محل برگزاری کنسرت داملا، خواننده زن اهل جمهوری آذربایجان در اردبیل با حکم دادستانی پلمب شد.
در روزهای گذشته خبرها و ویدیوهایی از حضور معصومه ممدوا، معروف به داملا، خواننده مشهور اهل باکو در ایران و کنسرت او در شهرهای اردبیل، تبریز و تهران منتشر شد.
تصاویر منتشر شده از داملا در این کنسرتها و حضورش در خیابانها و اماکن عمومی ایران، او را نه با حجاب اجباری بلکه با پوششی عادی و بدون روسری نشان میدهند.
جلال آفاقی، دادستان اردبیل، روز سهشنبه ۱۲ تیر اعلام کرد که دستور پلمب محل برگزاری مراسم «هنجارشکنانه و غیرقانونی رقص و آواز» این خواننده را در شهر اردبیل صادر کرده است.
در خبرهای منتشر شده به محل برگزاری کنسرتهای داملا اشارهای نشده اما برخی کاربران گفتند محل اجرای او در اردبیل، سالن آرایشگاه زنانه بوده است.
دادستان اردبیل از پیگیری «با جدیت» موضوع خبر داد و گفت با عوامل دخیل نیز «به شدت برخورد خواهد شد».
آفاقی این خواننده اهل باکو را به «سوءاستفاده از حسن نظر و اعتماد» جمهوری اسلامی در پذیرش ورود و مهماننوازی متهم کرد و گفت که داملا با «زیر پا گذاشتن ارزشها و نادیده گرفتن فرهنگ اسلامی حاکم موجب جریحهدار شدن عفت عمومی و ترویج فساد» شده است.
میزان، خبرگزاری قوه قضاییه جمهوری اسلامی، نوشت که این خواننده با «پوشش نیمهعریان» در ملاءعام ظاهر شده است.
قوه قضاییه پس از اینکه داملا خاک ایران را ترک کرد، نسبت به کنسرت او واکنش نشان داد.
مواضع ضد اسرائیلی این خواننده و تمجیدش از کشتهشدگان جنگ ایران و عراق در گذشته باعث شده بود برخی رسانههای وابسته به حکومت مانند باشگاه خبرنگاران جوان از حضور و اجرای این خواننده در ایران استقبال کنند.
در روزهای گذشته برخی کاربران رسانههای اجتماعی برگزار شدن کنسرتهای داملا را در ایران از «معجزات سیرک انتخابات» خواندند.
پس از انقلاب سال ۵۷ اجرا و پخش آواز زنان در ایران ممنوع شد و بسیاری از خوانندگان زن ناچار به مهاجرت یا خانهنشینی اجباری شدند.
آذر سال گذشته محمدمهدی پورمدنی، رییس اداره پاسخگویی فضای مجازی مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی، نظر علی خامنهای را در زمینه خوانندگی زنان منتشر کرد.
او به نقل از رهبر جمهوری اسلامی اعلام کرد: «چطور ممکن است زنی آنجا بایستد با صدای خوش آوازی را مثلا بخواند، مردها هم بنشینند تماشا کنند، در عین حال دلهایشان متوجه خدا باشد و ذکر الهی بگویند و اصلا هم تکان نخورند؟»
جمهوری اسلامی و مراجع تقلید شیعه، آوازخوانی زنان را موجب تحریک مردان میدانند.