رکورد ورود ماهانه مهاجران غیرقانونی به بریتانیا در ۲ سال گذشته شکسته شد

جمعه ۱۴۰۳/۰۸/۱۱

وزارت کشور بریتانیا اعلام کرد پنج هزار و ۴۱۷ مهاجر غیرقانونی در ماه اکتبر (۱۰ مهر تا ۱۰ آبان) با عبور از کانال مانش وارد خاک بریتانیا شدند که این عدد در دو سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

این وزارت‌خانه افزود تنها در روز پنج‌شنبه ۱۰ آبان، ۲۳۰ نفر سوار بر قایق‌های کوچک به‌صورت غیرقانونی خود را به بریتانیا رساندند.

بدین ترتیب، شمار مهاجرانی که در سال جاری میلادی با عبور از کانال مانش به بریتانیا وارد شده‌اند، به ۳۰ هزار و ۶۶۱ تن افزایش یافت.

سخنگوی وزارت کشور بریتانیا روز ۱۱ آبان با اشاره به این آمار گفت: «همه ما می‌خواهیم از سفرهای خطرناک [مهاجران] با قایق‌های کوچک که جان‌ افراد را به خطر می‌اندازد و امنیت مرزهای ما را تضعیف می‌کند، جلوگیری کنیم.»

نتایج یک پژوهش جدید که در روز ۱۶ مهر منتشر شد، نشان داد بریتانیا میزبان بیشترین تعداد مهاجران غیرقانونی در میان کشورهای اروپایی است.

بر اساس این مطالعه‌ که به رهبری پژوهش‌گران دانشگاه آکسفورد انجام شد، هم‌اکنون تعدادی بین ۵۹۴ هزار تا ۷۴۵ هزار مهاجر غیرقانونی در بریتانیا زندگی می‌کنند. این عدد معادل حدود یک درصد از جمعیت بریتانیا است.

سخنگوی وزارت کشور بریتانیا در ادامه اظهارات خود باندهای قاچاق انسان را به «سوءاستفاده» از مهاجران متهم کرد و افزود این باندها تنها برای دریافت پول از مهاجران فعالیت می‌کنند و به زنده ماندن یا مردن آن‌ها اهمیتی نمی‌دهند.

او تاکید کرد بریتانیا از هیچ تلاشی برای نابود کردن کسب و کار این باندها و سپردن آن‌ها به دست عدالت دریغ نمی‌کند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که قاچاقچیان انسان برای انتقال مهاجران غیرقانونی از فرانسه به بریتانیا با استفاده از قایق‌های کوچک، به ازای هر نفر چند هزار یورو دریافت می‌کنند.

بی‌بی‌سی با استناد به داده‌های رسمی دولت بریتانیا نوشت بالاترین آمار ورود مهاجران غیرقانونی به بریتانیا در سال‌های اخیر، در اکتبر سال ۲۰۲۲ ثبت شده است که در آن شش هزار و ۹۰۰ نفر با عبور از کانال مانش به این کشور وارد شدند.

این آمار در سال ۲۰۲۲ در مجموع به ۴۵ هزار و ۷۷۴ تن رسید که در تاریخ این کشور بی‌سابقه بوده است.

دولت پیشین بریتانیا به رهبری ریشی سوناک طرحی را در دستور کار داشت که بر اساس آن قرار بود مهاجرانی که به‌صورت غیرقانونی به این کشور می‌آمدند، پس از بازداشت در اسرع وقت به رواندا در شرق آفریقا منتقل شوند.

کی‌یر استارمر، رهبر حزب کارگر، پس از پیروزی در انتخابات بریتانیا و تشکیل دولت، در تیرماه دستور لغو این طرح را صادر کرد.

با این حال، دولت استارمر نیز در تلاش است تا از راه‌های گوناگون، از ورود و اقامت مهاجران غیرقانونی در بریتانیا جلوگیری کند.

طبق آمار ارائه شده از سوی وزارت کشور بریتانیا، در بازه زمانی ۱۵ تیر تا هشتم شهریور سال جاری، سه هزار و ۶۰۰ نفر که به‌صورت غیرقانونی در بریتانیا اقامت داشتند، از این کشور اخراج شدند.

فیلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، روز ۲۳ مهر اعلام کرد شمار افرادی که به دلیل جنگ، سرکوب، فقر و تغییرات اقلیمی در سراسر جهان آواره شده‌اند، به‌طور بی‌سابقه‌ای افزایش یافته و به ۱۲۳ میلیون نفر رسیده است.

گراندی هشدار داد اتخاذ تدابیر سخت‌گیرانه از سوی برخی کشورها برای تشدید کنترل مرزهای خود به‌تنهایی نمی‌تواند منجر به حل بحران مهاجرت شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
اقتصاد و بازار

شنیداری

پادکست‌ها