ارتش جمهوری اسلامی اعلام کرد که ناو سهند متعلق به نیروی دریایی ارتش که برای تعمیر به یکی از اسکلههای مربوط به صنایع دریایی بندرعباس اعزام شده بود دچار سانحه شد و چند نفر در پی این حادثه زخمی شدند.
روابط عمومی منطقه یکم دریایی بندرعباس روز یکشنبه ۱۷ تیر گزارش داد که ناو سهند در حال تعمیر در اسکله به خاطر نفوذ آب به مخازن، تعادلش را از دست داده که به علت محدودیت عمق ساحل، بازگشت ناو به حالت تعادل در حال انجام است.
بر اساس اعلام ارتش در پی این حادثه چند نفر زخمی شدند که برای طی درمان به بیمارستان اعزام شدند.
کمی قبل از آن، خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران نوشت که علت حادثه احتمالا «اشکال در مخزن توازن کشتی یا نفوذ آب پس از تعمیر شفت ناوچه در هنگام تعمیر» بوده است.
پیش از آن، وبسایت روابط عمومی ستاد کل نیروی مسلح ایران (دفاعپرس) این خبر را منتشر کرد، اما به جزئیات اشاره نکرد.
سه سال پیش، این ناو ایرانی به همراه ناو مکران با عبور از کانال مانش در رژه دریایی ۲۵ ژوئیه که به مناسبت بزرگداشت تاسیس نیروی دریایی روسیه در دریای بالتیک برگزار شد شرکت کرد.
در سال ۱۳۹۸ نیز حبیبالله سیاری، رییس ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران، از استقرار ناوشکن سهند در خلیج عدن و در چارچوب یک «ماموریت بلندمدت» خبر داد.
آذرماه سال قبل از آن، ناوشکن سهند به عنوان «پیشرفتهترین ناوشکن غرب آسیا»، در بندرعباس به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی پیوست.
اعزام به خلیج عدن نخستین ماموریت طولانی مدت این ناو بود.
ویژگی این ناوشکن «قابلیت رادارگریزی در بلوکهای مجزا» اعلام شده است.
همچنین این ناوشکن «چهار موتوره قادر به ۱۵۰ روز دریانوردی به همراه شناور پشتیبان در اقیانوسهای دور دست و آبهای متلاطم» است.
سیاری «بهروزرسانی پرتابگرهای اژدرها، انواع توپهای ضدهوایی و ضدسطحی، سامانههای موشکی سطح به سطح و سطح به هوا، سامانه دفاعی نقطهای، سامانه ضدزیردریایی» را از دیگر ویژگیهای این ناوشکن برشمرد.
خبر استقرار این ناوشکن ایران در خلیج عدن در حالی بود که جامعه بینالمللی نسبت به اخلال در امنیت کشتیرانی از سوی ایران ابراز نگرانی کرد.
از زمان آغاز جنگ کنونی غزه نیز شبهنظامیان حوثی با حمله به کشتیهای تجاری، تردد دریایی در منطقه دریای سرخ را مختل کردند.