ناهید خداجو، فعال کارگری زندانی: اعدام قتل عمد حکومتی و خیانت علیه بشریت است

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۲۱

ناهید خداجو، فعال کارگری زندانی در نامه‌ای از اوین ضمن محکوم کردن حکم اعدام پخشان عزیزی و تهدید شدن وریشه مرادی و نسیم غلامی سیمیاری، دو هم‌بندی دیگرش به اعدام نوشت صدور حکم اعدام برای هر انسانی را محکوم می‌کند. او تاکید کرد اعدام قتل عمد حکومتی و خیانت علیه بشریت است.

خداجو در این نامه شنیده‌هایش از چگونگی بازداشت، بازجویی، شکنجه، اعتصاب غذا و در نهایت صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی و تجربه زیسته خود را با این زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین روایت کرد.

این فعال کارگری زندانی افزود: «اتهامات و پرونده‌سازی‌های نخ‌نمایی که در این ۴۶ سال به انسان‌های آزادی‌خواه و برابری‌طلب منتسب کرده‌اند، اقدام همیشگی و دروغین نیروهای حکومتی قوه قضاییه بوده و بر کسی پوشیده نیست که با توسل به چنین پروژه‌هایی، شریف‌ترین انسان‌های جامعه را به چوبه‌های دار برده و یا تیربارانشان کردند.»

پخشان عزیزی، زندانی سیاسی کُرد، روز سوم مرداد با اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد. زندانیان سیاسی زن محبوس در زندان اوین روز ۹ مرداد در حمایت از عزیزی دست به اعتصاب غذا زدند.

خداجو در ادامه نامه خود در خصوص روند دادرسی عزیزی تاکید کرد در پرونده این زندانی هیچ نکته، موضوع و مدرکی وجود ندارد که با استناد به آن او را محکوم به اعدام کنند.

او از مسئولان قوه قضاییه جمهوری اسلامی خواست پرونده عزیزی را «به مردم و افکار عمومی که بهترین قضاوت‌کنندگان جامعه‌اند، بسپارند» تا مشخص شود این زندانی و دیگر محکومان به اعدام چگونه و با استناد به چه مدارکی محکوم می‌شوند.

خداجو در بخش دیگری از نامه‌اش نوشت دو نفر دیگر از هم‌بندی‌هایش به نام‌های وریشه مرادی و نسیم غلامی سیمیاری از زمان بازداشتشان تاکنون بارها به اعدام تهدید شده‌اند و آن‌ها را به شیوه‌های مختلف جهت اخذ اعترافات اجباری علیه خودشان تحت فشار قرار داده‌اند تا بتوانند احکام موردنظرشان را موجه جلوه دهند.

به گفته او، مرادی و غلامی مانند عزیزی «در انتظار حکم قرون‌وسطایی به‌سر می‌برند و این بزرگ‌ترین شکنجه و جنایت است».

این فعال کارگری افزود: «طی ۴۶ سال اخیر هزاران هزار انسان آزادی‌خواه و برابری‌طلب به‌ صرف مخالفت با سیاست اعمال شده حکومتیان به چوبه‌های دار آویخته شدند. از بدو گماردن حاکمان سرمایه به قدرت برای تثبیت قدرتشان به سرکوب خونین و اعدام‌های وسیع در شهرهای مختلف متوسل شدند تا هر اعتراضی را در نطفه خفه کنید.»

خداجو تیرماه نیز در نامه‌ای ضمن محکوم کردن صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت، خطاب به دستگاه قضایی جمهوری اسلامی نوشت جامعه به چنان حدی از آگاهی رسیده که حکم اعدام را نه فقط برای اتهامات سیاسی بلکه تحت هیچ شرایطی و برای هیچ انسانی نمی‌پذیرد.

در هفته‌های گذشته، صدور حکم اعدام برای عزیزی و محمدی و احتمال صدور حکمی مشابه برای دو تن دیگر از هم‌بندی‌های آنان، اعتراضات فراوانی را برانگیخته است.

در اعتراض به این احکام، زندانیان بند زنان زندان اوین، دو بار در حیاط زندان تحصن کردند. به دنبال این موضوع، دفتر بند زنان زندان اوین ۳۷ تن از آنان را از حق ملاقات با خانواده محروم کرد.

روز ۱۶ مرداد نیز در پی هجوم گارد حفاظت زندان اوین به زنان زندانی سیاسی معترض به اعدام رضا رسایی، دست‌کم ۱۷ زندانی مجروح شدند یا از حال رفتند.

پخشان عزیزی، شریفه محمدی، نسیم غلامی سیمیاری و وریشه مرادی

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد
خبر

شنیداری

پادکست‌ها