مصوبه جدید دولت برای ارائه اینترنت طبقاتی به برخی شرکت‌های فن‌آوری

جمعه ۱۴۰۳/۰۴/۲۹

هیات وزیران دولت سیزدهم در مصوبه ویژه‌ای وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات را موظف کرد تا با ارائه طرحی به کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، برای شرکت‌های حاضر در پارک فن‌آوری پردیس، «اینترنت طبقاتی» و بدون فیلتر فراهم کند.

ایده طبقاتی کردن دسترسی به اینترنت اولین بار در زمان دولت حسن روحانی مطرح شد.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم در میانه دوره وزارتش بارها ایده سطح‌بندی اینترنت را در مراجع رسمی و رسانه‌ها مطرح کرد.

مصوبه دولت سیزدهم که به امضای محمد مخبر، کفیل ریاست جمهوری رسیده است، به تشریح مقررات ایجاد «منطقه بین‌المللی نوآوری ایران» پرداخته است.

بر اساس ماده ۳۷ این سند دولتی که تاریخ امضای آن ۲۴ تیر ماه ۱۴۰۳ است، وزارت ارتباطات موظف است تا پایان امسال با تدوین و ارائه پیشنهاد به کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه (معروف به کمیته فیلترینگ)، مجوز لازم را به منظور «رفع یا تغییر دسترسی‌های موجود و دسترسی به اینترنت پرسرعت و تامین اینترنت پایدار» برای شرکت‌های حاضر در پارک پردیس دریافت کند.

پارک فن‌آوری پردیس به عنوان سازمانی زیرمجموعه معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری در ۲۰ کیلومتری شمال شرق تهران واقع است.

مصوبه اخیر دولت سایر دستگاه‌های اجرایی را نیز به تحقق اهدافی مانند استقرار سرمایه‌گذاران خارجی، صادرات محصولات تولیدی پارک پردیس به حداقل ۶۰ کشور جهان، به‌‌کارگیری اساتید ایرانی دارای تابعیت کشور دیگر و تاسیس شعبه دانشگاه‌ها و بانک‌های خارجی در منطقه یاد شده، موظف کرده است.

آذر سال ۱۴۰۱، کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال دولت ابراهیم رئیسی با تصویب آیین‌نامه‌ای به فریلنسرهای مورد تایید حکومت وعده داد تا به آن‌ها اینترنت طبقاتی ارائه دهد.

بر اساس این طرح که «آیین‌نامه حمایت از آزادکاران فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال کشور» نام دارد، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای وظیفه دارد با ایجاد پایگاهی، فرایند ثبت اطلاعات فریلنسرها و اعتبارسنجی فعالیت آن‌ها را انجام دهد.

با وجود گذشت بیش از یک‌‌سال و نیم از این مصوبه، تاکنون هیچ گزارشی درباره خروجی این طرح منتشر نشده است.

بهمن ۱۴۰۱، محمدرضا فرجی تهرانی، رییس اتحادیه فن‌آوران رایانه تهران از امکان دسترسی اعضای این اتحادیه به اینترنت طبقاتی و بدون فیلتر خبر داد.

آذری جهرمی که از چهره‌های نزدیک مسعود پزشکیان در دوره تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری زودهنگام ۱۴۰۳ بود، یکی از حامیان اصلی ایده طبقاتی کردن دسترسی به اینترنت است.

این طرح اولین بار در دوره ریاست جمهوری روحانی با ارائه اینترنت بدون فیلتر روی خطوط تلفن همراه خبرنگاران مورد تایید حکومت، اجرایی شد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها