اعتراض به پنالتی؛ ده‌ها کشته در درگیری هواداران دو تیم فوتبال در گینه

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۲

خبرگزاری فرانسه گزارش داد در جریان درگیری بین هواداران دو تیم در یک مسابقه فوتبال در شهر زرکور کشور گینه، ده‌ها نفر کشته شده‌اند. اعلام یک پنالتی در دقایق پایانی این بازی به ضرر تیم میزبان، باعث اعتراض هواداران و درگیری با پلیس شد.

این مسابقه فینال یک تورنمنت محلی بین تیم‌های لابه و نزرکور بود که به افتخار مامادی دومبویاه، رهبر نظامی گینه برگزار می‌شد.

طبق اعلام دولت گینه تاکنون ۵۶ نفر جان خود را از دست داده و تعدادی دیگر نیز مجروح شده‌اند.

آمادئو اوری‌باه، نخست‌وزیر گینه، در شبکه‌های اجتماعی حوادثی را که باعث آسیب رساندن به مسابقه بین لابه و نزرکور شد محکوم کرد و خواستار حفظ آرامش عمومی شد.

او خواستار تداوم خدمات‌رسانی بیمارستان‌ها به مصدومان شد.

شرح درگیری در زمین فوتبال

به گزارش خبرگزاری رویترز، گل پنالتی مورد مناقشه موجب خشم هواداران شد و آن‌ها شروع به پرتاب سنگ کردند. بخشی از تماشاگران نیز در اعتراض به داوری به داخل زمین هجوم بردند.

در ویدیوهای منتشر شده از حواشی این دیدار، مردم در حال فرار از ورزشگاه در حالی که از حصارهای بلند بالا می‌روند، دیده می‌شوند.

درگیری‌ها و اعتراضات به جایی کشیده شده که جمعیت خشمگین یک ایستگاه پلیس را نیز به آتش کشیدند. به دنبال آن، نیروهای امنیتی برای کنترل اوضاع وارد عمل شدند.

رسانه‌های محلی گزارش دادند ماموران برای بازگرداندن آرامش از گاز اشک‌آور استفاده کردند.

گزارش فرانس۲۴ حاکی از آن است که بسیاری از کشته‌شدگان کودک‌اند و برخی از مجروحان در وضعیت بحرانی در بیمارستان منطقه‌ای تحت درمان قرار دارند.

یکی از پزشکان محلی که نخواست نامش فاش شود گفته جسدها تا جایی که چشم کار می‌کند در بیمارستان و سردخانه‌ ردیف شده‌اند.

ائتلاف ملی برای تغییر و دموکراسی در گینه خواستار تحقیقات درباره این حادثه شده و این تورنمنت را به دلیل حمایت از اهداف سیاسی «غیرقانونی و نامناسب» رهبر نظامی گینه، محکوم کرده است.

گینه از سال ۲۰۲۱ و زمانی که دومبویاه، آلفا کُنده، رییس‌جمهوری وقت را سرنگون کرد، تحت حاکمیت نظامیان قرار دارد. او آن زمان اعلام کرد که این اقدام برای جلوگیری از هرج‌ومرج در کشور انجام شده اما اکنون با انتقاداتی به دلیل عدم تحقق وعده‌هایش مواجه است.

گینه و دیگر کشورهای غرب آفریقا از جمله مالی، نیجر و بورکینافاسو، شاهد حاکمیت نظامیان و تعویق بازگشت به حکومت غیرنظامی هستند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
خبرها
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها