آمریکا قطعنامه شورای امنیت در مورد آتش‌بس غزه را وتو کرد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۳۰

آمریکا با وتو قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه در در شورای امنیت سازمان ملل متحد از تصویب آن جلوگیری کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، فقط ایالات متحده برای جلوگیری تصویب قطعنامه، به آن رای مخالف داد.

در پیش‌نویس قطعنامه‌ای که از سوی ده عضو غیردائم شورای امنیت ارائه شده بود، بر «آتش‌بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی» تاکید شده بود. این پیش‌نویس همچنین به طور جداگانه خواستار «آزادی گروگان‌ها» شده بود.

شورای امنیت سازمان ملل متحد از ۱۵ عضو تشکیل شده که پنج عضو دائم آن شامل آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه دارای حق وتو هستند.

پیش از برگزاری جلسه رای‌گیری در شورای امنیت، یک مقام ارشد آمریکایی روز چهارشنبه گفته بود که اگر این قطعنامه به شکل فعلی به رای گذاشته شود ایالات متحده آن را وتو خواهد کرد.
این مقام آمریکایی اعضای شورای امنیت را نیز به رد بدبینانه تلاش‌ها برای دستیابی به سازش متهم کرده بود.

این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود به خبرنگاران گفت که ایالات متحده تنها از قطعنامه‌ای حمایت می‌کند که صراحتا خواستار آزادی فوری گروگان ها به عنوان بخشی از توافق آتش‌بس باشد.

این مقام گفت: «همانطور که قبلا بارها اعلام کرده‌ایم، ما نمی‌توانیم از آتش‌بسی بدون قید و شرط که خواستار آزادی فوری گروگان‌ها نباشد، حمایت کنیم.»

جنگ کنونی غزه که اکنون ۱۳ ماه به طول کشیده، نزدیک به ۴۴ هزار کشته بر جای گذشته و تقریبا تمام جمعیت غزه را آواره کرده است.

این جنگ در واکنش به حمله افراد مسلح به رهبری حماس در هفتم اکتبر سال گذشته بود که در جریان آن هزار و ۲۰۰ نفر کشته و بیش از ۲۵۰ نفر دیگر به گروگان گرفته شدند.

این مقام آمریکایی گفت که بریتانیا پیش از رای‌گیری، لحن جدیدی را مطرح کرد که ایالات متحده از آن به عنوان مصالحه حمایت می‌کرد، اما رد شد.

او افزود برخی از ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت بیشتر به استفاده آمریکا از حق وتوی خود علاقه‌مند بودند تا مصالحه در مورد این قطعنامه.

این مقام آمریکایی روسیه و چین را به تشویق این اعضا متهم کردند.

این اولین بار نیست که آمریکا یا دیگر اعضای دائم شورای امنیت قطعنامه درباره آتش‌بس در غزه را وتو می‌کنند.

در آذرماه سال گذشته نیز شورای امنیت سازمان ملل در تصویب قطعنامه‌ پیشنهادی آمریکا برای آتش‌بس فوری در غزه به عنوان بخشی از توافق آزادسازی گروگان‌ها به دلیل وتوی روسیه و چین ناکام ماند.

اما در فروردین امسال، شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه آتش‌بس در نوار غزه را با ۱۴ رای موافق به تصویب رساند.

این قطعنامه خواهان برقراری آتش‌بس فوری و پایدار در منطقه، آزادی گروگان‌های در بند حماس و ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه بود.

این قطعنامه که از سوی اعضای غیردائم شورای امنیت تهیه شده بود، از حماس و اسرائیل به عنوان طرفین مناقشه غزه می‌خواست که به قوانین بین‌المللی پایبند باشند.

اکنون وتو پیش‌نویس قطعنامه جدید برای آتش‌بس در غزه در شرایطی صورت گرفته است که چشم‌اندازی برای دستیابی به توافق آتش‌بس غزه در چارچوب مذاکرات نیز وجود ندارد.

در ۱۹ آبان، وزارت امور خارجه قطر اعلام کرد تلاش‌های این کشور برای میانجی‌گری میان حماس و اسرائیل در حال حاضر متوقف شده است.

پیش از این، یک مقام اسرائیلی نیز از گزارش‌ها در خصوص تصمیم قطر برای پایان میانجی‌گری میان حماس و اسرائیل و همچنین تعطیلی دفاتر حماس در دوحه استقبال کرده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبر
هت‌تریک با مزدک میرزایی

شنیداری

پادکست‌ها