آخرین موشک قاره‌پیمای آزمایش‌شده در دسامبر گذشته، با نام هواسونگ-۱۸، که با سوخت جامد و از یک پرتابگر جاده‌ای شلیک شد

نیوزیلند آزمایش دوربردترین موشک قاره‌پیما از سوی کره شمالی را محکوم کرد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۰

وزارت امور خارجه نیوزیلند پرتاب موشک از سوی کره شمالی و اعزام نیروهای این کشور برای جنگ در اوکراین را محکوم کرد و آن را غیر‌قانونی خواند. کره شمالی روز پنج‌شنبه ۱۰ آبان، از شلیک یک موشک بالستیک قاره‌پیما خبر داد. این موشک دوربردترین موشکی است که کره شمالی تاکنون پرتاب کرده است.

وینستون پیترز، وزیر امور خارجه نیوزیلند در شبکه ایکس پرتاب موشک از سوی کره شمالی را محکوم کرد.

او همچنین گفت:‌ «ما به شدت با اعزام نیروهای کره شمالی به روسیه که جنگ غیرقانونی آن علیه اوکراین را تشدید می‌کند، مخالفیم.»

پیترز با تاکید بر این که اقدامات مداوم کره شمالی ثبات منطقه اقیانوس هند و آرام را تهدید می‌کند، از کره شمالی خواست تا مسیر خود را تغییر داده و وارد گفت‌وگوی بین‌المللی شود
آزمایش دوربردترین موشک کره شمالی

کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، آزمایش موشکی جدید این کشور را یک اقدام نظامی متناسب خواند و گفت با توجه به «اقدام‌های خطرناک دشمنان»، تقویت توان هسته‌ای کره شمالی ضروری است.

اون تاکید کرد کره شمالی هرگز موضع خود را درباره تقویت زرادخانه هسته‌ای این کشور تغییر نخواهد داد.

پیشتر ژاپن و کره جنوبی خبر داده بودند که کره شمالی یک موشک بالستیک قاره‌پیما شلیک کرده است.

با اعزام سربازان کره شمالی به روسیه و افزایش بی‌سابقه همکاری‌های نظامی پیونگ یانگ و مسکو، سئول هشدار داده بود که ممکن است کره شمالی در مقابل انجام چنین اقدامی، به فناوری موشکی روسیه دست بیابد و برنامه موشکی خود را بیش از پیش توسعه دهد.

در آزمایش جدید، موشکی که به گفته کره شمالی دوربردترین موشک این کشور بوده است، از ناحیه‌ای نزدیک پایتخت کره شمالی به سمت بالا شلیک شده و در فاصله حدود ۳۰۰ کیلومتری غرب جزیره هوکایدو ژاپن فرود آمده و زمان پرواز بی‌سابقه‌ای را برای موشک‌های قاره‌پیمای کره شمالی ثبت کرده است.

این نمایش قدرت پس از آن رخ داد که سئول روز چهارشنبه گزارش داد ممکن است کره شمالی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، یک موشک قاره‌پیما را آزمایش کند یا آزمایش هسته‌ای هفتم خود را انجام دهد تا توجه‌ها را به توان نظامی خود جلب کند.

کره جنوبی، ژاپن و ایالات متحده بلافاصله این آزمایش را به‌شدت محکوم کردند.

رییس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی در بیانیه‌ای گفت: «معتقدیم که این موشک بالستیک یک موشک قاره‌پیمای برد بلند است که با زاویه‌ای بالا شلیک شده است.»

تحلیل اولیه نشان می‌دهد ممکن است در این موشک از یک تقویت‌کننده سوخت جامد جدید استفاده شده باشد.

بر اساس گزارش‌ها از کره جنوبی و ژاپن، این موشک پروازی به مدت ۸۷ دقیقه را ثبت کرد که طولانی‌تر از آخرین آزمایش موشک قاره‌پیمای انجام‌شده در دسامبر ۲۰۲۳ با زمان پرواز ۷۳ دقیقه‌ای بود.

این موشک به ارتفاع هفت هزار کیلومتری رسید و مسافتی حدود هزار کیلومتر را طی کرد.

