وبسایت آکسیوس به نقل از مقامهای اسرائیلی خبر داد که به دستور بنیامین نتانیاهو شش کارگروه در شورای امنیت ملی اسرائیل مسئول نظارت بر فعالیتهای هستهای، روابط با گروههای نیابتی و نفوذ جمهوری اسلامی در جامعه اسرائیل شدهاند.
به گفته این مقامها، از جمله کارگروهی متشکل از دستاندرکاران امور دفاعی، وزارت امور خارجه و جامعه اطلاعاتی اسرائيل دوباره از دو هفته پیش برای نظارت بر فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی فعال شده است.
مقامهای ارشد اسرائیلی که نام آنها اعلام نشده است، به آکسیوس گفتند که دستور نتانیاهو برای راهاندازی دوباره این کارگروه پس از یک دوره تعلیق حدودا یک سال و نیمه صادر شده است.
نتانیاهو از مشاور امنیت ملی خود، تساحی هنگبی، خواسته که به این تیم سامان مجدد بدهد.
به نوشته آکسیوس، به دنبال دستور نتانیاهو، اکنون شش کارگروه تشکیل شده است و شورای امنیت ملی اسرائیل مسئولیت مدیریت انها را بر عهده دارد.
براساس این گزارش، یک تیم به رهبری موساد، به موضوع برنامه هستهای جمهوری اسلامی و بهویژه فعالیتهای احتمالی برای ساخت سلاح هستهای میپردازد.
آکسیوس به نقل از یک مقام اسرائیلی گفت که تیم دیگری نیز به رهبری شین بت، سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل مسئول عملیات نفوذ ایران در این کشور شده است. به گفته این مقام اسرائیلی، نفوذ جمهوری اسلامی در اسرائیل در سال گذشته افزایش یافته است.
به نوشته این وبسایت، تیم های دیگر با هماهنگی اطلاعاتی و سایبری بر فعالیت و ارتباطات جمهوری اسلامی و گروههای نیابتیاش از جمله حزب الله لبنان، حوثیها در یمن و شبهنظامیان در عراق و سوریه تمرکز دارند.
آکسیوس به نقل از دو مقام اسرائيلی و آمریکایی نوشته است که اسرائیل و ایالات متحده نگران هستند که ایران در هفتههای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، فناوری هستهای خود، از جمله اقدامات مرتبط با تولید تسلیحات، را توسعه دهد.
به گفته این مقامها، معطوف شدن توجه رهبران آمریکا به کارزارهای انتخاباتی و تداوم بحران در غزه ممکن است امکان پاسخگویی سریع آمریکا به اقدامات جمهوری اسلامی در زمینه توسعه هستهای را دستخوش تغییر کند.
آنها همچنین به آکسیوس گفتند که نگرانیهایی وجود دارد که رهبران جمهوری اسلامی ممکن است از دوران گذار پس از انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا استفاده کنند و گامی موثر به سوی دستیابی به سلاح هستهای بردارند.
یک مقام دولتی آمریکا گفت جامعه اطلاعاتی این کشور همچنان باور دارد که جمهوری اسلامی اگرچه بهطور جدی و فعالانه دستیابی به سلاح هستهای را پیگیری نمیکند، اما به شیوهای تحریک آمیز گامهایی در مسیر توسعه هستهای برمیدارد که غیرقابل اغماض است.
رهبران جمهوری اسلامی بارها گفتهاند که توسعه تسلیحات هستهای را در دستور کار ندارند.
مشاور امنیت ملی سابق نتانیاهو، یاکوو (یعقوب) ناگل، که اکنون به عنوان محقق ارشد در بنیاد دفاع از دموکراسیها فعال است و همچنان روابط نزدیکی با نتانیاهو دارد، گفت که دهها نفر از دانشمندان ایرانی در ماههای اخیر بر فرآیندهای فنی لازم برای ساخت بمب اتمی متمرکز شدهاند.
او به آکسیوس گفت که این فعالیتها زیر «چتر فعالیتهای تحقیقاتی دانشگاهی» صورت گرفته و در برهههایی این آزمایشها از آنچه ممکن است کاربردهای مدنی داشته باشند، فراتر رفته است.
ناگل افزود که نهادهای اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا بر این باورند که خامنهای برای اینکه فرصت و امکان انکار این اقدامات را داشته باشد، از تایید صریح و رسمی این اقدامات خودداری کرده است.
وبسایت اکسیوس پیشتر نیز گزارش کرده بود که اسرائیل و ایالات متحده به تازگی از تلاش دوسویه برای برگزاری مجدد نشست مشترک خود درباره ایران، بعد از مدتها وقفه، در ماه ژوئیه توافق کردهاند.