اکبرنژاد، روحانی منتقد: تحریم ۶۰ درصدی انتخابات به جریان مخالف هویت بخشید

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۱۰

محمدتقی اکبرنژاد، روحانی مخالف علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی گفت مشارکت نکردن بیش از ۶۰ درصد از مردم ایران در انتخابات ریاست‌جمهوری «به جریان مخالف هویت بخشیده است».

اکبرنژاد در مناظره‌ای با عنوان «تحریم یا مشارکت در انتخابات» که روز یک‌شنبه ۱۰ تیر در یوتیوب منتشر شد، افزود: «ببینید چه اعتماد به نفسی در میان مخالفان ایجاد شد. تا قبل از انتخابات حس ما این نبود که مردم ۶۰ درصد رای می‌دهند.‌ یک دفعه ملت آمدند گفتند ما هستیم‌ها، ما می‌فهمیم‌ها. قدم بعدی باور به هویت جدید ملت است.»

او این عدم مشارکت را «سرمایه عظیمی» خواند و گفت: «اگر نخبگان بتوانند این را تبدیل به جبهه‌ای بکنند و مطالبات این ۶۰ درصد را شناسایی کنند و بشوند تریبون آن، برای قدم‌های بعدی استفاده می‌کنند. کار سیاست‌مدار همین است دیگر. سرمایه عظیمی هست که می‌گوید من مخالف هستم. مگر آیت‌الله خمینی چه کرد؟ این اعتراض را تبدیل به مرگ بر شاه کرد.»

اکبرنژاد روز ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ و به دنبال انتقاداتش از عملکرد خامنه‌ای و ناکارآمدی حکومت جمهوری اسلامی، در قم بازداشت شد.

او روز ۱۹ اسفند سال گذشته از آزادی خود به قید وثیقه خبر داد.

این روحانی منتقد در ادامه سخنان خود در مناظره تاکید کرد جامعه‌ای که به هیچ یک از ارکان حکومت اعتماد ندارد با جامعه‌ای که پیش‌تر به حرف اصلاح‌طلبان گوش فرا می‌داد، متفاوت است.

اکبرنژاد گفت: «مردم به این راحتی دیگر گول نمی‌خورند؛ آماده هستند که هزینه بدهند.»

او خواهان احترام حکومت به اصل ۲۷ قانون اساسی و به رسمیت شناخته شدن حق اعتراض مردم شد و خطاب به جمهوی اسلامی افزود: «برای خیر خودت هم شده، اگر می‌خواهی [در قدرت] بمانی، باید به اراده مردم تن بدهی.»

بر اساس اصل ۲۷ قانون اساسی، «تشکیل اجتماعات و راهپیمایی‌ها بدون حمل سلاح، به شرط آن‌که مخل به مبانی اسلام نباشد، آزاد خواهد بود».

ابراهیم رئیسی و هیات همراهش روز ۳۰ اردیبهشت در سانحه سقوط بالگرد در آذربایجان شرقی کشته شدند.

انتخابات نظام برای مشخص شدن جایگزین رئیسی روز هشتم تیر برگزار شد و هیچ یک از نامزدهای مورد تایید شورای نگهبان نتوانستند حائز اکثریت آرا شوند.

مسعود پزشکیان، نامزد مورد حمایت اصلاح‌طلبان با کسب بیش از ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار رای و سعید جلیلی، با کسب بیش از ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار رای به دور دوم راه یافتند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی روز پنجم تیر خواهان مشارکت بالا در انتخابات شد و گفت: «در هر انتخاباتی که مشارکت کم بوده، زبان ملامت دشمنان جمهوری اسلامی و حساد جمهوری اسلامی دراز شده است و ملامت کردند.»

بنا بر اعلام وزارت کشور، در انتخابات اخیر ۲۴ میلیون و ۵۳۵ هزار رای به صندوق ریخته شد که نشان می‌دهد بیش از ۶۰ درصد از شهروندان واجد شرایط از شرکت در انتخابات خودداری کردند.

بسیاری از خانواده‌های دادخواه و فعالان مدنی و سیاسی این انتخابات را تحریم کرده‌ بودند.

حسین رزاق، زندانی سیاسی پیشین، روز ۹ تیر با اشاره به مشارکت پایین مردم در انتخابات گفت: «پیروز قطعی این انتخابات با درصد آرای بسیار بالا، تحریم و مقاومت مدنی مردم ایران شد.»

در سال‌های اخیر و به دنبال مشکلات شدید اقتصادی، سرکوب گسترده منتقدان و نظارت استصوابی شورای نگهبان، مشارکت مردم ایران در انتخابات کاهشی چشمگیر یافته که این موضوع به بحران مشروعیت حکومت جمهوری اسلامی دامن زده است.

پیش‌تر و در اردیبهشت ۱۳۸۰، خامنه‌ای مشارکت ۴۰ درصدی مردم یک کشور در انتخابات را «ننگ» خوانده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد
خبر
سیاست با مراد ویسی

شنیداری

پادکست‌ها