «اینکه عدهای در خیابان ریخته و توهین به رهبری کردند، یعنی افرادی هستند که از آن طرف آب درس گرفته و از این غلطها میکنند.»
او این اعتراضات را «هدفمند» و «کار دشمن» خواند و «آمریکا و اروپا» را مسئول این دانست که کشور «به چنین روزی» رسیده است.
شروین حاجیپور ترانه «برای ...» را پس از کشته شدن مهسا ژینا امینی و بر اساس سلسله پستهای اعتراضی در ایکس (توییتر سابق)، با مطلع «برای» تنظیم و آهنگسازی کرد.
این ترانه که در کمتر از ۲۴ ساعت، ۴۰ میلیون بازدیدکننده داشت و به نمادی برای خیزش انقلابی ایرانیان بدل شد، چرایی اعتراض گسترده مردم ایران را در جریان هفتههای آغازین خیزش مطرح کرد. دلایلی بر اساس خواستههایی چون داشتن یک زندگی عادی تا موضوع اقتصاد، سیاست، محیط زیست و مسایل اجتماعی دیگری که در چهار دهه تبدیل به مهمترین بحرانهای زندگی ایرانیان شدهاند.
حاجیپور پس از استقبال گسترده از ترانه «برای ...» بازداشت و این موسیقی از صفحه اینستاگرام او پاک شد.
او ۱۱ اسفند سال ۱۴۰۲ اعلام کرد به اتهامهایی چون «تبلیغ علیه نظام» و «تحریک مردم به اغتشاشات به قصد بر هم زدن امنیت کشور» به حبس، ممنوعیت خروج از کشور و مطالعه کتابهایی مانند «نظام حقوق زن در اسلام» محکوم شد.
در حکم صادر شده ذکر شده که این هنرمند در دادگاه از عمل خود ابراز ندامت و پشیمانی نکرد.