دولت ژاپن می‌گوید این موشک، یک موشک قاره‌پیمای کلاس ICBM بود اما یک مقام آمریکایی به رویترز گفت که موشک، موشکی قاره‌پیما بوده است.

مسیر پرتاب موشک که به اصطلاح «مسیر بلند» نامیده می‌شود، طوری طراحی شده که نیروی پرتاب و پایداری آن را بر مسافت‌های بسیار کوتاه‌تر از برد طراحی‌شده‌اش آزمایش کند، تا از خطرات احتمالی و پیامدهای سیاسی ارسال موشک به عمق اقیانوس آرام جلوگیری شود.

آخرین موشک قاره‌پیمای آزمایش‌شده کره شمالی در دسامبر گذشته، با نام هواسونگ-۱۸ که با سوخت جامد و از یک پرتابگر جاده‌ای شلیک شد نیز با زاویه‌ای بالا شلیک شده بود و زمان پروازی داشت که در مسیر عادی، معادل بردی بالقوه تا ۱۵ هزار کیلومتر است. موشکی با این برد می‌تواند به خاک اصلی آمریکا برسد.

همکاری نظامی کره شمالی و روسیه

پرتاب این موشک پس از آن صورت گرفت که اعزام سربازان کره شمالی با موج محکومیت‌های بین‌المللی مواجه شد.

ایالات متحده و متحدانش می‌گویند کره شمالی ۱۱ هزار سرباز به روسیه اعزام کرده و سه هزار تن از آنها را به خطوط مقدم غربی در اوکراین فرستاده است.

اگرچه مسکو یا پیونگ‌یانگ به‌طور مستقیم این اعزام نیرو را تایید نکرده‌اند ولی واسیل نِبِنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل، روز چهارشنبه پرسید که چرا متحدان روسیه، مانند کره شمالی، نباید به مسکو در جنگ علیه اوکراین کمک کنند در حالی که کشورهای غربی از کی‌یف حمایت می‌کنند و این را حق خود می‌دانند.

پیشتر ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، گفته بود که این امر، موضوعی داخلی است.

لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، و کیم یونگ-هیون، همتای کره‌ای او، چند ساعت پیش از آزمایش موشکی کره شمالی در نشستی در واشینگتن اعزام نیرو به روسیه را محکوم کردند.

آستین گفت که اقدام کره شمالی برای شرکت مستقیم در جنگ دو سال و نیمه اوکراین می‌تواند آن را طولانی‌تر کند و دیگران را نیز به درگیری بکشاند.

کره جنوبی اعلام کرده است که این اقدام کره شمالی تهدیدی مستقیم برای امنیت این کشور است زیرا کره شمالی تجربه‌های ارزشمندی در زمینه جنگ مدرن به دست می‌آورد و احتمالا با انتقال فناوری در زمینه‌هایی مانند سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی، موشک‌های قاره‌پیما، زیردریایی‌های بالستیک و ماهواره‌های شناسایی نظامی از سوی مسکو پاداش می‌گیرد.

شین سونگ‌کی، رییس تحقیقات نظامی کره شمالی در موسسه تحلیل‌های دفاعی کره جنوبی، گفت که مدت زمان طولانی‌تر پرواز که نشان‌دهنده نیروی پرتاب قوی‌تری است، ممکن است از بهبود عملکرد تقویت‌کننده با کمک روسیه باشد.

او افزود: «کره شمالی می‌خواهد به دریافت چنین کمکی ادامه دهد زیرا این کار زمان و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد، در عین حال که عملکرد و پایداری سیستم‌های تسلیحاتی را نیز بهبود می‌بخشد.»

او افزود که تحت فشار ناشی از همکاری با روسیه، «این اقدام ممکن است نشانگر آن باشد که کره شمالی قصد ندارد در برابر فشارها تسلیم شود و می‌خواهد نشان دهد که در برابر قدرت با قدرت پاسخ می‌دهد و همچنین قصد دارد در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده تاثیر بگذارد».

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
سیاست با مراد ویسی
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها