سرویس اقدام خارجی اروپا درخواست آلمان را برای تروریستی خواندن سپاه پاسداران پذیرفت

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۱۴

روزنامه سوددویچه سایتونگ خبر داد بخش حقوقی سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا درخواست آلمان را برای تروریستی خواندن سپاه پاسداران پذیرفته و روند رسمی بررسی قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی در این اتحادیه آغاز شده است.

بر اساس این گزارش، وزارت امور خارجه آلمان با حمایت سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، در بروکسل درخواستی را برای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی ارائه کرده است.

اوایل خرداد، رسانه‌های آلمانی گزارش داده بودند چندین کشور اتحادیه اروپا از جمله آلمان می‌خواهند سپاه پاسداران را بر اساس حکم دادگاه عالی منطقه‌ای دوسلدورف به عنوان یک سازمان تروریستی طبقه‌بندی کنند.

بر خلاف قبل، وکلای اتحادیه اروپا در حال حاضر درخواست آلمان را مبنایی می‌دانند که الزامات قانونی را برای تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران برآورده می‌کند.

از آنجا که جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده است برای تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران به رای دادگاه نیاز دارد، دولت آلمان این رویه را بر اساس رای دادگاه عالی دوسلدورف آغاز کرده است.

طبق این رای، یک ایرانی به نام بابک جلالی به اتهام تلاش برای حمله تروریستی به یک کنیسه به ۳۳ ماه زندان محکوم شد.

او قصد داشت کنیسه را هدف قرار دهد اما در نهایت یک وسیله محترقه را به سمت ساختمان مدرسه مجاور پرتاب کرد که در جریان آن کسی آسیب ندید.

در رای دادگاه آمده است یک نهاد دولتی ایرانی پشت این حمله بوده است.

همان زمان، وزارت امور خارجه آلمان، کاردار جمهوری اسلامی در این کشور را احضار کرد.

شبکه یک تلویزیون آلمان در یک گزارش مستند به نقل از نهادهای امنیتی اعلام کرد سپاه پاسداران از طریق شخصی به نام رامین یکتاپرست که رهبر یک باند تبهکار بود، این حمله را ترتیب داده بود.

یکتاپرست پیش از اجرای طرح حمله به کنیسه بوخوم خطاب به بابک جلالی نوشته بود: «داداش! اگر نمی‌خواهی کار را انجام بدهی، به من خبر بده تا این‌جا شرمنده نشوم.»

جلالی پس از آن بازداشت شد که یکی از آشنایان او با مراجعه به پلیس از فعالیت‌های غیرقانونی او خبر داد.

رامین یکتاپرست چندی پیش در ایران به قتل رسید.

درخواست آلمان برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران چند روز پس از آن پذیرفته شده که دولت کانادا این سازمان نظامی را در فهرست گروه‌های تروریستی خود قرار داد.

روز چهارشنبه ۳۰ خرداد، دومینیک لوبلان، وزیر امنیت عمومی کانادا در نشستی خبری اعلام کرد: «این اقدام حامل این پیام قدرتمند است که کانادا از تمام ابزارهای در اختیار خود برای مبارزه با ماهیت تروریستی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استفاده خواهد کرد.»

او جمهوری اسلامی را به نقض مکرر حقوق بشر در داخل و خارج از ایران و همچنین بر هم زدن نظم و قوانین بین‌المللی متهم و تاکید کرد کانادا در تلاش است تا اطمینان حاصل کند حکومت ایران در برابر «اعمال غیرقانونی خود و حمایتش از تروریسم» از مصونیت برخوردار نباشد.

اردیبهشت امسال نیز پارلمان اروپا با رای مثبت اکثریت اعضا، قطعنامه‌ای در واکنش به حملات جمهوری اسلامی به اسرائیل تصویب کرد که در آن از اتحادیه اروپا خواسته شده بود با تجدیدنظر در استراتژی خود در قبال تهران، تحریم‌های جمهوری اسلامی را گسترده‌تر و سپاه پاسداران را به عنوان گروهی تروریستی شناسایی کند.

فعالان مدنی و مخالفان جمهوری اسلامی به‌ ویژه پس از خیزش مهسا، با اشاره به نقش سپاه پاسداران در سرکوب معترضان در داخل کشور و «دست داشتن این نهاد در طراحی و اجرای حملات تروریستی در بسیاری از کشورهای جهان»، خواستار قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی شدند.

مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی، بهمن‌ ماه ۱۴۰۲ در کنفرانس امنیتی مونیخ، از مماشات کشورهای اروپایی با جمهوری اسلامی انتقاد کرد و پرسید چگونه می‌توان در جهان به صلح و امنیت رسید، بدون این‌که سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شود؟

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
اقتصاد و بازار

شنیداری

پادکست‌ها